Godmanis LPP/LC kongresā prasīs Šlesera skaidrojumu • IR.lv

Godmanis LPP/LC kongresā prasīs Šlesera skaidrojumu

14
Ivars Godmanis. Foto: Aivars Eglīte, F64

Šlesers Godmanim noliedzis neatļautus mantiskus darījumus

Šlesera Reformu partijas LPP/LC kongresā 1.decembrī no tās līdera Aināra Šlesera tiks prasīts paskaidrojums par atklātībā nonākušajām sarunām, kas, iespējams, vairāku gadu garumā noklausītas viesnīcā “Rīdzene” un apliecina viņa vēlmi legalizēt īpašumtiesības Rīgas Tirdzniecības ostā (RTO), pirmdien Latvijas Televīzijas raidījumā “Panorāma” norādīja ekspremjers un pašreizējais Eiropas Parlamenta (EP) deputāts Ivars Godmanis (LPP/ LC).

Viņš uzsvēra, ka līdz šim Šlesers vienmēr esot noliedzis, ka piedalījies vai piedalās neatļautos mantiskos darījumos. “Esmu prasījis Šlesera kungam personīgi un arī citu cilvēku klātbūtnē, vai viņam pieder kādas firmas, akcijas, īpašumi vai naudas līdzekļi, kurus viņš nav deklarējis. Viņš man ir atbildējis gan personīgi, gan publiski, ka nepieder un ka viss, kas viņam ir, to viņš ir deklarējis,” sacīja Godmanis, raksta BNS.

Viņš uzsvēra – ja patiesībai atbilst “De facto” publiskotie sarunu fragmenti, kas apliecina, ka Šleseram tomēr ir šādas saistības, tas tiks pierādīts arī izmeklēšanā.

“Tā kā mums 1.decembrī ir kongress, es domāju, ka vismaz uz partijas kongresu būs publiski jāizskaidro gan partijas biedriem, gan mums, ko nozīmē šīs sarunas, vai viņam pieder kādi īpašumi un kaut kas tāds, kas nav deklarēts. Ja pierādīsies, ka viņam tiešām kaut kas pieder (..), tad neapšaubāmi tas ir nosodāms visās nozīmēs,” uzsvēra Godmanis.

Latvijas Televīzijas raidījums “De facto” svētdien, atsaucoties uz viesnīcā “Rīdzene”, iespējams, notikušām sarunām, ziņoja, ka bijušais satiksmes ministrs un par oligarhu dēvētais Ainārs Šlesers vēlējies legalizēt īpašumtiesības Rīgas Tirdzniecības ostā.

Raidījums vēstīja, ka Rīgas Tirdzniecības ostas īpašnieku shēma ir visai sazarota – 44% uzņēmuma daļu pieder “BTH Rīga”, 20% – “Latmorporttrans”, kura īpašnieks ir Rīgas Tirdzniecības ostas vadītājs Ralfs Kļaviņš, savukārt pārējās daļas jeb 36% pieder “Piejūras investīcijām”, kura īpašnieks ir Šveicē reģistrētā “ZEIN Holding AG”.

“De facto” informēja, ka raidījuma rīcībā nonākušās sarunas ļaujot secināt, ka 2010.gadā vairākus mēnešus kalta darījumu ķēde, ar kuru Šlesers plānojis legalizēt īpašumtiesības Rīgas Tirdzniecības ostā, tostarp plānots, kā Šveices kompānijai piederošās daļas nonāktu līdz Šleseram. Pēc raidījuma ziņotā, šim mērķim bijis plānots izmantot Šlesera ģimenei piederošo uzņēmumu “Avadel”, apsvērta arī doma darījumā iesaistīt “Rietumu banku”.

Citās sarunās, pēc raidījuma ziņotā, arī minēts, ka Šveices holdingā jau pirms pārņemšanas būtu jānonāk arī “Zaķusala estate” un “Jaunrīgas attīstības uzņēmumam”.

Iepriekš žurnāls “Ir” vēstīja, ka Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) izmeklēšanā tiek pētīts, vai Šlesers, Aivars Lembergs un Andris Šķēle nav slēpti nodrošinājuši savu ietekmi Rīgas Tirdzniecības ostā caur trim citām kompānijām un to pārstāvjiem – Kiprā reģistrēto “Mariniera Ltd.” (oficiāli pieder Ralfam Kļaviņam), Šveicē reģistrēto “Zein Holding AG” (oficiāli pieder Viesturam Koziolam, kurš aizņēmies Šlesera naudu) un Latvijā reģistrēto “BTH Rīga” (tās īpašnieki caur vairāku uzņēmumu ķēdi ir ar Šķēli saistīts uzņēmējs Modris Ozoliņš un Lemberga dēlam Anrijam pazīstamais Jānis Lācis).

Rīgas Tirdzniecības ostas pamatdarbība ir saistīta ar ieguldījumu pārvaldi. Tās grupā ietilpst 16 uzņēmumu – “Rīgas Centrālais termināls”, “Riga Container terminal”, “Riga fertilizer terminal”, “Rīgas ostas elevators”, “LKK Skonto metāls”, “Kravu ekspedīcija”, “Baltijas tranzīta serviss”, “Liepājas naftas tranzīts”, “Juta termināls”, “Ogļu termināls”, ” Rīgas 1. saldētava”, “RTO Investīcijas”, “RTO Elektrotīkli”, “RTO Komunālserviss”, “RTO vagonu serviss” un “RTO Management”.

 

Komentāri (14)

dace_ampermane 25.10.2011. 09.25

Godmanis: Kad es viesojos viņa jurtā un mēs no vienas krūzes dzērām kumisu, šis sirdsšķīstais cilvēks ar asarām acīs teica man- man nav vairs ganāmpulka mans pēdējais kamielis nosprāga pērn…

+10
-1
Atbildēt

0

Juris Sils 25.10.2011. 09.48

Godmanis prasīs skaidrojumus, kāpēc Ainārs nav aicinājis viņu piedalīties :D

+6
-1
Atbildēt

0

austrisv 25.10.2011. 10.31

Tiešām smieklīgi, jo tāds ar tādu sazatika.
Es nu gan neticu, ka Godmaņa biogrāfija sakarā ar valsts izlaupīšanu ir tīrāka nekā Aināram. tikai darījumi citi, kaut vai piemēram, slavenais otrreiz pārstrādātais līgums par Parekss pirkšanu no Krā un Kar, kas maksāja Latvijas valstij vairāk nekā 1 miljardu Ls. neticu, ka Godmanis neko par šo darījumu nesaņēma!
Tīrais teātris priekš tautas! Droši, ka Godmanis atkal pūtīs un elsīs un skatīsies griestos, jo aktieris viņš patiešām ir labs. Hermanis var viņu pieņemt teātrī . Pieprasījums būs.

+5
-1
Atbildēt

2

    raimonds_bossltd > austrisv 25.10.2011. 14.15

    to Bet
    Godmaņa rēķinā ir valsts īpašumu izputināšana desmitiem miljardu latu apmērā, tikai tas sirdsšķīstais cilvēks sev bija paņēmis tik maz, ka nebūdams politikā paguva ar intīmklubu mauķelēm visu notrallināt un pretēji Gailim un Krištopānam viņam nācās atkal rauties pie siles.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Signija Aizpuriete > austrisv 25.10.2011. 10.47

    ——-
    Tas šovs jau ilgi turpinās: ”AP sesija turpinās. 7.maija pēcpusdiena. LR Ministru Padomes priekšsēdētājs Ivars Godmanis (fotogrāfēšanas brīdī vēl kandidāts) izsklāsta savu programmu.” (1990.g.12.maijs.’Literatūra un Māksla’.). Atzīsim reālijas – Gudmens (viņš arī Krustēvs,Īzaks, Bārda, Fiziķis) ir varen veikls šovmens…..

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu