Vaškevičs izbraucis no Latvijas • IR.lv

Vaškevičs izbraucis no Latvijas

10
Vladimirs Vaškevičs. Foto: Raitis Plauks, F64

Tiesa viņam ļāvusi to darīt divas dienas

Kukuļdošanā un nepatiesu ziņu sniegšanā amatpersonas deklarācijā vainotais bijušais Muitas kriminālpārvaldes vadītājs Vladimirs Vaškevičs devies ārpus valsts, ceturtdien vēsta laikraksts “Diena”.

Vaškevičs ārpus valsts devies trešdienas rītā, kad manīts lidostā “Rīga”, reģistrējotes lidojumam un ejot cauri drošības zonai.

Bijušajam Valsts ieņēmumu dienesta augstajam ierēdnim piemēroti vairāki drošības līdzekļi, tai skaitā – aizliegums pamest valsti. Taču Vaškevičs neko neesot pārkāpis, jo viņš esot saņēmis atļauju uz divām dienām izbraukt no valsts – 26. un 27. oktobrī. Tā avīzi informējis Rīgas apgabaltiesas kancelejas vadītājs Ingars Sprukts.

Jau ziņots, ka Rīgas Ziemeļu rajona tiesa 21.oktobrī Vaškevičam piesprieda divus gadus cietumā. Pagaidām gan viņš ir brīvībā un sods tiks skaitīts tikai tad, ja spriedums stāsies spēkā.

Tiesa nosprieda Vaškeviču atzīt par vainīgu pēc Krimināllikuma panta par nepatiesu ziņu norādīšanu likumā noteiktajā ienākumu, īpašuma, darījumu vai cita mantiska rakstura deklarācijā.Par to viņš sodīts ar brīvības atņemšanu uz diviem gadiem.

Tiesa gan viņu attaisnojusi apsūdzībās par neatļautu piedalīšanās mantiskos darījumos un par noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizēšanu.

Šī Vaškevičam nav vienīgā krimināllieta. Ģenerālprokuratūra viņam uzrādījusi apsūdzību par to, ka laikā no 2010.gada decembra līdz 2011.gada janvārim Vaškevičs, būdams valsts amatpersona, atkārtoti nodevis kukuļus. Kopumā kukuļi nodoti 52 880 eiro un 5600 latu apmērā. Šo lietu Rīgas apgabaltiesa skatīs 30.novembrī, ziņo BNS.

 

Komentāri (10)

mary75 27.10.2011. 10.42

Vai te ir kāds jurists, kas varētu apskaidrot, vai atļaut izbraukt no valsts cilvēkam, kuram jau piespriests reāls cietumsods un gaida tiesa par smaga nozieguma izdarīšanu, ir vispārēja prakse, un tas ir normāli?
Un kurš konkrēti to atļauju iedevis, tas nav zināms?
Tas viss patiešām kārtējo reizi grauj ticību šīs valsts tiesu sistēmai, un valstij kā tādai, tas jau ir tas traģiskākais, toties jebkuram korumpētam augsta ranga ierēdnim pasaka – tev nav par ko uztraukties, pat, ja pieķers, no soda vienmēr izvairīsies, turpini tik tādā pašā garā.
Nevajadzētu “tiesiskuma koalīcijai”, beidzot, sākt kaut ko mainīt likumdošanā?
Vismaz, beidzot ieviest to nulles dekl. visiem un legālo prezumpciju, par kuru, cik saprotu, atkal nav nekas konkrēts valdības deklarācijā?

+9
-1
Atbildēt

1

    janazakovica > mary75 27.10.2011. 11.39

    1.ar tiesas atlauju var izbraukt.jo spriedums nav stajies spekaa..2.var izbraukt izmeklesanas stadijaa pec apsudzibas celsanas ar prokurora atlauju.3.bet sakuma stadijaa ar policijas izmekletaja atlauju ja ir drosibas lidzeklis-aizliegums izbraukt no valsts.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 27.10.2011. 10.39

Lieku 1 pret 5, ka Vāšķevicam 27.datumā dodoties uz lidostu atceļam uz Latviju radīsies kāda akūta veselības problēma, kas liks nekavējoties griezties tuvējā slimnīcā, kurā savukārt atklās nopietnas dzīvību apdraudošas problēmas, kas liks uz nenoteiktu laiku pārtraukt “return-trip”..

+8
0
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 27.10.2011. 11.46

Par apstākļu radīšanu noziedzniekam izvairīties no soda, vainīgam tiesnesim būtu jāsēž noziedznieka vietā, kaut vai tik ilgi, kamēr nosprāgst, vai arī noziedznieks atgriežas.
Īpaši jau tas attiecināms uz tiesu, kas apzinīgi ļāva nomukt SC biedram Lasmanim un viņa paģeļņikam Milušam, tā ļaujot no kriminālatbildības izvairīties arī Šļesaram un Šķēlei.

+5
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu