Laikraksts: Latvijā pieaug ieroču nēsātāju skaits • IR.lv

Laikraksts: Latvijā pieaug ieroču nēsātāju skaits

36
NBS bruņojumā esoša pistole. Foto: Evija Trifanova, LETA

Iespējams, šo personu skaitā ir apbalvojuma ieroču īpašnieki un valsts institūciju darbinieki

Lai arī gada sākumā bija traģiska apšaude kinoteātrī un pēc tam likumdevēji rosināja stingrāk kontrolēt ieroču nēsātājus, to skaits Latvijā pēdējo deviņu mēnešu laikā ir pieaudzis, otrdien vēsta laikraksts “Neatkarīgā”.

Gada sākumā Latvijā bija reģistrēti vairāk nekā 36 tūkstoši ieroču īpašnieku, no kuriem aptuveni deviņiem tūkstošiem bija tiesības ieroci nēsāt līdzi ikdienā. Deviņu mēnešu laikā valstī reģistrēto šaujamieroču īpašnieku skaits samazinājies par 144 – ierocis ir 36 276 cilvēkiem, no kuriem 26 913 ir mednieki. Savukārt personām, kurām ir ieroča nēsāšanas atļauja, piepulcējušies 376 cilvēki – kopumā tās ir 10 223 personas.

Tomēr Valsts policijas (VP) Licencēšanas un atļauju sistēmas nodaļas priekšnieks Andris Sudārs norādījis, ka šo personu skaitā ir arī apbalvojuma ieroču īpašnieki un valsts institūciju darbinieki, kuri personiskos ieročus izmanto dienesta vajadzībām, raksta BNS.

Laikraksts atgādina, ka pēc Nikolaja Zikova sarīkotās šaudīšanās februārī kinoteātrī “Citadele” Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisija uzstāja uz akūtu ieroču aprites likumdošanas uzlabošanu un skrupulozāku ieroču nēsātāju kontrolēšanu. Kopš tā laika pagājuši gandrīz deviņi mēneši, kuru laikā notikušas ne tikai publiskas, taču arī letālas šaudīšanās ar nereģistrētiem ieročiem.

Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas pārstāvis Kārlis Seržants (ZZS) neatceras, ka komisijā pēc pirmajām apspriedēm būtu skatīti konkrēti likumprojekti. “Iespējams, kaut kas ir sagatavošanā,” bilda deputāts.

Tomēr kopš asiņainā nozieguma kinoteātrī izstrādāti priekšlikumi grozījumiem Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā, kuri tika izsūtīti nevalstiskajām organizācijām un par kuriem vēl notiks apspriešana Iekšlietu ministrijā, informējis Sudārs.

Sagatavotie priekšlikumi grozījumiem Ieroču un speciālo līdzekļu aprites likumā paredz sašaurināt to personu loku, kuras var pretendēt uz ieroča nēsāšanas atļaujas saņemšanu, kā arī paredzēta psiholoģisko īpašību pārbaude ieroču nēsāšanas atļaujas pretendentiem un tiem, kuriem ierocis jau ir.

Jau vēstīts, ka jurists Nikolajs Zikovs 19.februārī kinoteātrī “Citadele” nošāva bankas “Citadele” augsta ranga darbinieku Aigaru Egli. Divas dienas pēc tam 21.februārī tiesa piemēroja Zikovam apcietinājumu. Viņa krimināllieta par slepkavību pastiprinošos apstākļos patlaban nodota tiesai. Pēc sākotnējās informācijas, konflikts starp cietušo un Zikovu izcēlies par to, ka Zikovs pārāk skaļi ēdis popkornu.

 

Komentāri (36)

raimonds_bossltd 08.11.2011. 09.38

Katram psihiski veselam un kriminali nesoditam latvietim butu jauzliek par pienakumu nesat saujamieroci un gadijuma, ja tiek apdrsudeta Latvijas valsts vai pilsona manta, vai Latvijas pilsona dziviba, veseliba vai ciena, nekavejoties to pielietot.
Fasisms nekada ta veida(rusisms, cionisms, komunisms vai negeru rasisms) nedrikst izpausties.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu