Šķēles ģimene iegādājusies „Ogres pienu” • IR.lv

Šķēles ģimene iegādājusies „Ogres pienu”

11
Andris Šķēle. Foto: Gatis Gierts, F64

Piena ražošanas saimniecība nopirkta pirms divām nedēļām

Ekspremjera Andra Šķēles ģimene iegādājusies piena ražošanas saimniecību Ogres rajonā, ceturtdien vēstī laikraksts “Dienas Bizness”.

Šķēle jau iepriekš izteicies, ka pēc Saeimas deputāta pilnvaras beigām pievērsīsies piena lopkopībai, bet darbībai politikā teikšot ardievas uz visiem laikiem.

Šķēles ģimenei pastarpināti piederošās ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrības “Privāto aktīvu pārvalde” sniegtā informācija liecina, ka “INPO 20” veicis ieguldījumu uzņēmumā “Ogres piens”. Šajā piena lopkopības saimniecībā ir 400 govis.

“Ogres piena” iegāde veikta pirms divām nedēļām, “INPO 20” iegūstot 49% sabiedrības kapitāldaļu. Pēc “Lursoft” datiem, pārējie 51% kapitāldaļu pieder ekspremjera meitai Madarai Šķēlei. Saskaņā ar reģistrētajām izmaiņām “Lursoft” reģistrā par valdes locekli uzņēmumā kļuvis Ingmārs Sniedze, ziņo BNS.

DB ziņo, ka “Ogres piens” līdz šim bijis zemnieku saimniecība, taču dažas dienas pēc tās iegādes pārreģistrēta kā sabiedrība ar ierobežotu atbildību. Līdz 24.oktobrim “Ogres piena” pārvaldnieks bija Mārtiņš Emsiņš, bet īpašniece Laura Ķigule. Kompānijas reģistrētais pamatkapitāls darījuma brīdī fiksēts 1,37 miljoni lati, kas ir apmaksāts. “Lursoft” dati liecina, ka saimniecība pagājušo gadu pabeigusi ar 392,8 tūkstošu latu apgrozījumu, kas ir par 48 tūkstošiem latu vairāk nekā gadu iepriekš un 39 tūkstošu latu peļņu pretstatā 42 tūkstošu latu peļņai gadu iepriekš.

Avīze raksta, ka saimniecība plāno būvēt jaunu fermu. Izsludinātais iepirkums šā gada maijā liecina, ka Ogresgala pagastā paredzēta liellopu fermas būvniecība 320 liellopiem un paredzamais līguma izpildes termiņš ir nākamā gada 1.septembris.

Par fermas būvnieku no diviem pretendentiem maijā izraudzīts “Āboltiņa būvuzņēmums AG”, kas šogad Rīgā, starp Dzirnavu, Tērbatas un Blaumaņa ielu uzsācis multifunkcionāla centra pirmās kārtas būvniecību. Šis būvuzņēmums pašlaik arī strādā pie jaunas ražotnes un koģenerācijas stacijas izbūves Madonā, Sauleskalnā un vēl vairākiem projektiem. “Āboltiņa būvuzņēmuma AG” piedāvātā līgumcena ir 1,55 miljoni latu.

Jau ziņots, ka Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Varovs iegādājies 91,89% Latvijas otra lielākā piena pārstrādes uzņēmuma “Valmieras piens” akciju no Šķēles ģimenei pastarpināti piederošās ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrības “Privāto aktīvu pārvalde”.

 

Komentāri (11)

kkristaps 03.11.2011. 07.54

Interesanti, pēc cik ilga laika pārdos kādam krievu “biznesmenim”? Nolādēts radījums, kas sagāna un iztirgo visu, kam vien pieliek savus netīros nagus.

+13
-1
Atbildēt

3

    raimonds_bossltd > kkristaps 03.11.2011. 13.12

    to keilajoa
    Pīlādža mietu sirdī un sudraba lodi galvā un pēc tam izšķīdināt skābē vai sadedzināt, drošības pēc.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kkristaps > kkristaps 03.11.2011. 08.35

    Tur vēl bija arī ķiploki, cik atceros…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ronalds_vuskans > kkristaps 03.11.2011. 08.15

    Pēc senām ziņām – apses mietu vai sudraba lodi…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 03.11.2011. 13.35

Nākošo viņš pirks valsts Prezidenta pili, to drusku piekārtos un tad par 100-kārtīgu cenu pārdos krieviem. Bet Saeimas ēku viņš pirks ar visiem deputātiem lai to pārdotu tālāk.

+1
0
Atbildēt

0

janazakovica 03.11.2011. 10.56

uzreiz paliek skaidrs ka skele jau bijis slepts si uznemuma ipasnieks..si fraze iegadajies ogres pienu ir tikai noziedzigi iegutu lidzeklu legalizacija.un noziedzigas privatizacijas tagat jau skaidri redzamas sekas…ka visi vertigie uznemumi valsti nonak dazu cilveku rokaas par sviestmaizi.tada mums valsts.ari gajeju ielas terbatas vai krisjana barona izveidosana notiek skeles inresees jo tiesi starp sim ielam atrodas skelem piederosaa nojauktaa sporta pils..kuras cena uzreiz izaugs 2-3 reizes kaa ari investoru interese jo nebus jabuvee apakszemes stavvieta un ari radisies citas prieksrocibas..pie izveidotas gajeju ielas.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu