Premjers lūdz sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi Bordāna apstiprināšanai • IR.lv

Premjers lūdz sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi Bordāna apstiprināšanai

23
Jānis Bordāns. Foto: Evija Trifanova, LETA

Bordāns iepazīstina ar savām prioritātēm darbā

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) lūdzis Saeimas prezidiju sasaukt Saeimas ārkārtas sēdi, lai lemtu par tieslietu ministra amata kandidāta Jāņa Bordāna apstiprināšanu amatā.

Premjers ceturtdien pēc īsas tikšanās ar Bordānu informēja, ka uzklausījis ministra amata kandidāta redzējumu par prioritātēm tieslietu sistēmā. “Kopumā jāteic, ka ministra amata kandidāta redzējums atstāja pietiekami pārliecinoši iespaidu,” teica premjers, piebilstot, ka ir lūdzis Saeimas prezidiju sasaukt parlamenta ārkārtas sēdi, lai izteiktu uzticību tieslietu ministra amata kandidātam.

Bordāns minējis trīs prioritātes, kas, viņaprāt, ir svarīgas tieslietu sistēmā. Pirmā no tām ir tiesu sistēmas pilnveidošana, paātrinot tiesas procesu izskatīšanu, nodrošinot arī prognozējamāku un vienmērīgāku tiesu praksi. “Tas ir ļoti būtisks jautājums, jo investori bieži norāda tiesu sistēmas lēnumu un neprognozējamību kā šķērsli uzņēmējdarbības videi Latvijā,” teica valdības vadītājs.

Otra prioritāte ir jautājumi, kas skar komerctiesības, kur ir daudz lietu, kas jāsakārto saistībā ar uzņēmējdarbību. Savukārt trešais jautājums ir par cietumu sistēmas darbības sakārtošanu, raksta LETA.

Bordāns neizslēdz, ka pirms balsojuma parlamentā Saeimas frakcijas viņu aicinās uz tikšanos. “Droši vien, ka frakcijas aicinās mani. Es labprāt aizietu uz jebkuru frakciju pārrunāt visus jautājumus,” viņš teica.

Jau ziņots, ka Nacionālā apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK) kā tieslietu ministra amata kandidātu izvirzījusi pašreizējo ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Bordānu.

20.jūnijā par demisiju paziņoja iepriekšējais tieslietu ministrs Gaidis Bērziņš (VL-TB/LNNK), jo viņam un premjeram Valdim Dombrovskim esot pārāk atšķirīgi viedokļi par ebreju īpašumu kompensācijas jautājumu. Premjers nākamajā dienā ministra demisiju pieņēma.

 

Komentāri (23)

Sanšains 28.06.2012. 17.55

Lai sekmējas!

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu