Mākslas centrā "Totaldobže" kultūras pasākumu sērija "Kompass" • IR.lv

Mākslas centrā “Totaldobže” kultūras pasākumu sērija “Kompass”

37

“Totaldobže” mākslas  centrā būs diskusijas par laikmetīgo mākslu

Šovakar, 12.oktobrī plkst.19 mākslas centrā Totaldobže sāksies jauna laikmetīgās kultūras procesiem veltīta pasākumu sērija Kompass, raksta aģentūru LETA. Kompasam būs divi cikli – rudens un pavasara. 

Šovakar pasākumā piedalīsies četru mākslas nozaru – mūzikas, laikmetīgas dejas, dzejas, vizuālas mākslas – eksperti, kas ar savu viedokli par pašreizējo situāciju pārstāvētajās nozarēs ievadīs cikla Kompass rudens sarīkojumus. 

Kompasa svarīgākais uzdevums ir uzrunāt katru mākslas un kultūras baudītāju. Katram būs iespēja iesaistīties diskusijās, uzdot jautājumus un kļūt vēl mazliet zinošākam par aktuālajiem mākslas procesiem Latvijā. Laikmetīgās kultūras procesiem veltītie pasākumi rudens ciklā turpināsies katru trešdienu ar mākslinieku prezentācijām, bet noslēgsies ar Kompasa stipendijas pasniegšanas pasākumu nākamā gada janvārī. 

Kompasa ideja ir apvienot četrus ekspertus no dažādām nozarēm, kuri savukārt uzaicina piecus savas nozares pārstāvjus, bet Totaldobže pieaicina vēl vienu pārstāvi no katras nozares. 

Prezentāciju un diskusiju pasākumi būs par maksu, un apmeklētājam tiks piedāvāta iespēja arī iegādāties abonementu, jo pēdējā cikla pasākumā abonementu īpašniekiem būs iespēja balsot, nosakot tos, kuri no ekspertu pieaicinātajiem dalībniekiem piedalīsies noslēguma pasākumā. Katra cikla noslēguma pasākums notiks Rīgā, piedaloties četriem dalībniekiem, kas pārstāvēs katru no nozarēm. Katrs no dalībniekiem prezentēs savu projektu, ko vēlas īstenot nākotnē, un pēc tam notiks diskusija, savukārt pēc diskusijas tiks rīkots auditorijas balsojums, un tas dalībnieks, kurš būs saņēmis vislielāko balsu skaitu, saņems vienreizēju stipendiju, kas būs visi ieņēmumi no noslēguma pasākuma pārdotajām biļetēm.

Kompass sarīkojumi notiks gan katru trešdienu Rīgā, Totaldobže telpās, gan arī katrs pasākums tiks atkārtots katru reizi citās divās Latvijas pilsētās, aptverot dažādus reģionus.

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu