Jūrmalas pašvaldība ar vērienīgām atlaidēm braukšanai gaida vēlēšanas • IR.lv

Jūrmalas pašvaldība ar vērienīgām atlaidēm braukšanai gaida vēlēšanas

34
Sieviete kāpj autobusā. Foto: Ieva Lūka, LETA

Ušakovs paziņojis, ka bezmaksas braukšanu sabiedriskajā transport Rīga nevar atļauties

Jau no 1.septembra pensionāri, skolēni un studenti Jūrmalā varēs braukt bez maksas, tā nolemts ceturtdien Jūrmalas pilsētas domē.

Domes pārstāve Elita Cepurīte gan precizēja, ka pašvaldība apstiprinājusi izmaiņas saistošajos noteikumos, taču tās vēl jānosūta Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai izvērtēšanai un atzinuma sniegšanai. Ja viss izdosies kā iecerēts, jau pēc trim nedēļām atlaides stāsies spēkā.

Plānots, ka no 1.septembra bez maksas varēs vizināties arī visi skolēni un studenti, kuri mācās izglītības iestādēs Jūrmalā, neatkarīgi no deklarētās dzīvesvietas, kā arī visi Jūrmalā deklarētie pensionāri, trešās grupas invalīdi, bāreņi un bez vecāku gādības palikušie bērni, kuri atrodas aizbildnībā, dzīvo audžuģimenēs vai bērnu aprūpes iestādēs, Jūrmalas pilsētas autobusu tīkla maršrutos varēs braukt bez maksas.

Savukārt skolēni un studenti, kuriem ir deklarēta dzīvesvieta Jūrmalā, bet viņi mācās izglītības iestādēs citās pašvaldībās, varēs iegādāties mēneša braukšanas karti Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā ar 50% atlaidi.

Līdz šim bez maksas Jūrmalas pilsētas autobusu maršrutu tīklā varēja braukt tikai bērni līdz sešu gadu vecumam, politiski represētās personas un nacionālās pretošanās kustības dalībnieki, kā arī Jūrmalas pašvaldības policijas darbinieki dienesta pienākumu pildīšanas laikā, ja viņi ir formastērpā.

“Piešķirtās braukšanas maksas atlaides sniedz vairāk atvieglojumu iedzīvotājiem, nekā tas bija līdz šim, un paplašina atlaižu saņēmēju loku. Tādējādi pašvaldība rūpējas par tām iedzīvotāju grupām, kas pašreizējā ekonomiskajā situācijā ir mazāk aizsargātas,” skaidroja Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.

Plānojot atlaides, pašvaldība vadījusies pēc vienlīdzības principa, lai nodrošinātu vienlīdzīgu attieksmi pret visiem vienas sociālās grupas pārstāvjiem – visiem skolēniem un studentiem, tāpat strādājošiem un nestrādājošiem pensionāriem neatkarīgi no vecuma, gan arī visiem trešās grupas invalīdiem bez ierobežojumiem ar jebkāda veida invaliditāti.

Kā zināms, nākamgad gaidāmas pašvaldību vēlēšanas, un pirms tām allaž deputāti sarosās dažādiem sociāliem pasākumiem, pie kuriem pieskaitāmas arī braukšanas atlaides sabiedriskajā transportā.

Tikmēr šonedēļ Rīgas mērs Nils Ušakovs medijos paziņoja, ka bezmaksas transports, kā to iecerējis Tallinas mērs, Rīgas pašvaldībai izmaksātu vismaz 35 miljonus latu gadā, taču dome šādus tēriņus patlaban nespēj atļauties.

Vienlaikus Ušakovs norādīja, ka Rīgā sabiedrisko transportu jau tagad bez maksas izmanto sabiedrības mazaizsargātās grupas – Rīgā deklarētie pensionāri, kuriem no 1.septembra pievienosies arī visi vispārizglītojošo skolu skolēni no 1.līdz 12.klasei. Bezmaksas sabiedriskā transporta nodrošināšana skolēniem Rīgas domei izmaksās aptuveni trīs miljonus latu gadā, raksta LETA.

 

Komentāri (34)

janazakovica 09.08.2012. 17.58

socialdemokratu sen izdomats triks..kur vini lidz sim bija 20 gadus..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu