Jaunas domstarpības valdības veidotājiem – par 16.martu • IR.lv

Jaunas domstarpības valdības veidotājiem – par 16.martu

67
Foto: Jānis Saliņš, F64

Dzintars: NA arī turpmāk piedalīsies 16.marta pasākumos

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (V) ir pret valdības ministru iespējamu iesaistīšanos 16.marta pasākumos, jo tādējādi tiek nodarīts kaitējums valsts starptautiskajai reputācijai, informēja valdības vadītāja preses sekretārs Mārtiņš Panke. Savukārt VL-TB/LNNK līdzpriekšsēdētājs Raivis Dzintars šorīt uzsvēra, ka Nacionālā apvienība (NA) arī turpmāk piedalīsies 16.marta pasākumos, un par to nevar politiski tirgoties.

“Gods pret cilvēkiem, kas ziedoja savu dzīvību par Latviju, tas ir kaut kas augstāks, tā ir morāla vērtība, kuru politiskajā tirgū uz galda nevar likt,” uzsvēra Dzintars. Viņš uzsvēra, ka NA nekad saviem biedriem nav piespiedusi piedalīties šajos pasākumos, tāpat apvienība neaizliegs tajos piedalīties, tostarp ministriem. Taču par to, vai ministri piedalīsies 16.marta pasākumos, ir jājautā pašiem ministriem. “Gados sirmie cilvēki ir mums, mūsu jauniešiem, autoritātes, no kuriem ir jāmācās, kuri jāaizstāv, kuriem ir pēdējā iespēja pateikt paldies. To mēs noteikti arī darīsim,” apliecināja Dzintars, vēsta BNS.

Savukārt premjers, reaģējot uz šo paziņojumu, norādijis, ka “nav pieļaujams, ka Latvijas valdības ministri ar savu rīcību nodara kaitējumu valsts starptautiskajai reputācijai, neatkarīgi no datuma. Domāju, ka arī ministru iesaistīšanās 16.marta aktivitātēs no šī viedokļa nav apspriežama”, vēsta LETA.

Jau ziņots, ka valdības veidotāji pirmdien parakstīja vienošanās dokumentu, kurā teikts: ” Ja kāda amatpersona pārkāps valstiski akceptējamas uzvedības normas, divdomīgi izturēsies pret ekstrēmām idejām vai notikumiem, tā tiks nekavējoties atbrīvota no amata.” Tiesa, VL-TB/LNNK vienošanās dokumentam pievienoja savu izpratnes skaidrojumu virknē jautājumu.

 

Komentāri (67)

Una Grinberga 14.10.2011. 12.08

Viss ir gaužām vienkārši – ministriem un Saeimas deputātiem no koalīcijas partijām nav jāpiedalās diskutablos pasākumos, jo viņi pārstāv valsti un tautu. Pārējie to var darīt, jo dzīvojam tomēr demokrātijā. Mani vairāk interesē, vai ZRP bija gatavs prasīt SC nepiedalīties 9.maijā, kas arī ir diskutabls pasākums.

+17
-2
Atbildēt

1

    buchamona > Una Grinberga 14.10.2011. 12.12

    Man drīzāk liekas, ka, ja SC būtu iekļuvis koalīcijā, tad mēs Zatleru 9. maijā ieraudzītu Pārdaugavā, kur viņš būtu ieradies, lai ” saliedētu tautu” :)

    +20
    -2
    Atbildēt

    0

ﮎandijs Be1t1kﮎ 14.10.2011. 11.51

Paldies Zatleram: okupantu nav, fašisti ir:)

+21
-6
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 14.10.2011. 13.04

SC un Krievija nodarbojas ar VĒSTURES VILTOŠANU, bet kāmēr ir dzīvi cilvēki, kas to visu atcerās tas nenotiks.
Latvijai ir UNIKĀLA vēsture un to būs godāt visai pasaulei un jāsāk ir pašiem mums. Karotāji, kas bija visās frontēs cīnijās par Latvijas brīvību.
Tas ir tieši pretēji tam par ko runā Puķins, ka PSRS sabrukums bija lielākā 20 gs traģēdija, tādejādi nepārprotami akceptējot komunisma noziegumus un principus pēc kuriem tika “veidota” PSRS. Kas vēl nav skaidrs? To zin arī katrs krievs Latvijā un Krievijā.
Lielākais Krievijas cepiens ir par JURIDISKAJĀM SEKĀM, jo viņi ir Baltiešiem parādā milzu summas.

+16
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu