Zviedri lūdz igauņus Baltkrievijā pārstāvēt viņu intereses • IR.lv

Zviedri lūdz igauņus Baltkrievijā pārstāvēt viņu intereses

41
Baltkrievijas "plīša lācīšu desants" Minskas ielās. Foto: EPA/LETA

Igaunijas valdībai jālemj par attiecīgu likumprojektu

Igaunijas valdība ceturtdien apspriedīs likumprojektu, kas paredz, ka vīzu jautājumos Baltkrievijā Igaunija pārstāvēs Zviedrijas intereses, vēsta “Postimees.ee”.

Attiecīgu likumprojektu valdībā ir iesniegusi Igaunijas Ārlietu ministrija. Projekts paredz vienošanos starp Igauniju un Zviedriju. Šī vienošanās stātos spēkā 2011.gada 6.janvārī noslēgtās vienošanās vietā, kas paredzēja, ka Zviedrija Igauniju pārstāv Kubā un Dienvidāfrikas Republikā.

Tagad Zviedrijas Ārlietu ministrija lūgusi Igauniju, lai tā pārstāvētu zviedru intereses Baltkrievijā. Saskaņā ar projektu, vienošanās jāstājas spēkā 20.augustā.

Kā zināms, sakarā ar tā saucamo “plīša lācīšu” desantu, kurus Baltkrievijā augusta sākumā, baltkrievu pretgaisa aizsardzības spēku nepamanīta maza lidmašīna nometa Minskā un tās apkārtnē, baltkrievu diktators Aleksandrs Lukašenko no Minskas izraidīja Zviedrijas vēstnieku, kā arī visus zviedru diplomātus. Savukārt zviedru reklāmas aģentūras pārstāvji, kuri šo vārda brīvības akciju organizēja un īstenoja, atteicās ierasties uz pratināšanu Baltkrievijas VDK, publiski aicinot pašu Lukašenko atbraukt uz Zviedriju.

Baltkrievijas prezidents piedraudēja arī Lietuvai, no kuras teritorijas Baltkrievijā ielidoja mazā lidmašīna.

 

Komentāri (41)

tuba76 16.08.2012. 13.01

Interesanti, jo Baltkrievija uzdevusi slēgtās vēstniecības Zviedrijā uzdevumus pildīt vēstniecībai Rīgā.

+3
0
Atbildēt

0

janazakovica 16.08.2012. 11.14

zviedri vareja sevi pareklameet nevis lacisus izbarstot ..bet izkaisot viendzimuma laulibu iesnieguma lapinas virs baltkrievijas..jo kaa zinams zviedrijaa laulaa viendzimuma parus luteranu un citaas saucamajaas baznicaas..

0
-13
Atbildēt

5

    marmed > janazakovica 16.08.2012. 17.02

    Beigās sanāk, ka jūs paši esiet baigie homofobi, jo ja pa tiešām Krustēvs ir gejs, ta ko jūs viņam tagad uzbrūkat, homofobi tādi!!
    un ja pa tiešām vislielākie homofobi paši ir geji, tad jau sanāk ka visu trobeli taisa vieni geji pret otriem un traucē hetoro normāli dzīvot :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Marta Zariņa > janazakovica 16.08.2012. 15.14

    Laikam baigi sāpīgi būt lauku latentam gejam un reizē lauku vecim.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    Ināre Anna Anusāne > janazakovica 16.08.2012. 12.10

    Es domāju, ka mums tiešām vajadzētu prasīt palīdzību zviedriem, lai kliedētu to dziļi iesakņojušos homofobiju mūsu valstī. Cik esmu ievērojis ir.lv ir maza grupiņa cilvēku, kas diezgan regulāri izsaka nicinošus komentārus par LGBT personām un viņu tiesībām. Grūti izprast cilvēku motivāciju, kuri pie katras izdevības izplata šāda veida naidu, bet, kā zināms, bieži vien par visbriesmīgākajiem homofobiem kļūst cilvēki kuriem pašiem nav izdevies samierināties ar savu seksualitāti.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    artisch > janazakovica 16.08.2012. 12.00

    Kam jānotiek lai cilvēks tik ļoti ienīstu gehus lai par to kladzinātu vietās kuras ar to nekādi nav saistītas? Vai tevi kāds gejs (varbūt vairāki)izvaroja un tu nespēj ar to sadzīvot?

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    Andis > janazakovica 16.08.2012. 14.38

    Spriežot pēc tā, kā tevi, krusttēv, tas uztrauc, esi slēpts gejs. Nopietni. Mani kā heteroseksuāli viņu aktivitātes pilnīgi neuztrauc, viņi mani neapspriež :)
    Tā ka pasēdi, padomā, kas ar tevi, varbūt laiks lielām izmaiņām dzīvē.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu