Baltkrievija izraida Zviedrijas vēstnieku • IR.lv

Baltkrievija izraida Zviedrijas vēstnieku

3
Ekrānšāviņš no zviedru "The Local".

Zviedri sper atbildes soli – Zviedrijā neielaiž Baltkrievijas vēstnieku

Baltkrievija izraidījusi Zviedrijas vēstnieku Stefanu Eriksonu, jo viņš uzturējis kontaktus ar opozīcijas organizācijām, piektdien pavēstīja Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

“Lukašenko režīms ir izraidījis Zviedrijas vēstnieku Baltkrievijā par pārlieku atbalstu cilvēktiesībām. Kas nedzirdēts. [Tas] parāda režīma dabu,” savā tvitera kontā raksta Bilts.

Viņš piebildis, ka Stokholma uz to reaģējusi, bloķējot jaunā Baltkrievijas vēstnieka ierašanos Zviedrijā, kā arī izraidot divus baltkrievu diplomātus. “Mēs esam paziņojuši, ka jaunais Baltkrievijas vēstnieks nav gaidīts, un esam lūguši vēl diviem diplomātiem doties prom,” raksta ministrs.

Savukārt portāls “Lenta.ru” atgādina, ka Zviedrijas vēstnieka izraidīšana sekojusi pēc “plīša desanta” nolaišanās Baltkrievijā jūlija sākumā. Tad divi zviedru reklāmas aģentūras “Studio Total” pārstāvji nesankcionēti ar nelielu lidmašīnu ielidoja Baltkrievijas gaisa telpā un virs apdzīvotām vietām nometa tā saucamo “plīša desantu” – rotaļu lācīšus, kas bija rotāti ar uzrakstiem vārda brīvības atbalstam.

Baltkrievija tikai nesen atzina, ka noticis šāds gaisa telpas pārkāpums, un atlaida no darba augsta ranga pretgaisa aizsardzības sistēmas vadītājus.

Pagaidām Baltkrievijas oficiālā vara nekomentē “vēstnieku karu”. Pēdējās dienās Baltkrievijas prezidenta Aleksandra Lukašenko administrācijas avīze “Sovetskaja Belorusija” “plīša desantu” raksturoja kā “Eiropas “demokrātiskās sabiedrības” informatīvo karu pret Baltkrievijas vadību” un “mūsdienu imperiālisma” izpausmi. 

Avīzes rakstā bija pieminēts arī zviedru vēstnieks: “Zviedrija izrāda it kā nesaprotamu aktivitāti Baltkrievijā. Visnotaļ neparasta figūra ir Zviedrijas vēstnieks Eriksona kungs, kurš pārvalda baltkrievu valodu un to aktīvi izmanto.”

 

Komentāri (3)

oktaavs 03.08.2012. 19.51

Zviedrija izrāda it kā nesaprotamu aktivitāti Baltkrievijā.
——————————————-
Kas traucē Baltkrievijai pārliecināt zviedru tautu par tur valdošo necilvēcīgo režīmu un to gāzt ? Zviedri taču uzreiz atsauksies baķkas patiesības balsij ?

+5
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.08.2012. 19.26

ari latvijaa krievu vestnieki jau gadiem ilgi gul vienaa gultaa ar opoziciju-SC…un nekas mikstie latviesi un citi varoni pat nav ieklepojusies..

+2
0
Atbildēt

0

gundega_heiberga 03.08.2012. 19.42

Plīša lācītis Baķkam izrādījies nopietns pretinieks.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu