Aptur atbalstu Šķēles un Šlesera atkritumu projektam • IR.lv

Aptur atbalstu Šķēles un Šlesera atkritumu projektam

13
Andris Šķēle (no kreisās) un Ainars Šlesers. Foto: Raitis Plauks, F64

VARAM aptur plānoto Eiropas finansējumu firmai “Ekodoktrīna”

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) aizvadītajā nedēļā izlēmusi apturēt ar tā sauktajiem “vecajiem oligarhiem” Andri Šķēli un Aināru Šleseru saistītajai atkritumu apsaimniekošanas firmai “Ekodoktrīna” iepriekš atvēlēto Eiropas Savienības (ES) Kohēzijas fonda līdzfinansējumu jaunas atkritumu šķirošanas rūpnīcas projektam, raksta portāls “Pietiek.com”.

Lēmums par aptuveni deviņu miljonus latu piešķiršanu “Ekodoktrīnai” no ES Kohēzijas fonda VARAM pieņemts pirms gada, kad ministriju vadīja Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) līderis Raimonds Vējonis. Lēmums par atbalsta atcelšanu Edmunda Sprūdža (RP) vadītajā VARAM pieņemts šogad 9.augustā.

Tas nozīmē, ka “Ekodoktrīna”, kas mēģināja piekļūt ES fondu līdzfinansējumam, lai Rīgas un Stopiņu pašvaldībai piederošā uzņēmuma “Getliņi Eko” teritorijā uzceltu jaunu atkritumu šķirošanas rūpnīcu un iegūtu monopolu atkritumu apsaimniekošanas biznesā, ir cietusi sakāvi, secina ‘’Pietiek.com”. Projekta īstenošana Rīgas un Stopiņu novada iedzīvotājiem varēja draudēt ar šīs firmas monopolu un augstiem atkritumu apsaimniekošanas tarifiem.

Ar “Ekodoktrīnas” interešu lobiju ticis saistīts arī Rīgas vicemērs Andris Ameriks (GKR), kurš kopīgā sarakstā ar apvienību “Saskaņas centrs” gatavojas startēt nākamgad paredzētajās pašvaldību vēlēšanās.

Formāli galīgā lēmuma pieņemšana par “Ekodoktrīnas” projektu ir ES fondu naudas uzrauga – Centrālās finanšu līgumu aģentūras (CFLA) rokās, kas atbildi par šo projektu varētu sniegt šonedēļ. Iepriekš CFLA “Pietiek.com” norādījusi, ka visa atbildība par “Ekodoktrīnas” projektu ir VARAM ziņā un no VARAM lēmuma būs atkarīgs, vai ar firma iegūs ES līdzfinansējumu.

VARAM noraidošo lēmumu pamatojusi ar faktu, ka, “iesniedzot projekta pieteikumu, zemesgabals, kurā bija plānotas projekta aktivitātes, nebija SIA “Ekodoktrīna” īpašums, kurā atbilstoši ES fondu regulējumam varētu tikt veikti, uzglabāti vai atrasties sākotnējie ieguldījumi, nedz ilgtermiņa nomas tiesības, kā arī tiesības veikt būvdarbus”.

VARAM secinājusi, ka “SIA “Ekodoktrīna” ir apzināti sniegusi nepatiesu informāciju, apliecinot zemes īpašumtiesības uz projekta realizācijai nepieciešamo zemesgabalu poligona “Getliņi” teritorijā”.

Komentāri (13)

mary75 15.08.2012. 08.54

Tā turpināt!

+15
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 15.08.2012. 13.28

apzinaati sniegtaa meliigaa informaacija vien jau noraada kaadiem meerķiem šiem bleežiem nepieciešami šie miljoni… piesleejies veel trešais bleedis , misters procents , buus liidzeejis meliigaa dokumenta radiišanaa?

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 15.08.2012. 10.01

nelaidis sos pa durvim..ienaks pa logu ka jau biznesa cilveki…investees miljonu kukulos un uzreiz saks viss kusteties..

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu