Dziesminieka Sīmaņa ģimenei pēc ugunsnelaimes vajadzīga palīdzība • IR.lv

Dziesminieka Sīmaņa ģimenei pēc ugunsnelaimes vajadzīga palīdzība

8
Haralds Sīmanis. Publicitātes foto
Oskars Brasliņš

Ugunsgrēkā nodega Sīmaņu māja, izglābti tika vien mūzikas instrumenti

Pirms nedēļas dziesminieka Haralda Sīmaņa mājas Madonas novadā izpostīja liesmas, atstājot ģimeni bez vienkāršākajām sadzīves lietām. Pagaidām policija par ugunsnelaimes izcelšanās iemesliem neizsakās, jo notiek izmeklēšana. Tikmēr, lai palīdzētu Sīmaņu ģimenei, Vislatvijas Dziesminieku saieta ieskandināšana trešdien sāksies ar dziesmu vakaru “Fēniksa spēks”, kurā tiks vākti līdzekļi Sīmaņu ģimenes atbalstam.

Ugunsnelaime Sīmaņa mājā Madonas novada Aronas pagastā notika 20.jūlija pēcpusdienā. “Saiets.lv” mediju koordinatore Ilze Zveja, kas arī iesaistījusies Sīmaņu ģimenes atbalsta akcijā, medijiem izteikusies, ka māja nodegusi, jo tajā iespēris zibens. Taču Valsts policijas Vidzemes reģiona pārvaldē Ir.lv pirmdien nesniedza komentārus par mājas aizdegšanās iemesliem, jo izmeklēšana vēl turpinoties.

Dziesminieka sieva Gita par nelaimes cēloņiem Ir.lv saka: “Mēs un arī ugunsdzēsēji nesaprotam, kas īstenībā notika. Neviens nesaprot. Elektrība, viss bija atslēgts, no elektrības tas nav, kaut kāda mistika.”

Gita Sīmane stāsta, ka ugunsgrēka laikā viņi neesot atradušies mājās, bet gan Kuldīgā, kur Haraldam bijis koncerts. „Mājās atradās tikai divi suņi. Par ugunsgrēku uzzināju no kaimiņa, kurš piezvanīja. Kaimiņš arī bija izsaucis ugunsdzēsējus,” stāsta Gita.

Sīmaņi ugunsgrēkā pazaudējuši gandrīz visu iedzīvi, arī Sīmaņu mājās izveidoto studiju. No uguns liesmām paglābti tikai vērtīgie instrumenti. „Sadzīves lietas gājušas bojā. Studijas vairs nav, bet instrumenti vēl ir – ērģeles, vecā ģitāra, ko viņš [Haralds] pats taisīja,” teic dziesminieka sieva.

Tagad Sīmaņu ģimene kopā ar savām meitām dzīvo pašu uz ātru roku uzceltā riģipša būdiņā līdzās krāsmatām, stāsta Gita.

Latvijas Mūzikas atbalsta fonds aicina visus uz palīdzības atbalsta koncertu Haralda Sīmaņa ģimenei un dziesmu vakaru “Fēniksa spēks” trešdien, 1.augustā, pirmajā Latvijas rokkafejnīcā „Reiterna nams”. Koncertā piedalīsies pazīstami Latvijas mūziķi un aktieri – Raimonda Vazdika, Imants Daksis, Elīna Līce un citi. Dziesmu vakars sāksies pulksten 19.

Pats dziesminieks vēl nav pārliecināts, vai ieradīsies uz atbalsta koncertu Rīgā, jo darba mājās esot daudz. „Es jau visu laiku nevaru blandīties pa pasauli. Šobrīd tiek kārtotas lietas, lai dabūtu strāvu, konteinerus, jāsalasa šīferus. Jādomā arī par to, ka bērniem skola drīz sāksies – kā dzīvos, kā būs, ko darīs. Tas viss taču ir dienaskārtībā,” saka Sīmanis. Arī „melodijas nāk un gribas tās fiksēt un atdot tālāk”.

Pagājušajā svētdienā viens no palīdzības akcijas koncertiem notika Cēsu  Svētā Jāņa baznīcā. „Koncerts pagāja ļoti jauki, visi bija priecīgi. Cilvēku atsaucība bija laba – saziedoja piecsimt latu,” stāsta dziesminieks.

Taču ģimenei vajadzīgas arī praktiskas sadzīves lietas, kuras var ziedot, sazinoties ar dziesminieci un Sīmaņu ģimenes paziņu Endiju Štāli pa tālruni 26985596. Štāle teica, ka saziedotas ir gultas, gultasveļa un skapji, bet vēl nepieciešams ir ledusskapis, gāzes plīts, veļasmašīna un bērnu mēbeles.

Ziedot latu Sīmaņu ģimenes atbalstam var, arī piezvanot uz ziedojumu tālruni 90006589, tāpat ziedot var arī, pārskaitot līdzekļus Latvijas Mūzikas atbalsta fondam: Nodibinājums “Latvijas Mūzikas atbalsta fonds”, reģ. Nr. LV50008146971, VAS “Latvijas Hipotēku un zemes banka”, LHZBLV22; latu konta numurs: LV95 LHZB 2300 1943 2900 1.

 

Komentāri (8)

janazakovica 30.07.2012. 20.18

vismaz nepaseja un nesabojaja visu ka dimiters bet vnk cieta ugunsgreekaa..zinaas redzeju likaas loti simpatisks gaiss onkulitis..teica ka viss kas notiek ir uz labu..sisnigi un kristigi.japalidz.

+6
0
Atbildēt

0

austrisv 30.07.2012. 22.07

Es arī pārskaitīju mazliet mūziķim. Ļoti patīk viņa dziedāšana!
Lai viņam veicas ,un, lai daudz cilvēku atver savas sirdis un maku kaut mazliet, jo tad varam daudz!

+6
-1
Atbildēt

0

Egitazz 30.07.2012. 21.45

izskatās, apdrošināta māja nebija.

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu