Spīdolas balva ekonomikā - profesoram Hazanam • IR.lv

Spīdolas balva ekonomikā – profesoram Hazanam

29
Mihails Hazans. Foto: Toms Grīnbergs

Apbalvojums piešķirts par sabiedrībai svarīgiem pētījumiem

“Ekonomistu apvienības 2010” Spīdolas balvu ekonomikā šogad saņems Latvijas Universitātes ekonometrijas profesors Mihails Hazans, informē apvienība.

Apbalvojums laureātam piešķirts par sabiedrībai svarīgiem pētījumiem ekonomikas jomā, kuros, ar Latvijā līdz šim neizmantotām metodēm, aprēķināts pēdējā desmitgadē emigrējušo iedzīvotāju skaits, analizēta demogrāfiskās situācijas ietekme uz tautas attīstību, iekšzemes kopproduktu, iedzīvotāju vecuma struktūru, produktivitāti, darbaspēka apjomu un citiem rādītājiem.

“Ekonomistu apvienības 2010” prezidents Ojārs Kehris teic, ka profesors Hazans, “līdzīgi kā pati Spīdola, rosina domāt pārmaiņu virzienā”. Kehris uzskata, ka viņa veiktie pētījumi kalpos kā katalizators diskusijām ne tikai akademiskajā vidē, bet arī sabiedrībā un, cerams, tie uzrunās valstsvīrus nepieciešamo lēmumu sagatavošanai un pieņemšanai.

„Spīdolas balvas piešķiršana akadēmiskās vides pārstāvim vēlreiz apstiprina sen zināmu faktu, ka bez akadēmiskiem pētījumiem un pamatojumiem, biznesa vidē neiztikt. Tās ir divas nozares, kas viena otru papildinot un savstarpēji korelējot, sekmē ekonomiskās vides pozitīvu izaugsmi,” saka Juris Gulbis, “Lattelecom” valdes priekšsēdētājs.

Svinīgā balvas pasniegšanas ceremonija notiks 10.novembrī Rīgas Latviešu biedrības namā, kuras laikā tradicionāli tiek sniegta arī Gada lekcija ekonomikā. Tās autors šonedēļ tiks paziņots.

Iepriekšējo gadu Spīdolas balvas ekonomikā laureāti ir Einars Repše, Andris Šķēle, Bertolts Fliks, Ingrīda Blūma, Vaira Vīķe-Freiberga, Andrejs Žagars, Juris Biķis un Rūta Dimanta.

 

Komentāri (29)

ArmL 02.11.2011. 21.50

Oho. Apsveicu savu bijušo pasniedzēju!

0
0
Atbildēt

0

egfoto 02.11.2011. 18.44

Hmmm, netaisnība, tas noteikti ir oligarhu pirksts.
Es balvu būtu devis Dombrovskim, par varonīgu Latvijas izvešanu no finanšu krīzes. Viņš pat Nobela miera prēmiju par to būtu pelnījis :)

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu