Raidījums: Iekšlietu ministrs pie turīguma ticis ar sievas palīdzību • IR.lv

Raidījums: Iekšlietu ministrs pie turīguma ticis ar sievas palīdzību

19
Jaunais iekšlietu ministrs Rihards Kozlovskis. Foto: Evija Trifanova, LETA

Kozlovskis neatklāj ofšoru īpašniekus, kas iesaistīti ministra biznesā

Jaunajam iekšlietu ministram Rihardam Kozlovskim (ZRP) ir visai apjomīgas biznesa saistības, izpētījis TV3 raidījums “Nekā personīga”. Pie turības ministrs ticis ar sievas palīdzību.

Raidījums noskaidrojis, ka Kozlovskim pieder 26,24% kapitāldaļu uzņēmumā BBF Consulting, kura īpašumā ir Rīgā, Brīvības ielā, iepretim VEF ēkai esošā viesnīca “Days Hotel”. Viesnīcai ir finansiāls apgrūtinājums – tā ir ieķīlāta “DnB NORD” bankā par četriem miljoniem 187 tūkstošiem eiro.

Kā atzīmē TV3 raidījums, nav skaidrs, kā ministrs problēmsituācijā tiktu galā, ja savā pirmsvēlēšanu deklarācijā viņš norādījis, ka nekādu uzkrājumu un citu īpašumu viņam nav, bet ir tikai parādsaistības.

Pirms iesaistīšanās biznesā Kozlovskis strādājis valsts drošības struktūrās – dažādos amatos Valsts policijā, Drošības policijā un Aizsardzības ministrijā. To, kā tas bijis iespējams, ka savulaik, aizejot no ne pārāk dāsni apmaksātā valsts darba, viņš neizskaidrojamā veidā spējis tikt pie miljoniem vērta īpašuma, Kozlovskis pamato ar sievas rīcībā esošo naudu, kas esot “pilnīgi legāla”. Tiesa, pagaidām konkrētas ziņas par tās izcelsmi arī no paša Kozlovska nav izdevies iegūt.

Tāpat Kozlovskis nevarēja paskaidrot, kurš ir patiesā labuma guvējs no Kiprā reģistrētās ārzonas firmas, kas uzrādīta kā partneris kādā citā ministra ģimenes uzņēmumā “Sunny”. Par to jautājumi esot jāuzdod sievai, taču Kozlovskis uzskata, ka nekā nelikumīga tur nav. “Es esmu prasījis, protams, un vienmēr arī bijis pārliecināts par to, lai darbība būtu legāla. Man nav šaubu un līdz šim nav bijuši priekšnoteikumi. Es tomēr apzinos, kādus pienākumus es uzņēmos pašlaik valstī un ko es tā kā cenšos darīt,” sacīja Kozlovskis.

Tomēr jaunais ministrs apsolīja jau tuvākajā laikā viest skaidrību savās attiecībās ar biznesu un novērst iespēju, ka iekšlietu joma nonāk sava ministra uzņēmējdarbības saistību ietekmē.

Skaidrojot pašreizējo situāciju, ministrs noraidīja jebkādas aizdomas par “Lursoft” datu bāzē esošajām ziņām par viņa biznesa partneriem Krievijā. Tie vienkārši esot trīs Krievijas pilsoņi no Sanktpēterburgas, kuri gribējuši ieguldīt savu naudu uzņēmējdarbībā Eiropas Savienībā un izvēlējušies Latviju.

Raidījums secina, ka spriežot pēc likumā noteiktā investīciju apjoma, Kozlovska Krievijas partneri ir izmantojuši likumīgi doto iespēju par savu ieguldījumu pretim saņemt uzturēšanās atļaujas Latvijā.

Uz raidījuma “Nekā personīga” jautājumiem, vai Valsts prezidenta Andra Bērziņa rīcībā esošā no valsts drošības diesestiem saņemtā “neglaimojošā informācija” par Kozlovski varētu būt saistīta ar viņa biznesa darbību, Kozlovskis komentārus nesniedza. Viņam informācijas saturs neesot zināms.

Arī ZRP līderis Valdis Zatlers teica, ka nezina, kas ir šī informācija. Ne Kozlovskis, ne arī Zatlers neuzskata, ka to vajadzētu publiskot, ja reiz tā nav bijusi šķērslis ministra apstiprināšanai amatā.

 

Komentāri (19)

austrisv 30.10.2011. 21.07

Aizdomīgi, ka atkal pieminēts NAT0 samita organizēšana. Vai tik tajā NATO sammitā galveno lomu toreiz nespēlēja pelēkais kardināls , tad nu visi draugi no sammita laikiem tiek vilkti gan prezidenta kancelejā(Rassa), gan tagad par Iekšlietu ministru(Kozlovskis). Interesanti, ka šim Kozlovskim ir miljonu vērts bizness kopā ar Krievijas pilsoņiem un tad vēl kundzei Kiprā reģistrēta firma. Ai, cik nesmuki tas nepavisam nepiestāv tiesiskuma tēvam _ Zatleram. Nu pamatīgi izgāzusies ši ZRP, jo ārlietu sfēra atdota pavisam jancīgā prātā esošajam Ražukam un vēl Makārovam, kuram nu spilgti redzama virzība uz Krieviju.
Izskatās, ka Maskavā Zatlers saņēmis labus norādījumus, lai vismaz Latvijas ārpolitika būtu vienota ar Krieviju.Ka tik vēl neatzīstam Ziemeļosetiju kā neatkarīgu valsti.

+9
0
Atbildēt

1

    ivetao2007 > austrisv 30.10.2011. 23.06

    Tas ir skandāls augstā limenī. Saites ar Krieviju ir ne tikai aizdomīgas , bet arī bīstamas. Ražuks ir no komunistu un KGB “poļitruku” vecās Tautas frontes. Tas, ka SAB šiem darboņiewm nepielika kāju priekšā, ir pamatīgs robs viņu reputācijā. Bet Zatlers jau tā nodeldēto uzticības kredītū ir galīgi iztērējis. Būs jāiet strādāt par sētnieku slimnicā. Žēl, verbūt būtu galu galā iznācis labs ārsts. Bet nekā…

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

mary75 30.10.2011. 21.11

Visai nepatīkami tas viss, kārtējais, kurš neko nezina par sievas biznesu, ar neskaidriem ienākumiem, parādiem, utt., un tādā amatā.
Bija mums te daudzi it kālīdzīgā situācijā, kas līdzīgi skaidrtojās, sakot no Vaškevica, beidzot ar Vilnīti, un diez cik labi tas nebeidzās.

+10
-2
Atbildēt

3

    astra_ozo > mary75 31.10.2011. 00.26

    turpmāk, runājot par ZRP neaizmirsti katru reizi pieminēt šo Kozlovski. Un arī to Siliņu, protams.

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    elinaliepina > mary75 31.10.2011. 09.18

    Vispār jau Kozlovskis ieminējās par savu sievastēvu, kurš šos biznesus nodevis meitas ģimenei. Es tīri vai nobrīnījos, ka žurnālisti to tik viegli palaida garām. Negribētos domāt, ka tas notika speciāli, lai dozētu “sensācijas” un to prieku pastieptu garumā…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 31.10.2011. 06.21

    Es sapratu, par ko tu runā, bet,man tevi jāapbēdina – Kozlovskis ir aizdomīgs, bet, nekur nav pieķerts, Bērziņš ar Rasnaču no NA jau pieķerti pie rociņas un, it sevišķi par Bērziņu, sen interesējas tiesībsarg. iestādes, jūti atšķirību?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Ligiña Doniña 30.10.2011. 21.27

Acīmredzams ir tikai viens fakts, ka Latvijā nav absolūti neviena miljonu biznesa, kas ir 100% likumīgs, ja ir kaut nedaudz bijis, vai ir blakus politikai ! Tādā valstī dzīvojam, kura ir korumpēta, mafioza savā saknē. Pat, ja gribētos atrast kādu nozari, kas ir tīra, būtu grūti!

+9
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu