Itāļu mākslas eksperti atraduši 100 Karavadžo zīmējumus • IR.lv

Itāļu mākslas eksperti atraduši 100 Karavadžo zīmējumus

20
Ekrānšāviņš no ANSA

Jaunatklāto darbu vērtība, pēc ekspertu domām, varētu būt aptuveni 700 miljoni eiro

Itāļu mākslas eksperti atraduši ap 100 zīmējumus, kuru autors ir slavenais Renesanses mākslinieks Karavadžo, ziņo LETA/AFP.

Itālijas mākslas zinātnieki Karavadžo iepriekš nezināmos darbus, kas radīti laikposmā no 1584. līdz 1588.gadam, kad jaunais mākslinieks mācījās zīmēšanu Milānā, atraduši starp mākslinieka Simones Petercano skolnieku darbiem. Pie Petercano Karavadžo mācījās 13 gadus, vēsta aģentūra ANSA.

Jaunatklāto darbu vērtība, pēc ekspertu domām, varētu būt aptuveni 700 miljoni eiro (491,96 miljoni latu).

Karavadžo zīmējumi tiks publiskoti piektdien ekspertu Mauricio Bernardeli Kuruca un Adrianas Konkoni Fedridžoli elektroniskajā grāmatā.

Karavadžo ir pazīstams ar savu revolucionāro gleznošanas stilu, kurā asi kontrastē gaismas un ēnas.

 

Komentāri (20)

Aivars Krauklis 06.07.2012. 08.27

Piedodiet, to tagad uzskata par publicējamu informāciju?
Ja zīmējumus tiešām „atrada”, tad – kur un kā? Ja tikai kādiem sen zināmiem konstatēja autorību (tā gadās biežāk) tad arī interesanti vismaz, kur tas noticis. „Jaunatklāto” (?!) darbu „vērtība” nav tas pats, kas eiro vai $$ izmērāma cena, bet pat to mūsdienās nav iespējams noteikt bez izsoles (tajās pārsteigumi regulāri). (Par cenas un vērtības sakaru ar parakstu būtu cita tēma). Par „…revolucionāro gleznošanas stilu, kurā asi kontrastē gaismas un ēnas…” – palieku pie savas subjektīvās iedomas, ka tas pat īsam avīžrakstam par prastu.
Un visam piedevām vēl „ekrānšāviņš” – nu daiļi, daiļi, tā tik turpināt.

+2
0
Atbildēt

0

Aivis 06.07.2012. 14.21

Fantastiski!!! Kaut kas tāds, laikam, iespējams tikai Itālijā, tā vien liekas, ka tur katrai omītei pieliekamajā glabājas “aizmirsies” Da Vinči:) Gribētos uzināt kaut ko vairāk par šo atrašanos…

+1
0
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > Aivis 06.07.2012. 15.23

    Pamazām apstiprinās pirmā komenta otrais variants – autorības pagaidām vēl hipotētiska atklāšana. Sforcu pilī glabātā Karavadžo skolotāja Simone Peterezano kolekcijā it kā atpazīti mācekļa darbi, kas jau bijuši apskatāmi, tikai nenovērtēti. Tā gadās.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 07.07.2012. 12.58

italiem ticet..tas jau ir komiski..tiek legalizets vai nu loti labi viltojumi vai kaut kur kaut kad nofenderetas gleznas..kuras steidzigi nopirks italu mafiozi un taa tiri legalizees savu asinaino naudu.visam pasakumam apaksaa ir shema..tad jau redzesim kada.

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu