Pašnāvnieka uzbrukumā nogalināts Sīrijas aizsardzības ministrs • IR.lv

Pašnāvnieka uzbrukumā nogalināts Sīrijas aizsardzības ministrs

19
Augstās amatpersonas nogalināšana var nozīmēt pagriezienu Asada režīma gāšanai, uzskata analītiķi. Attēls: BBC ziņu portāla stopkadrs.

Incidents var iezīmēt pagrieziena punktu Asada režīma gāšanai, uzskata analītiķi

Spridzinātāja – pašnāvnieka uzbrukumā Nacionālās drošības štābam Damaskā šodien nogalināts Sīrijas aizsardzības ministrs ģenerālis Dauds Radža, ziņo valsts televīzija. Drošības dienestu amatpersonas aģentūrai AFP pavēstīja, ka sprādzienā smagi ievainoti vairāki sanāksmes dalībnieki, kas nogādāti slimnīcā, ziņo aģentūra LETA.

Amatpersonas informē, ka starp smagi ievainotajiem ir iekšlietu ministrs Muhameds aš Šaars. Nogalinātais Radžs ieņēma arī armijas virspavēlnieka vietnieka un vicepremjera amatu. Virspavēlnieka pienākumus ir uzņēmies pats prezidents Bašars al Asads. Radžs bija viņa svainis, ziņo BBC.

Sprādziens noticis stingri apsargātajā Ravdas rajonā Damaskas centrā. Sīrijas galvaspilsētā jau ceturto dienu turpinās kaujas starp nemiernieku Brīvās Sīrijas armiju (BSA) un valdībai lojālajiem spēkiem.

Avoti drošības dienestā informējuši BBC, ka iespējamais spridzinātājs strādājis par miesassargu prezidentam Asadam pietuvināto lokā.

BBC ārlietu korespondents Džontatans Markuss pauž, ka šis uzbrukums var iezīmēt svarīgu simbolisku pagrieziena punktu cīņa par Asada režīma gāšanu: “Fakts, ka spridzinātājs spēja īstenot šādu uzbrukumu augsta drošības līmeņa mērķim, rāda valdības spēju aizsargāt tās locekļus un izvirza jautājumu par Sīrijas “drošības valsts” kopējo kapacitāti.” Vairāki analītiķi uzskata, ka vairs nav jautājuma par to, vai Sīrijas režīms sagrūs no iekšienes, bet gan par to, kad tas notiks.

Komentāri (19)

janazakovica 18.07.2012. 16.11

mums nav tadu drosminieku…darba te Latvijaa butu pilnas rokas.

+6
-3
Atbildēt

2

    janazakovica > janazakovica 18.07.2012. 22.17

    kas manu gimeni pec tam baros un bernus audzinas..? tur pasnavnieku un ieslodzito gimenes ar lielu godu apgadaa lidz muza galamm..visur sakot ar palestinu un pat izraelu..

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    Aivars Krauklis > janazakovica 18.07.2012. 20.29

    Vienu taču te redzu – ko vēl gaidi?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 19.07.2012. 06.22

ja palasa kas ir terorisms Vikipēdijā , tad tur katraa rindkopaa var izsiit PSRS un Krievijas federaacija … terors no laika gala bijis sarkano boļševiku galvenais ierocis , taadeeļ ielaist Krieviju Eiropaa buutu nepraats

+3
0
Atbildēt

0

ilmisimo 18.07.2012. 20.03

Deadly blast hits Israeli tour bus in Bulgaria

An explosion has killed at least three people on a bus carrying Israeli tourists in the eastern Bulgarian city of Burgas, Bulgarian officials say.

More than 20 people were also injured when the bus exploded at Burgas airport, by the Black Sea.

Witnesses told Israeli TV that someone boarded the bus and a huge explosion immediately followed.
http://www.bbc.co.uk/news/world-europe-18892336

+3
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu