No "Ghetto Games" sacensību laikā gūtām traumām miris jauns sportists • IR.lv

No “Ghetto Games” sacensību laikā gūtām traumām miris jauns sportists

18
Foto: Diāna Lozko, LETA

Puisis izpildījis triku ar 360 grādu apgriezienu

No starptautiskā ekstrēmo sporta veidu festivāla “Ghetto Games” sacensību laikā gūtām traumām Ventspilī nomiris viens no Latvijas labākajiem “freestyle” BMX riteņbraucējiem Artūrs Griķis, LETA informēja pasākuma menedžmenta pārstāve Sanda Brūna.

17 gadus vecais Griķis traumas guvis sestdien, bet svētdien Ventspils slimnīcā viņš nomiris.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, Griķis neveiksmīgā epizodē guvis smagas iekšējo orgānu traumas.

Valsts policijas Ventspils iecirknī teica, ka informācija par nelaimes gadījumu no Ventspils slimnīcas uzņemšanas nodaļas saņemta šorīt. Mediķi informējuši policiju, ka sestdien ap plkst.18:30 slimnīcā no sacensībām BMX trasē nogādāts nepilngadīgs jaunietis, kuram konstatēta iekšējo orgānu trauma. Mediķiem neizdevās glābt jaunieša dzīvību un šorīt īsi pēc plkst.6 viņš nomiris.

Policija plāno veikt pārbaudi par nelaimes gadījuma apstākļiem.

Kā sacīja sacensību galvenais organizators Raimonds Elbakjans, traģēdija notika sacensību laikā, kad Griķis izpildīja triku ar 360 grādu apgriezienu. “Viņš sākotnēji noķēra stūres ragus, tomēr tie izslīdēja no rokām un ietriecās vēderā,” sarunā ar pastāstīja Elbakjans.

“Viņš bija ļoti spēcīgs puisis, tāpēc pēc notikušā pats spēja piecelties kājās un aizgāja līdz ātrajai palīdzībai, kas viņu nogādāja slimnīcā. Pēc tam septiņos no rīta mums tika paziņots par traģēdiju un automātiski atcēlām sacensības,” sacīja sacensību organizētājs.

Svētdien Ventspils skeitparkā tiek nolikti ziedi sportista piemiņai. “Pēdējos divus gados viņš sevi bija pierādījis kā progresīvākais jaunais braucējs. Daudzi viņu piemin un ilgi atcerēsies, bet šobrīd mums ir galvenais palīdzēt ģimenei,” sacīja Elbakjans.

Svētdien paredzētās “Ghetto Games” sacensības ir atceltas. “Ghetto Games” ietvaros Ventspils Piedzīvojumu parkā bija paredzētās sacensības BMX, MTB treilos un veikbordā.

Sacensībās, kas sākās piektdien, kopā desmit dažādos sporta veidos bija plānojuši startēt 1500 sportisti no 15 valstīm.

 

Komentāri (18)

edgars_bobdnieks 02.07.2012. 03.07

Izsaku līdzjūtību Artūra ģimenei.
Mēs, cilvēki, tiecamies pēc saviem ideāliem, paši tos kaldinām. Ar mums notiek tas,kam ir jānotiek.Cilvēki ir mūžīgi. Visumā nepastāv jēdziens – nāve.
“Tēvs, lai notiek Tavs prāts”.

+4
0
Atbildēt

0

piziks 02.07.2012. 11.37

Diez vai ši ir tā reize, kad politiski spekulēt ar un ap Ventspili lembja/hūtes utml. sakarā.

Zināmā informacija = puika krita, traumējot vēdera dobumu ar velo stūri -> iegūti aknas plīsumi. Ja par nelaimi runāt konstruktīvi, varētu pētīt, vai no tādām traumam glābtu vēdera apvidus bruņas un kadam tam bruņām vajadzētu būt. BMX trikotāji nav vienīgie, kas gūst tādas traumas, — tā gadās arī citos velosporta veidos, motokrosa, enduro utt.

Pārāk daudz te spekulatīva cinisma un politizācijas nevietā.

+1
0
Atbildēt

0

archoftriumph 02.07.2012. 01.11

katrs cilveeks pats izveelas ko dariit, un taas ir vinja gan tiesiibas gan pienaakums. arii riskeet vinjam ir tiesiibas, taapat kaa jebkuram alpinistam vai kaskadierim. dievs tiesaam labaak zina kad un kaa katram no mums ir jaamirst – vai mees ar vinju strideesimies?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu