Jēkabpils spēļu zāles laupītājiem cietumsods par kukuļņemšanu • IR.lv

Jēkabpils spēļu zāles laupītājiem cietumsods par kukuļņemšanu

29

Bijušos Zemgales policistus vēl tiesās par spēļu zāles aplaupīšanu pērn Jēkabpilī un policista slepkavību

Jelgavas tiesa otrdien bijušajiem Zemgales policistiem, arī Jēkabpils spēļu zāles aplaupīšanas lietā apsūdzētajam Denisam Hristoforidi, piesprieda reālus cietumsodus par kukuļņemšanu, ziņo BNS.

Bijušie Tukuma policisti brāļi Deniss un Pāvels Hristoforidi kopā ar vēl vairākiem cilvēkiem ir apsūdzēti arī krimināllietā par spēļu zāles aplaupīšanu pērn Jēkabpilī. Toreiz pēc laupīšanas tika nogalināts arī policists. Šī lieta vēl atrodas Zemgales apgabaltiesā.

Jelgavas tiesas pārstāve Dace Sarkisjane pavēstīja, ka tiesa Denisu Hristoforidi atzina par vainīgu kukuļņemšanā un sodīja ar brīvības atņemšanu uz četriem gadiem, konfiscējot mantu. Apsūdzības daļā par 2009.gada 23.augusta epizodi tiesa viņu atzina par nevainīgu un attaisnoja.

Atim Celmam tiesa piesprieda triju gadu sešu mēnešu ilgu brīvības atņemšanu, konfiscējot mantu. Celmam piemērotos drošības līdzekļus – uzturēšanos noteiktā dzīvesvietā, aizliegumu pildīt Valsts policijas amatpersonas pienākumus – tiesa grozīja pret apcietinājumu.

Raitim Pastoram tiesa piesprieda brīvības atņemšanu uz trīs gadiem un sešiem mēnešiem.

Arī viņam piemērotos drošības līdzekļus – uzturēšanos noteiktā dzīvesvietā, aizliegumu pildīt Valsts policijas amatpersonas pienākumus – tiesa grozīja pret apcietinājumu.

Pastoru apsūdzības daļā par 2009.gada 23.augusta epizodi tiesa atzina par nevainīgu un attaisnoja.

Pāvelu Hristoforidi tiesa atzina par nevainīgu un attaisnoja. Brāļi Hristoforidi pie apsūdzībām par korupciju tika jau pirms iesaistīšanās spēļu zāles aplaupīšanā.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS teica, ka prokurors vispirms vēlas iepazīties ar motivētu sprieduma tekstu un tad izlemt, vai iesniegt protestu.

Spriedumu var pārsūdzēt Zemgales apgabaltiesā. Šajā lietā vienā epizodē kukulis bija 100 eiro liels, bet otrā – 150 latu.

 

Komentāri (29)

Janka, Janic 14.02.2012. 18.26

… Ameerikaa šitie kristoforidi saņemtu par katru kriminalpantu summeetu cietumsodu , tas vareetu vilkt uz 300 gadiem , bet muusu humaanaa tiesa piespriediis labi ja kautko pa vidu, tas ir gadus piecus ar iespeeju uz priekšlaiciigu atbriivošanu par priekšziimiigu uzvediibu… cietumaa!!! slepkavniekus , kukuļotaajus , tas ir neiedomaajami

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu