Bijušais LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis izaugsmi meklē pie Amerika • IR.lv

Bijušais LTV Ziņu dienesta vadītājs Gailītis izaugsmi meklē pie Amerika

22
Mareks Gailītis. Foto: Lita Krone, LETA
Oskars Brasliņš

Mareks Gailītis par vicemēra ārštata padomnieku strādājot bez atalgojuma

Tikai pērnruden LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu atstājušais Mareks Gailītis jau teju divas nedēļas strādā par Rīgas vicemēra Andra Amerika (Gods kalpot Rīgai) ārštata padomnieku sabiedrisko attiecību un mediju jautājumos, turklāt par darbu, pēc paša Gailīša teiktā, nesaņemot atalgojumu.

Iespēju kļūt par savu padomnieku Gailītim piedāvājis Ameriks, jo „viņam [Marekam Gailītim] ir liela pieredze dažādas informācijas apkopošanā un viņš pats ir strādājis ar ļoti daudziem projektiem”, Ir.lv teica Ameriks.

Gailītis to apstiprina, sakot, ka par Andra Amerika ārštata padomnieku “kļuvu pēc viņa uzaicinājuma, viņš pats mani atrada un vienkārši piedāvāja kļūt par ārštata padomnieku. Ārštata padomnieks pēc savas būtības ir goda izrādīšanas amats”.

Gailītis par vicemēra bezalgas padomnieku piekritis kļūt tāpēc, ka tas esot ceļš uz izaugsmi: „Par velti strādā daudzi cilvēki. Rīgas dome ir puse no Latvijas un vicemēra amats ir pietiekami nozīmīgs domes struktūrā, lai es varētu gūt arī pieredzi sev. Ir interesanti strādāt pašvaldības struktūrā, kas ir pati lielākā. Tīri no tāda birokrātiskā un pārvaldes viedokļa šeit daudz ko var iemācīties.” Gailītis teic, ka šāds darbs atmaksājoties – „citādāk es to nedarītu”.

Pēc aiziešanas no LTV Ziņu dienesta vadītāja amata 2011.gada septembra beigās Gailītis kļuva par direktoru korporatīvo komunikāciju aģentūrā “2C”, bet pēc nepilna pusgada šo vietu atstāja un izveidoja savu sabiedrisko attiecību uzņēmumu „Lord Art”. Izveidot savu uzņēmumu esot pamudinājuši dažādi apstākļi: „Radās doma pamēģināt sevi privātajā biznesā. Pašam strādāt kā uzņēmējam,” teic Gailītis. “Lord Art” apkalpojot vairākus klientus.

Rīgas mēra vietniekam Amerikam patlaban ir trīs padomnieki – bez Gailīša vēl viens bijušais LTV žurnālists Ivo Kiršblats un Guntars Kukuls, kurš Rīgas vēsturē iegājis kā pilsētas bijušā mēra Gundara Bojāra padomnieks.

Kamēr atvaļinājumā atrodas Amerika preses sekretāre Liene Pētersone, Gailītis veicot arī dažādus ikdienas pienākumus, kas saistīti ar sabiedrisko attiecību jomu pašvaldībā, ziņo LETA. Gailītis šo informāciju apstiprina un arī par šo darbu atlīdzību nesaņemot – tas esot veids, kā labāk iepazīt domes darbu. „Man patiesībā palūdza, vai es to varu. Man neviens to nav licis, ne piespiedis. Tā es daudz padziļinātāk varu iepazīties ar Rīgas domes darbu,” skaidro Gailītis.

Gailītis Ir.lv pastāstīja, ka Amerika ārštata padomnieka darbu dara labprāt, tomēr tas paša Gailīša tēlu šāda darbošanās varot ietekmēt arī negatīvi: „No mana iespējamā tēla viedokļa tas varbūt teorētiski var nākt par sliktu, bet es šinī gadījumā neesmu slēpies.”

Izpalīdzēšana Andrim Amerikam pašvaldību vēlēšanu laikā arī neesot izslēgta, lai gan par to ar vicemēru Gailītis vēl neesot runājis. Viņš pats gan darbošanos kādā politiskajā partijā noraida: „Nē, neesmu iestājies un arī negrasos to darīt, un vēlēšanās negrasos balotēties. Neesmu arī ziedojis nevienai partijai.”

Ir.lv jau rakstīja, ka 2010.gadā pirms 10.Saeimas vēlēšanām uz toreizējo LTV Ziņu dienesta vadītāju Gailīti krita aizdomu ēna, ka viņš centies ietekmēt Ziņu dienesta darbu, lai plašāk un labākā gaismā parādītu apvienības “Par labu Latviju” (PLL) norises. Šādu Gailīša darba stilu toreiz Ir.lv apstiprināja ilggadējā Ziņu dienesta producente Dagnija Neimane. PLL darbojās arī pašreizējais Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Internetā publicētā vēstulē tika aprakstīti četri gadījumi, kad Gailītis ietekmējis žurnālistu darbu: gatavojot sižetu par PLL apvienības dibināšanu, prasot intervēt PLL atbalstītāju uzņēmēju Juri Savicki, prasot gatavot materiālu par konkursa “Jaunais vilnis” dalībnieku tikšanos ar PLL līderi Aināru Šleseru, kā arī atspoguļojot Šlesera gājienu pa Vecrīgu.

 

Komentāri (22)

silvija_vitina 01.08.2012. 18.41

“strādājot bez atalgojuma”

gramatiskā konstrukcija liecina, ka ne ziņas gatavotāji, ne, iespējams, pats Gailītis īsti netic tam, ka strādā bez atalgojuma…

Savukārt, runājot par pašu Gailīti, man kaut kā nāk atmiņā Šķēles koferīša pienesējs – Meļņiks (tas, kurš Romāns). Arī tāds rimts, vienmēr pussolīti iepakaļus, vienmēr skatās mutē saimniekam un lustina asti. ļoti līdzīgi tipāži gan “talanta”, gan ārējās izpausmes ziņā.

+25
0
Atbildēt

0

Una Grinberga 01.08.2012. 19.22

Rīgas Domē vienmēr atrodas vieta politiskās cīņās atlaistiem “profesionāļiem”… var darīt visu!

+15
0
Atbildēt

0

reksa 01.08.2012. 21.29

Vajadzēja viņam uzreiz kalpot pie Amerika, nevis piesārņot LTV.

+10
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu