Jaundžeikars slepeno informāciju no KNAB darbinieces esot pircis • IR.lv

Jaundžeikars slepeno informāciju no KNAB darbinieces esot pircis

14
Dzintars Jaundžeikars kopā ar KNAB darbinieku tiek konvojēts uz apcietinājuma vietu. Foto: Lita Krone, LETA

Taču Jaundžeikara labs paziņa bijis starpnieks informācijas piegādē

Apcietinājumā nonākušais bijušais iekšlietu ministrs Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) slepeno informāciju no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces esot pircis par paudu, vēsta TV3 raidījums “Nekā personīga”.

Kopumā Jaundžeikara lietā esot trīs aizdomās turētie, jo bijušais ministrs un KNAB amatpersona izmantojuši starpnieku. Aizdomās turamā KNAB darbiniece strādājusi operatīvo pasākumu nodaļā un viņas kompetencē ietilpuši tehniskie jautājumi, sarunu šifrēšana un tamlīdzīgas darbības. Viņa birojā sākusi strādāt vairākus gadus pirms tā vadība tika uzticēta Normundam Vilnītim, ziņo LETA.

Ar Jaundžeikaru viņa nesatikās un nesazvanījās. Arī eksministra advokāts Pāvels Rebenoks uzsvēra, ka Jaundžeikars KNAB amatpersonu nepazīst. Taču Jaundžeikara labs paziņa esot KNAB darbinieces radinieks. Viņš bijis starpnieks informācijas piegādē. Advokāts ne apstiprināja, ne noliedza, ka Jaundžeikars pazīst trešo aizdomās turēto šajā lietā. Jaundžeikaram netiekot inkriminēta paša noslēpuma izpaušana, bet gan uzkūdīšana.

Kūdīšanas galvenais ierocis esot bijusi nauda. Cik maksāts par vērtīgās informācijas iznešanu ārpus KNAB sienām, vēl skaidrošot izmeklēšana. KNAB amatpersona ar izmeklētājiem, visticamāk, sadarbojoties, jo atrodas uz brīvām kājām.

Ne KNAB, ne prokuratūra neatklāj, kādas ziņas Jaundžeikars centies iegūt, kādas tikušas izpaustas un vai Jaundžeikars darbojies savās vai savu politisko līdzgaitnieku interesēs. Taču pēdējos mēnešos arvien biežāk esot kļuvis redzams, ka personas, kuras nonāca KNAB redzeslokā, bija soli priekšā operatīvajiem darbiniekiem, piemēram, maijā toreizējais Saeimas deputāts Ainars Šlesers (LPP/LC) paziņoja, ka viesnīcā “Rīdzene”, kur viņš ir biežs viesis, jau divus gadus notiekot noklausīšanās.

Savukārt 2009.gada ziemā Šlesers, zaudējis satiksmes ministra amatu Godmaņa valdībā, pretēji iepriekš solītajam, negaidīti atjaunoja Saeimas mandātu, pats uz Saeimas sēdi nemaz neierodoties, bet gan valsti pametot un aizbraucot uz Dubaiju. Par sasteigto rīcību liecināja arī negaidīta partijas kongresa atcelšana Šlesera prombūtnes laikā. Baumas, ka Šlesers būtu brīdināts un mandāta atjaunošana saistīta ar imunitātes iegūšanu, politiķis toreiz noliedza. Šlesera partijas biedru Jaundžeikaru pašlaik tur aizdomās par noziegumiem, kas izdarīti, sākot tieši ar 2009.gadu.

 

Komentāri (14)

Ligiña Doniña 13.11.2011. 22.07

Joprojām gaidu, kad uzpeldēs ne tikai Šlesis, bet arī Šķēle. …un saka, ka mafija tikai filmās. Ja tā padomā, ka tā ir tikai aisberga daļiņa, varam tikai aptuveni nojaust, kas ir apakšā….

+9
-1
Atbildēt

0

dro 13.11.2011. 22.36

Ja NP tik labi informēts, tad jau informācijas noplūde turpinās vai arī tā ir provokācija, lai atklātu vēl kādu kurmi?:)

+5
0
Atbildēt

0

dro 13.11.2011. 22.27

…Dzintars Jaundžeikars (LPP/LC) slepeno informāciju no Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) darbinieces esot pircis par paudu…
___________________
Interesanti, konspirācijas nolūkos nav izmantoti ne dolāri, be euro. Kurš pateiks, kāds ir paudas kurss attiecībā pret LS?

+4
0
Atbildēt

1

    Bebris > dro 14.11.2011. 08.17

    Varbūt “p” vietā bija domāts “b” ? Kaut gan maz ticams, ka Jaundžeikars ko tādu spētu sniegt.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu