Saeima apstiprina mandātus sešiem deputātiem • IR.lv

Saeima apstiprina mandātus sešiem deputātiem

24
Saeimas sēde. Foto: Raitis Plauks, F64

Viņi stājas to parlamentāriešu vietā, kas pildīs ministru pienākumus

Seši deputāti Saeimā stāsies savu mandātu uz laiku nolikušo kolēģu vietā, jo parlaments ceturtdien viņiem apstiprināja pilnvaras uz laiku.

Seši parlamenta deputāti nolikuši savu mandātu uz laiku, kamēr pildīs ministru pienākumus Valda Dombrovska (Vienotība) vadītajā valdībā.

Sakarā ar to, ka no politisko partiju apvienības saraksta „Vienotība” Vidzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētie Valdis Dombrovskis un Artis Pabriks apstiprināti jaunajā valdībā, 11.Saeimas sastāvā ceturtdien iestājās Ingmārs Čaklais un Arvils Ašeradens, ziņo Saeimas preses centrs.

Ilzei Viņķelei un Andrim Vilkam noliekot Saeimas deputāta mandātu uz ministru amata pildīšanas laiku, Saeimas deputāta mandāti apstiprināti Rasmai Kārkliņai un Lolitai Čigānei, kuras ievēlētas Rīgas vēlēšanu apgabalā no saraksta „Vienotība”.

Gaidim Bērziņam kļūstot par tieslietu ministru, šodien Saeimas sastāvā iestājās arī nacionālās apvienības „Visu Latvijai!”-„Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” kandidātu saraksta Kurzemes vēlēšanu apgabalā ievēlētais Raivis Blumfelds.

Tāpat Saeimas deputāta pilnvaras tika apstiprinātas no Zatlera Reformu partijas kandidātu saraksta Rīgas vēlēšanu apgabalā ievēlētajai Dainai Kazākai, jo savas deputāta pilnvaras uz laiku, kamēr pildīs vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra pienākumus, noliek Edmunds Sprūdžs.

Pirms balsojuma par mandāta apstiprināšanu deputāti Saeimas sēdē deva svinīgo solījumu, ko apliecināja ar savu parakstu.

 

Komentāri (24)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu