Kolāts iesniedzis atlūgumu • IR.lv

Kolāts iesniedzis atlūgumu

12
Dzintris Kolāts. Foto: Jānis Saliņš, F64

Radio ģenerāldirektora pēdējā darba diena būs 11.novembris 

Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts trešdien iesniedzis atlūgumu, biznesa portālam “Nozare.lv” apstiprināta radio pārstāve Ginta Subbota. Kā apstiprināja radio pārstāve Ilze Zvaigzne, Kolāts plāno kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu.

Kolāts atlūgumu iesniedzis Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) un viņa pēdējā darba diena būs 11.novembris.

LR ģenerāldirektors jāmeklē atklātā konkursā. Līdz jaunā vadītāja atrašanai tiks iecelts pienākumu izpildītājs, kuru meklēs no mediju vides, pirmām kārtām Latvijas Radio.

“Vēl vienu reizi tiksimies ar Kolātu un, ja viņa lēmums būs galīgs, sāksim sarunas ar radio ģenerāldirektora vietas iespējamiem izpildītājiem. Ir jāmeklē no šīs pašas vides, pirmām kārtām no radio,” BNS teica NEPLP priekšsēdētājs Ābrams Kleckins. Viņš norādīja, ka radio ir daudz jautājumu, kas steidzami jārisina, tostarp sabiedriskā medija nākamā gada budžets.

Kolāts saņēmis uzaicinājumu pāriet darbā uz Latvijas Televīziju un vadīt Ziņu dienestu. Šajā amatā pēc Mareka Gailīša aiziešanas viņu uzaicināja televīzijas žurnālisti. Daļēji aiziešanas iemesls ir atalgojums, kas sabiedriskās televīzijas Ziņu dienesta vadītājam esot lielāks nekā radio ģenerāldirektoram.

Trešdien LR ģenerāldirektors Kolāts atzina, ka būs gandarīts, ja viņa aiziešana no radio būs signāls, ka ir jādomā par atalgojumu radio darbiniekiem. Kolāts darbu televīzijā varētu sākt jau decembra sākumā.

Kā ziņots, atlūgumu Latvijas Televīzijas (LTV) ģenerāldirektoram Edgaram Kotam septembra beigās iesniedza LTV Ziņu dienesta vadītājs Mareks Gailītis, kurš darbu turpinās sabiedrisko attiecību jomā. Gailīša pēdēja darbadiena LTV būs šā gada 24.oktobris.

 

 

Komentāri (12)

Aldīna 12.10.2011. 14.23

Visā visumā man Kolāts rādās ģeldīgs – māk noformulēt gan domu, gan uzdevumus un nav tāds rausēja tips kā Kots … taču mani biedē tas, ka Kolātam ir diezgan stipras oranžās saites, gluži kā VZ!

+3
0
Atbildēt

1

    Eliks > Aldīna 12.10.2011. 15.06

    Un meita – slavenā Sarmīte no TP JO.:)) Bet ja nopietni, tad pēc Radio darbinieku izteikumiem var spriest, ka Kolāts nekad nav mēģinājis ietekmēt raidījumu saturu, un tas viņa novērtējumā ir liels pluss. Ja LTV Ziņu dienestā viņš savāks labu komandu, tad Panorāmai ir visas iespējas atgūt skatītāju ieinteresētību. Kā agrāk, kad bez maz vai katrā ģimenē Panorāma bija “svēta lieta”.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 12.10.2011. 13.42

Novēlu Kolātam tikt galā ar Kotu. Kots vairs ilgi nebūs, un Kolātam ziņu dienests varētu būt pakāpiens uz TV vadītāja vietu.
Domāju, ka tie laiki, kad profesionālisma vērtējums tika aizstāts ar atalgojumu salīdzināšanu, ir garām. Laiki, kad nozīmīgus amatus ieņēma diletanti, cilvēki bez izglītības vai profesionālām spējām. Kolāta uznāciens ir nobriedis!

+2
0
Atbildēt

0

janisvinodis 12.10.2011. 15.17

Tas patiesi ir netaisnīgi, ja LR ģenerāldirektora alga ir mazāka nekā LTV Ziņu dienesta vadītāja alga.

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu