Plāno iemūžināt aviokatastrofā bojā gājušā Skrastiņa numuru • IR.lv

Plāno iemūžināt aviokatastrofā bojā gājušā Skrastiņa numuru

33
Kārlis Skrastiņš. Foto: Rūta Kalmuka, F64

Latvijas izlasē līdz šim ir iemūžināts tikai leģendārā uzbrucēja Helmuta Baldera 19.numurs

Latvijas Hokeja federācija (LHF) plāno iemūžināt septembrī aviokatastrofā pie Jaroslavļas bojā gājušā valstsvienības spēlētāja Kārļa Skrastiņa 7.numuru, BNS sacīja LHF ģenerālsekretārs Māris Baldonieks.

“Par to ir domāts, un to darīsim, tāpat kā domāsim par piemiņas pasākumu Kārlim. Kāds tas būs, vēl nemāku atbildēt, taču tam jābūt kam nozīmīgam. Kārlis Skrastiņš bija izcila personība, Latvijas hokejā ļoti nozīmīgs cilvēks. Man gribētos, lai piemiņas pasākums arī tāds ir,” uzsvēra Baldonieks.

Viens no variantiem varētu būt Skrastiņa piemiņas turnīra rīkošana jauniešiem, līdzīgi kā Sergeja Žoltoka piemiņas turnīrs junioru izlasēm katras sezonas sākumā, kurš šogad norisinājās jau septīto reizi, sprieda LHF ģenerālsekretārs. Bijušais Latvijas izlases uzbrucējs Žoltoks 2004. gadā sirds mazspējas dēļ nomira hokeja spēles laikā Minskā.

Ilggadējais Latvijas izlases kapteinis Skrastiņš valstsvienībā allaž spēlēja ar 7. numuru. Izlasē viņš aizvadīja 151 spēli, gūstot 28 vārtus un izdarot 38 rezultatīvas piespēles. Pēdējo reizi izlasē viņš spēlēja 2010. gadā olimpiskajās spēlēs Vankūverā.

7.septembrī, paceļoties gaisā no Jaroslavļas Tunošnas lidostas, avarēja Krievijas aviosabiedrības “Jak-servis” lidmašīna “Jak-42”, kas veda uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) spēli Minskā komandu Jaroslavļas “Lokomotiv”. Avārijas dēļ dzīvību zaudēja 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, tostarp Skrastiņš.

Avārijā gāja bojā arī hokejisti no Krievijas, Čehijas, Slovākijas, Zviedrijas un Vācijas. Par bojā gājušo izlašu spēlētāju numuru iemūžināšanu jau paziņojušas Čehijas, Slovākijas un Vācijas hokeja federācijas.

Latvijas izlasē līdz šim ir iemūžināts tikai leģendārā uzbrucēja Helmuta Baldera 19. numurs, ar kuru izlasē neviens vairs nespēlē.

 

Komentāri (33)

ivetao2007 11.10.2011. 12.04

Vai tad tādā marģinālā sporta viedā, ko piekopj dažās ziemeļu valstīs kaut kas var būt leģendārs. Miljardu sporta volejbola patiešām leģendārās Latvijas parstāves olimpiskā uzvarētāja zelta medaļas izcīnītāja Tatjana Veinberga un divkārtēja pasaules meistarasacīkšzu zelta medaļas ieguvēja Valentina Varkēviča aizgāja mūžībā latviešu kretiniskās sabiedrības nepamanītas. Kur viņām ir piemiņas vietas?

0
-1
Atbildēt

1

    inta_ll > ivetao2007 11.10.2011. 14.48

    Sāc informatīvo kampaņu, savāc ziedojumus un uztaisi piemiņas vietu, plāksni vai ko tamlīdzīgu.Saprotu, ka tas ir grūtāk nekā čīkstēt savā nodabā, bet tomēr…

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu