Aizdomās par dēla nogalināšanu aizturētie vecāki bijuši tiesāti • IR.lv

Aizdomās par dēla nogalināšanu aizturētie vecāki bijuši tiesāti

7
Cietums. Foto: Elmārs Rudzītis, F64

Ģimenē aug vēl pieci bērni

Aizdomās par astoņus gadus vecā dēla nogalināšanu Rīgā aizturētie vecāki iepriekš bijuši tiesāti par slepkavību un smagiem miesas bojājumiem, preses konferencē informēja Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes (RRP) Kriminālpolicijas priekšnieks Andrejs Sozinovs.

Bērnu patēvs bija tiesāts par slepkavību, bet māte – par smagu miesas bojājumu nodarīšanu. Šajās lietās cietušie nav bijuši bērni.

Izsaukums uz kādu Rīgas centra dzīvokli saņemts no viena no pieciem pārējiem ģimenes bērniem. Kad dzīvoklī ieradušies tiesībsargi, tajā atradušies arī abi vecāki, kuri nav bijuši ne alkohola, ne narkotisko vielu reibumā.

“Dzērāju ģimene tā nebija,” sacīja Sozinovs, minot, ka patlaban tiek arī noskaidrots ģimenes ienākumu avots, jo oficiāli ne vienam, ne otram darba nav bijis.

Pārējie pieci ģimenē augošie bērni, no kuriem jaunākais ir dzimis 2011.gadā, bet vecākais 1996.gadā, nogādāti dažādās aprūpes iestādēs. Ar bērniem ir jāstrādā psihologiem un policijai, izmeklējot notikušo. Tāpat tiks mēģināts noskaidrot, vai arī pārējie bērni nav cietuši no vardarbības ģimenē. Līdz šim abi vecāki nebija nonākuši policijas redzeslokā saistībā ar bērnu audzināšanu. Sozinovs neatklāja, vai slepkavība notikusi pārējo piecu bērnu acu priekšā.

Abiem vecākiem ir sava versija par notikušo, taču Sozinovs to patlaban izmeklēšanas interesēs neatklāja.

10.augustā tiks lemts par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajiem.

Jau ziņots, ka aizdomās par astoņus gadus vecā dēla nogalināšanu Rīgā aizturēti abi viņa vecāki. Šo informāciju aģentūrai LETA apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja Sigita Pildava.

Trešdienas vakarā pēc plkst.20 mediķi saņēmuši izsaukumu uz kādu pilsētas centra dzīvoklī, kur viņi secinājuši, ka 2004.gadā dzimušais zēns, uz kura ķermeņa bijuši redzami miesas bojājumi, jau ir miris.

Policisti aizdomās par smagu miesas bojājumu nodarīšanu, kā rezultātā iestājusies bērna nāve, aizturējusi abus vecākus – 1979.gadā dzimušu sievieti un 1973.gadā dzimušu vīrieti, kuri jau iepriekš ir tiesāti par citiem noziegumiem.

Par bērna nāvi policijā sākts kriminālprocess.

Ģimenē aug vēl pieci bērni, kurus policisti nogādājuši aprūpes iestādē.

 

Komentāri (7)

mariterage 09.08.2012. 15.05

Tikai gadījumā, ja vecāku tiesību atņemšana būtu automātiski sasaistīta ar šo cilvēku, kuri nespēj uzņemties atbildību par saviem bērniem, piespiedu sterilizāciju, varētu teikt ka izdarīts minimālais nepieciešamais lai aizsargātu bērnu tiesības augt drošā un normālā vidē.

+4
-1
Atbildēt

0

Sapinies mākoņos... 10.08.2012. 08.25

Мне давно еще знакомые из благотворительной организации рассказывали, что у нас в Латвии в первую очередь думают, как сэкономить – быстренько возвращают детей в семьи, даже самые неблагополучные, чтобы снять ребенка с баланса государства… И дети эти так и болтаются – то в приют, то в семью…Никто не думает о том, что вырастет и как на психике это сказывается… Мне знакомая так и сказала, что в семье они до того момента, как там не случается очередная трагедия… Но такого еще не было. Наверняка и тут органам опеки показалось, что содержать 6 детей дороговато – вот и вернули их родителям… Никто не думает, что скоро все эти 6 станут взрослыми отморозками – ка еще детская психика может такое вынести!!! :(((((

+1
0
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 09.08.2012. 18.07

Nu i opuss. IRā redaktori arī vēl ir?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu