Korupcijā apsūdzētā Vaškeviča sieva iesniegusi sūdzību ECT • IR.lv

Korupcijā apsūdzētā Vaškeviča sieva iesniegusi sūdzību ECT

25
Ināra Vilkaste tiesas zālē. Foto: Evija Trifanova, F64

Latvijas valsts pārstāvei par šādu sūdzību pagaidām nekas nav zināms 

Kukuļdošanā apsūdzētā uzņēmēja bijušā Muitas kriminālpārvaldes vadītāja Vladimira Vaškeviča sieva Ināra Vilkaste iesniegusi sūdzību Eiropas Cilvēktiesību tiesā (ECT). To aģentūrai BNS apstiprināja Vilkastes advokāts Juris Dzelme, kurš gan vēl nezina, vai pieteikumu tiesa ir pieņēmusi.

Advokāts pagaidām sūdzības būtību nevarēja komentēt, bet to viņš varētu darīt piektdien.

Savukārt Ministru kabineta pārstāve starptautiskajās cilvēktiesību institūcijās Inga Reine pastāstīja, ka par šādu sūdzību viņai nekas pagaidām nav zināms. “Pirmā dzirdēšana,” teica Reine un piebilda ‒ ja tā būtu pieņemta, viņa to zinātu.

Portāls “puaro.lv” raksta, ka sūdzībā faktiski tiek izvirzītas apsūdzības Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) un Drošības policijas pārstāvjiem naudas izspiešanā, kuru šie valsts pārstāvji realizējuši, sadarbojoties ar krimināliem elementiem.

Jau ziņots, ka Vilkaste apsūdzēta tā dēvētajā Rīgas domes amatpersonu kukuļošanas lietā. Pirmās instances tiesa uzņēmējai piesprieda 40 000 latu naudassodu un nolēma atcelt arī uzlikto arestu mantai.

Prokuratūra iesniegusi protestu, kurā lūdz noteikt Vilkastei brīvības atņemšanu uz trim gadiem, piemērojot daļēju mantas konfiskāciju, proti, konfiscējot mantu, kurai pirmstiesas procesā uzlikts arests. Protests būs jāskata Augstākajai tiesai.

Savukārt Vilkastes-Vaškevičas dzīvesbiedrs Vladimirs Vaškevičs apsūdzēts par kukuļdošanu un citiem noziegumiem.

Vasarā ieraksts laikrakstā “Latvijas Vēstnesis” liecināja, ka Vaškeviči reģistrējuši mantas šķirtību, bet ir.lv ziņoja, ka abi pirms tam šķirtie dzīvesbiedri atkal reģistrējuši laulību.

 

Komentāri (25)

andrisskrastins 27.10.2011. 14.58

Ja kādam ir kukū, tad ir kukū.

+5
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 27.10.2011. 15.12

… kurš kukuli piņeema , tam sen bija jaabuut cietumaa!

+1
0
Atbildēt

0

piziks 08.04.2012. 08.46

Pecisk, kāds nu tur ku-ku?! :) Uz kura tirgotās zemes tagad VID centralizēto betonmonstru būvē? … :)

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu