Kolāta vietā varētu nākt Ziņu dienesta vadītājs • IR.lv

Kolāta vietā varētu nākt Ziņu dienesta vadītājs

34
Radio Ziņu dienesta vadītājs Jānis Siksnis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Abi Kolāta vietnieki atteikušies no šā darba piedāvājuma

Latvijas Radio ģenerāldirektora vietas izpildītāja pienākumus varētu uzticēt Ziņu dienesta vadītājam Jānim Siksnim, biznesa portālu “Nozare.lv” informēja radio pārstāve Ilze Zvaigzne.

Kā stāsta Zvaigzne, pirmdien Latvijas Radio struktūrvienību vadītāju sapulcē radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts piedāvājis savā vietā virzīt Siksni, kas arī apstiprināts.

Zvaigzne skaidro, ka Kolāta vietniece Sandra Ķirse un finanšu direktors Juris Gavars, kas iepriekš tika minēti kā reālākie Latvijas Radio ģenerāldirektora pienākumu izpildītāji, no šāda piedāvājuma attiekušies, jo uzskatījuši, ka nevarēs kvalitatīvi apvienot patlaban esošos pienākumus ar jauniem.

“Ziņu dienesta vadītājs Siksnis apsvēra šādu piedāvājumu un piekrita, ka varētu pildīt ģenerāldirektora pienākumus. Protams, viņš gribētu iepazīties ar visiem pienākumiem, taču gala lēmums trešdien būs jāpieņem Nacionālajai elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomei,” sacīja Zvaigzne.

Radio pārstāve stāsta, ka jautājums tiks virzīts izskatīšanai šīs nedēļas trešdienā Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē, kurā plānojuši piedalīties arī radio kanālu direktori.

Kā ziņots, Nacionālo elektronisko plašsaziņu līdzekļu padome pagājušajā nedēļā oficiāli pieņēma Latvijas Radio ģenerāldirektora Kolāta atlūgumu, taču par potenciālajiem viņa aizvietotājiem vēl nebija vienojusies, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins.

Padomes priekšsēdētājs pastāstīja, ka Kolāts informējis par neformālām sarunām gan ar radio kanālu vadītājiem, gan saviem vietniekiem, kuri neesot vēlējušies ieņemt Kolāta vietu, jo “baidoties no ikdienas lēmumu pieņemšanas”. Tādēļ padome plānoja vēl tikties ar vairākiem potenciālajiem ģenerāldirektora vietas izpildītājiem. Tāpat Kleckins vēlreiz uzsvēra, ka tam noteikti jābūt kādam no Latvijas Radio, kas jau pārzina šā uzņēmuma darbību.

Kā pastāstīja pats Kolāts, pēdējā viņa darba diena Latvijas Radio būs 11.novembris, taču oficiāli darba attiecības ar Latvijas Televīziju viņš sāks decembrī. Tomēr Kolāts pieļauj, ka viņš varētu neoficiāli darbu sākt aptuveni nedēļu iepriekš, iepazīstoties ar veicamajiem uzdevumiem, kas saistīti, piemēram, ar rēķinu rakstīšanu vai līdzīgiem jautājumiem.

 

Komentāri (34)

aija_vecenane 31.10.2011. 12.39

Zirņu dienests.

0
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu