Kravcovs nokārtojis latviešu valodas pārbaudi otrajā zemākajā līmenī • IR.lv

Kravcovs nokārtojis latviešu valodas pārbaudi otrajā zemākajā līmenī

18
Valērijs Kravcovs Saeimā. Foto: Andrejs Strokins, F64

Politiķis esot gatavs sarunai ar žurnālistiem latviešu valodā

Bijušais Saeimas deputāts Valērijs Kravcovs, kurš augstajā amatā lielāko publicitāti ieguva tāpēc, ka nemācēja latviešu valodu, jūlija sākumā nokārtojis valsts valodas pārbaudi, iegūstot A2 līmeni, atsaucoties uz laikrakstu “Čas”, vēsta ziņu aģentūra LETA.

Valsts izglītības satura centra dati liecina, ka A2 ir otrs zemākais latviešu valodas zināšanu līmenis, kas atbilst centralizēto eksāmenu atzīmei “E”. Šādu novērtējumu ieguvušās personas “spēj vienkāršos teikumos sazināties par ikdienas un viņai zināmām profesionālām tēmām, lasa un saprot vienkāršus tekstus par sadzīvi un darbu, prot aizpildīt tipveida dokumentus, prot uzrakstīt personiska satura īsus tekstus, uztver un saprot dabiskā tempā skaidri runātus neliela apjoma ar personas darbu un sadzīvi saistītus tekstus”.

Kravcova mērķi pārbaudēs bijuši pieticīgāki – iegūt pašu zemāko jeb A1 līmeni, taču rezultāti bijuši labāki. Klausīšanās daļā viņš ieguvis 80 punktus no 100, lasīšanā – 84 no 100, rakstu daļā – 75 no 100, runāšanā – maksimālo 100 punktu vērtējumu. Kopumā politiķis savācis 84,75 punktus no 100, kas ļāvis iegūt nevis zemāko, bet gan A2 līmeni.

Politiķis apgalvojis, ka pēc pārbaudes tagad vairs nebaidoties runāt latviski un esot gatavs sarunām ar latviešu masu medijiem. Kravcovs aicināja arī citus iet un kārtot šo pārbaudi, jo “eksāmens nav sarežģīts, bet eksaminētāju attieksme – normāla”.

Kravcovs gatavojas startēt nākamajās Eiropas Parlamenta vēlēšanās, bet līdz tam uzlabošot savas angļu valodas zināšanas un mācīšoties franču valodu.

Komentāri (18)

Sanšains 16.07.2012. 11.07

Un tātad joprojām neatbildēts paliek jautājums – kā viņš īsti tika pie pilsonības?

Un kur, piemēram, ir “Ir” “pētnieciskā žurnālistika”, kas īpaši pievērstos valstiski varbūt pat vissvarīgākajam jautājumam par pilsonības iegūšanas procesu Latvijā?

+20
-1
Atbildēt

2

    gliters > Sanšains 16.07.2012. 12.59

    Šāda veida pētnieciskā žurnālistika var beigties līdzīgi kā L. Jēkabsonam – nezināmo uzbrukums, kam seko “policijas apsardze” slimnīcas palātā, kas atļaujas klaji ņirgāties par cietušo.
    Drošāk un ērtāk ir rakstīt par “vagoniem”.

    +12
    -2
    Atbildēt

    0

    Fosterix > Sanšains 16.07.2012. 12.26

    Tieši par šo tēmu Delfos tika rakstīts: “Arī sabiedrībā raisījās interese par to, kā Kravcovs ieguvis pilsonību, nepārvaldot valsts valodu. Kravcova pilsonības iegūšanas likumību pārbaudīja Drošības policija, bet nekādus pārkāpumus nekonstatēja.”

    Pētnieciskai žurnālistikai īstā vieta – pie reizes pārbaudītu, cik naski un godprātīgi strādā DP.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

silvija_vitina 16.07.2012. 11.15

Riktīgs poliglots mums tas Kravcovs! Nu jau 3 svešvalodas būs apguvis! Žurnālisti, nepalaidiet garām izdevību ar viņu parunāties latviski, kamēr viņš vēl nav to aizmirsis, mācoties angļu un franču valodu.

“Three months et je serai baigi gudrs!”

+11
-1
Atbildēt

0

janazakovica 16.07.2012. 11.53

vardu sakot tagat mums ir dresets krievu lacis

+7
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu