Šķēlem pastarpināti piederošo “Valmieras pienu”nopērk Krievijas uzņēmējs • IR.lv

Šķēlem pastarpināti piederošo “Valmieras pienu”nopērk Krievijas uzņēmējs

11
Foto: Ieva Čīka, LETA

Jevgeņijs Vlasovs iegādājies 92% “Valmieras piena” akciju

Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs Varovs iegādājies 91,89% Latvijas otra lielākā piena pārstrādes uzņēmuma “Valmieras piens” akciju no ieguldījumu pārvaldīšanas sabiedrības “Privāto aktīvu pārvalde” (PAP), aģentūru BNS informēja uzņēmumā.

PAP komunikāciju pārstāvis Juris Pētersons informēja, ka Varovs līdz šim ir ieguldījis naudas līdzekļus nekustamā īpašuma un pārtikas pārstrādes uzņēmumos. Jaunāko vidū kā nozīmīgākie minami aptuveni 200 000 kvadrātmetru lielais daudzfunkcionālais biroju komplekss pie Maskavas “RigaLand”, kā arī piena ražošanas komplekss “Vozrožģeņije” Voroņežas apgabalā.

“Latvijas piena produkti vienmēr augstu kotējušies Krievijas tirgū, sevišķi Maskavas un Pēterburgas reģionā. Es saskatu lielu šo produktu eksporta potenciālu Krievijas un Eiropas Savienības (ES) tirgū. “Valmieras piens” ir labi pārvaldīts ES uzņēmums, tas ir izveidots vienā no labākajām piena zonām Latvijā, tam ir visi nepieciešamie sertifikāti eksporta realizācijai uz ES, Krieviju u.c. valstīm. Eksporta paplašināšana būtiski palielinās uzņēmuma kapacitāšu noslodzi, ļaujot pacelt tā darbības efektivitāti. Vietējā tirgū pastāv arī plašas konsolidācijas iespējas, kuru realizācija ļautu palielināt pieprasījumu pēc vietējā svaigā piena, dodot labumu nozarei kopumā. Ar šo vīziju un zināšanām esmu drošs par savu investīciju un iespēju šo potenciālu īstenot,” savu lēmumu iegādāties “Valmieras pienu” komentēja Varovs.

Pētersons informēja, ka turpmāk “Valmieras piena” vadītājs būs Harijs Panke, kurš līdz šim bija uzņēmuma padomes priekšsēdētājs. Pircēju šajā darījumā konsultējuši Latvijas lielākais investīciju baņķieru pakalpojumu sniedzējs “IBS Prudentia” un zvērināto advokātu birojs “Glimstedt un partneri”.

Pēc Pētersona teiktā, PAP kā finanšu investors ir gandarīts par sasniegto. “Vairāku gadu laikā ir veikta mērķtiecīga uzņēmuma pārvaldības optimizācija, veikti lieli ieguldījumi infrastruktūrā un uzņēmuma attīstībā, piesaistīti izcili nozares profesionāļi uzņēmuma vadībā. Neskatoties uz sarežģīto situāciju piena tirgū Latvijā, “Valmieras piens” nostiprinājis savas pozīcijas un pelnīti ierindojas pirmajā trijniekā nozarē. Situācija tirgū joprojām ir sarežģīta, pārstrādes jaudu konsolidācija tā arī nav notikusi, tādēļ jauna investora piesaiste ir vērtējama kā pozitīvs signāls, it sevišķi domājot par eksporta tirgiem,” piebilda PAP pārstāvis.

“Esam pārliecināti, ka jauno īpašnieku klātbūtne un atbalsts pavērs uzņēmumam jaunas iespējas Latvijas tirgū, bet galvenokārt jaunas attīstības iespējas eksporta tirgos,” norādīja Pētersons.

Jau vēstīts, ka “Valmieras piens” jau labu laiku meklēja investoru un risināja sarunas par uzņēmuma pārdošanu.

“Valmieras piens” pērn strādāja ar 29,963 miljonu latu apgrozījumu, kas ir par 9% vairāk nekā gadu iepriekš, savukārt pretēji peļņai 2009.gadā uzņēmums gadu pabeidzis ar 884,8 tūkstošu latu zaudējumiem, liecina datubāzes “Lursoft” informācija.

Uzņēmums “Valmieras piens” dibināts 1971.gadā, bet kopš 1993.gada ir slēgta akciju sabiedrība. Uzņēmuma lielākais īpašnieks ar 91,8% akciju ir “INPO 12”, kas pieder “Privāto aktīvu pārvaldei”, kas savukārt pastarpināti pieder ekspremjera Andra Šķēles sievai un meitām.

 

Komentāri (11)

mary75 02.11.2011. 14.05

Tas jau viss Šķēles bizness – privatizēt par sertifikātiem, pārdod par naudu.
Bet, ja tas uzņēmus strādās, maksās nodokļus, dos darbavietas, un vēl eksportēs, tad tik traki nav.

+5
0
Atbildēt

1

    Signija Aizpuriete > mary75 02.11.2011. 14.13

    ——
    Tas viss ir viena procesa ietvaros – atpakaļ uz Rietumiem (21.augusta vēsturiskā nozīme.). Bez padomju laikā uzceltā prihatizēšanas, bez padomju laikā izveidotās sistēmas ātras sagraušanas nebūtu iespējams vienai nelielai daļai Latvijas iedzīvotāju sasniegt Eiropas dzīves līmeni (vidējo). Vai tad ikvienu īstenu demokrātu un esošo (nevis 19.gs.) Rietumu vērtību nesēju nepārņem patiess prieks apskatot ikgada bagātāko cilvēku topu?! Kur vien skaties – uzplaukusms un attīstība – beidzot arī Latvijā ir kā civilizētajās valstīs: ‘Tiesisko aizsardzību lūdz Ķekavas putnu fabrika’
    http://bnn.lv/tiesisko-aizsardzibu-ludz-kekavas-putnu-fabrika-43278

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 02.11.2011. 13.57

Latvijas patriots un izbijušais premjers veiksmīgi ir atņēmis valstij vēl vienu uzņēmumu, bet pats “nopelnījis” kārtējos milijonus ar “sabraukto ezīšu” rokām. Latvija rullē pa Godmaņa izveidoto “Latvijas ceļu” taisni uz nekurieni. Valsts tiek iztirgota ar visām parpalām, bet tirgotāji tā “pelna” milijonus.

+5
0
Atbildēt

1

    Janka, Janic > Ilona Auziņa 02.11.2011. 17.22

    lembe latvijas ceļam stipendiju sarakstaa bija devis pseidoniimu Pleskavas šoseja , pa to tad viss aiziet, stipendija jau ar nebija lembes bet valstij nobleediitaa nauda, muusu varas augšgals pilns bleežu

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Nadja Jansone 02.11.2011. 16.47

Šķēle tomēr ir varens kombinētājs skat. Raksta ievadā minēts, ka :Jevgeņijs VLASOVS iegādājies 92% “Valmieras piena” akciju”, bet pirmajā rindkopā: “Krievijas uzņēmējs Jevgeņijs VAROVS iegādājies 91,89% Latvijas otra lielākā piena pārstrādes uzņēmuma “Valmieras piens” akciju”. Vienu uzņēmumu nopārdevis gandrīz divkārši 92% + 91,89% = 183,89%!!!

+4
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu