Klaipēdā plosījusies spēcīga vētra • IR.lv

Klaipēdā plosījusies spēcīga vētra

26
Plūdi Klaipēdā pēc vētras. Ekrānšāviņš no portāla "ve.lt"

Latviju negaiss nav stipri postījis, šodien austrumu rajonos gaidāms stiprs lietus

Pāri Klaipēdai pirmdienas pievakarē brāzusies vētra ar spēcīgām lietusgāzēm, kas tālāk virzījās uz Palangas, Sventājas un Latvijas pusi, vēsta portāls “Ve.lt”. Sinoptiķi ziņo, ka pilsētā vēja ātrums brāzmās sasniedzis 32 metrus sekundē, bet ostas akvatorijā – pat 38 metrus sekundē.

Klaipēdu, kas tikko nosvinējusi savu 760.dzimšanas dienu, pēc tveicīgas dienas pārsteidzis negaiss ar brāzmaina vēja triektām lietus šaltīm, kas applūdinājušas vecpilsētas ielas, kur veidojušies sastrēgumi, ziņo LETA.

Kā stāsta aculiecinieki, pilsētā debesis ar zemi griezušās kopā. Daudzviet vētra aplauzusi kokus, vismaz pieci no tiem uzkrituši mašīnām. Ir ziņas par cietušajiem. Traucēti mobilie sakari, vietumis pārtrūkusi elektroenerģijas padeve. Cilvēki ziņojuši arī par applūdušiem pagrabiem un dzīvokļiem.

Portālā ievietotajā fotogrāfijā redzama applūdusi iela, kas ved tieši gar Danes upes krastu un arī pati izskatās pēc kanāla. Teātra laukums pārvērties neizbraucamā ezerā, vēsta “Klaipeda.diena.lt”.

Kuršu jomā vētrā iekļuvušas jahtas, bet ziņu par cietušajiem nav.

Aptuveni pēc pusstundas vētra pierimusi.

Arī Latvijā pirmdienas vēlā vakarā sākās liels negaiss, bez elektrības atstājot aptuveni 2500 “Latvenergo” klientu, informēja “Latvenergo” komunikācijas direktors Andris Siksnis.

Aptuveni 1500 klienti bez elektrības laika apstākļu dēļ palikuši Dobeles apkārtnē, vēl aptuveni 1000 – Jelgavas apkārtnē. Savukārt Kurzemē, kuras teritoriju negaiss šķērsoja pirms tam, elektrības avārijas atslēgumu skaits ir pavisam neliels.

Šodien Latvijā vietām gaidāms stiprs lietus, brīdina sinoptiķi. Vietām Latvijas austrumu rajonos gaidāms stiprs lietus, kura laikā nokrišņu daudzums sasniegs 15 milimetrus.

 

Komentāri (26)

Juris Millers 07.08.2012. 17.39

Rīgā arī bija līdzīgi, tikai jau bija tumšs – http://www.youtube.com/watch?v=Kab91uoWG-o

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu