IUB vadītājs Tiknuss iesniedz atlūgumu • IR.lv

IUB vadītājs Tiknuss iesniedz atlūgumu

23
Andrejs Tiknuss. Foto: Edijs Pālens, LETA

Lai arī pirms mēneša Tiknuss vēl nedomāja atstāt amatu, tagad ir gatavs doties pensijā

Pēc desmit gadu darba atlūgumu iesniedzis Iepirkumu uzraudzības biroja (IUB) vadītājs Andrejs Tiknuss.

Viņš aģentūrai LETA atlūguma iesniegšanu pamatoja ar to, ka jau divus termiņus strādājis IUB vadītāja postenī un drīzumā beidzas otrais termiņš, ko viņš strādā šajā amatā. Tiknuss arī līdz gada beigām paredzējis pieteikties pirmstermiņa pensijai. Viņš sacīja, ka jau ir sasniedzis pensionēšanās vecumu.

Vēl pirms mēneša IUB vadītājs sacīja, ka pats nedomā atstāt amatu un ir gatavs viņa kā ierēdņa darba novērtēšanai. Vaicāts par nostājas maiņu, Tiknuss pirmdien lakoniski sacīja: “Es pārdomāju”.

Tiknuss IUB vadītāja postenī strādās līdz 9.decembrim.

Šā gada beigās noslēdzas otrais termiņš, kad amatā ir Tiknuss. Finanšu ministrijā (FM) 30.septembrī tika izveidota Tiknusa vērtēšanas komisija, kuru vada finanšu ministrs Andris Vilks (Vienotība).

Komisijā tika iekļauta arī FM valsts sekretāre Sanita Bajāre, FM administrācijas vadītājs Tieslietu ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Lazdovskis, Ekonomikas ministrijas valsts sekretārs Juris Pūce, kā arī FM Administrācijas vadītājs Gundars Kauliņš, ministra padomnieks finanšu kontroles jautājumos Reinis Strolis un FM Stratēģiskās plānošanas un personālvadības departamenta direktors Pēteris Lībietis.

Kā iepriekš atzina FM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis, ja vien pats Tiknuss nedomā pamest amatu, tad ierēdņa novērtēšana varētu izrādīties formāla, jo ministrs nav ierēdni brīdinājis par gaidāmo viņa darba novērtēšanu sešus mēnešus pirms termiņa beigām, kā tas paredzēts normatīvajos aktos.

Pēc aģentūras LETA arhīva datiem, Tiknuss IUB vadītāja amatā ar valdības lēmumu tika apstiprināts 2001.gada decembrī.

 

Komentāri (23)

garausiitis 14.11.2011. 10.59

Gan jau pēc laika kaut kur izpeldēs pirmstermiņa pensionēšanās iemesli….

+2
0
Atbildēt

2

    Roberts Gūtšmits > garausiitis 14.11.2011. 13.31

    >> klusais
    Pēc laika?
    Ja IR redakcija izvilktu savu galvu no pakaļas (viņi gan laikam to sauc par Sili), kur iebāzusi, tad pamanītu ka Lapsa JAU ir par to visu uzrakstījis … :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 14.11.2011. 14.08

    Kurmīt – Lapsa pasniedz šobrīd vienu versiju , jautājums paliek par to vai tā ir īstā. Es vēl pievērstu uzmanību, ka Tiknus pirmoreiz amatā nokļuva 2001.g. , bet otru termiņu sāka 2006.g. To arī nevajadzētu piemirst.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Pēteris Jakubaņecs 18.11.2011. 14.06

to roberts_j:
un kādēļ lai nebūtu pa daļai no abiem? Uz spēles ir 200m EUR, kādēļ lai šveicieši to zaudētu un kādēļ, lai Spāņi to gribētu zaudēt? Un abas puses izmanto visas iespējamās spiediena metodes.

0
0
Atbildēt

0

kkristaps 14.11.2011. 13.11

Viens no iemesliem varētu būt suņa apziņa par apēsto.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu