Ušakovs: ZRP viedokļa maiņai nevajag tankus, bet portfeli • IR.lv

Ušakovs: ZRP viedokļa maiņai nevajag tankus, bet portfeli

98
Triju partiju līderi paraksta vienošanās - no kreisās Solvita Āboltiņa, Valdis Dombrovskis, Valdis Zatlers un Gaidis Bērziņš. Foto: Raitis Plauks, F64

Zatlers neuzskata, ka ZRP mainījusi viedokli par SC

Pēc pirmdienas vakarā panāktās vienošanās par jauno koalīciju, kurā Saskaņas centrs (SC) palicis opozīcijā, šis politiskais spēks vērsīsies pie Valsts prezidenta, lai norādītu, ka šāda koalīcija nav labākā un nespēs strādāt. To otrdienas rītā LNT paziņoja viens no SC līderiem Nils Ušakovs.

Savukārt Valdis Zatlers otrdienas rītā teica, ka Zatlera Reformu partija (ZRP) nav mainījusi viedokli par SC un joprojām uzskata, ka labākā koalīcija būtu plaša koalīcija ar SC, taču tādai koalīcijai nav bijis iespējams nodrošināt vairākumu, ziņo BNS.

Ušakovs apgalvo, ka SC izmantos visas parlamentārās tiesības, lai parādītu prezidentam, ka nebūtu pareizi atbalstīt šādu koalīciju. Viņš uzskata, ka koalīcija no ZRP, “Vienotības” un Nacionālās apvienības nebūs rīcībspējīga un nespēs veikt iecerētās reformas. “Pieļauju, ka SC vēlētāji un atbalstītāji vērsīsies pie Valsts prezidenta pirms 17.oktobra, mēģinot prezidentu pārliecināt, ka šī koalīcija, kas ir izveidota, nebūs ilgi rīcībspējīga. Prezidents vēl nav pieņēmis lēmumu. Mūsu piedāvājums paliek nemainīgs – labākā koalīcija ir SC, “Vienotība” un Zatlera Reformu partija,” uzsvēra Ušakovs.

SC pauda, ka viens no iemesliem, kāpēc ZRP mainīja viedokli par SC iekļaušanu koalīcijā, ir ministru portfeļu skaits. “Zatlera Reformu partijai, lai mainītu viedokli, nevajag nekādus tankus, to var nopirkt ar vienu ministra portfeli. Partija, kas tik bieži maina savu viedokli, strādājot koalīcijā ar tādu nepārliecinošu balsu vairākumu, nebūs spējīga veikt reformas. Mums ir ļoti lielas bažas, ka šāda koalīcija ar nepārliecinošu vairākumu un tik lielām pretrunām, ne tik vien nespēs veikt reformas, bet risināt ikdienas problēmas,” uzskata SC viens no līderiem.

Savukārt Zatlers otrdienas rītā intervijā LNT raidījumā „900 sekundes” teica: “Mēs nemainām savu viedokli, ka labākā koalīcija būtu plaša koalīcija ar Saskaņas centra piedalīšanos. Vienkārši šī koalīcija nebija iespējama, tā nespēja savākt vairākumu. Mēs savu viedokli neesam mainījuši, plaša koalīcija būtu vislabākā.”

Jau ziņots, ka ZRP un “Vienotība” pirmdien vienojās koalīcijā aicināt Nacionālo apvienību, līdz ar to opozīcijā atstājot no apvienības SC un Zaļo un zemnieku savienības ievēlētos deputātus. Abas partijas aicinās Valsts prezidentu Andri Bērziņu par premjeru virzīt “Vienotības” premjera amata kandidātu un pašreizējo valdības vadītāju Valdi Dombrovski.

 

Komentāri (98)

putekliic 11.10.2011. 08.24

Diez vai ZRP tik ļoti lielu nozīmi nospēlēja portfeļu skaits. Drīzāk jau ZRP vienkārši paši sevi iedzina stūri – V un NA varēja mierīgi noskatīties kā ZRP “pazaudē seju” un, pašā ekstrēmākajā gadījumā pēc pāris balsojumu par valdību izgāšanās, gaidīt jaunas ārkārtas vēlēšanas, kurās tieši šie divi spēki būtu lielākie ieguvēji, bet ZRP, pieļauju, balansētu uz 5% robežas. ZRP vienkārši nebija citas izejas, jo divatā ar SC viņi arī nevarēja iet, jo tad tāda valdība vienkārši netiktu apstiprināta kaut vai tāpēc vien, ka vēl līdz balsošanai ZRP būtu sašķēlusies. Tā ir Zatlera presonīga un viņa nagliņkomandas pilnīga izgāšanās.

+23
0
Atbildēt

3

    dzintarz > putekliic 11.10.2011. 12.58

    Jebkurš mērījums ir risks. Ja cilvēks nav žurnaļuga, jurisķaga, sociologs vai cits politījabiem pielīdzināmais, tad viņš zin, kas ir Šrōdingers un var izvēlēties pareizo proporciju starp mērāmajiem parametriem.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Toms Mincāns > putekliic 11.10.2011. 09.58

    Un no visām šīm nepatīkamajām lietām varēja jauki izvairīties. Step 1. Aicināt Ušakovu veidot valdību. Step 2. Reālā testa procesā pārliecināties un fiksēt, ka viņš tādu nespēj izveidot, tādējādi uz ilgu laiku atmetot jebkurus Nesaskaņu Centra vaidus par “apbižošanu” un, iespējams, sašķelot Centru lietojamās frakcijās un tīros mēslos. Step 3. Aicināt Kalnbērziņu-Zaķi veidot valdību. Step 4. Atkārtot Step 2 ar mainītiem parametriem..
    utt.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > putekliic 11.10.2011. 10.42

    Jā, varēja mēģināt veidot valdību uzdot SC, bet te jau arī ir riski, ja nu SC pievienojas ZZS un daļa no ZRP, ko tad?
    Tie ir tikai mani minējumi par iespējām, jo ZZS sastāvā jau arī ir vecā komunistu nomenklatūra un prokremliskie ļautiņi, kuri ar prieku devās klusiņām pie Putina vizītēs.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

elinaliepina 11.10.2011. 08.52

Izskatās, ka Zatlers nejauši atklājis ZRP šķelšanās iespēju gadījumā, ja valdību veidotu tikai ZRP ar SC. “…labākā koalīcija būtu plaša koalīcija ar SC, taču tādai koalīcijai nav bijis iespējams nodrošināt vairākumu”. Acīmredzot nav runa par prezidenta piesaukto pārliecinošo vairākumu, bet gan par vairākumu vispār…

+18
0
Atbildēt

0

buchamona 11.10.2011. 08.19

“Pieļauju, ka SC vēlētāji un atbalstītāji vērsīsies pie Valsts prezidenta pirms 17.oktobra, mēģinot prezidentu pārliecināt, ka šī koalīcija, kas ir izveidota, nebūs ilgi rīcībspējīga. Prezidents vēl nav pieņēmis lēmumu…. +++ neatceros nevienu citu politisku spēku, kurš pēc neveiksmīgām koalīcijas sarunām būtu sācis draudēt prezidentam un 2/3 trešdaļām LR iedzīvotāju. :) Un ar šādu šantāžu nodarbojas nevis kāds politiski nenobriedis jauneklis, kurš pārstāv pats sevi, bet politiskas apvienības līderis un atjaunotās LR galvas pilsētas mērs :)) Taču neviens viņu Latvijā neuzdrošināsies apvainot ekstrēmismā :)

…Mūsu piedāvājums paliek nemainīgs – labākā koalīcija ir SC, “Vienotība” un Zatlera Reformu partija,” uzsvēra Ušakovs…., bet šis teikums tikai apliecina, cik Ušakovs ar savu kompāniju ir uzbāzīgi nekaunīgs. :) SC sāk dirīģēt Vienotībai ar ko tai būs veidot koalīciju :) Šitie nekauņas ar steigu ir jānoliek pie vietas

+19
-2
Atbildēt

10

    Ilziiiic > buchamona 11.10.2011. 08.28

    -> riņķī apkārt
    kur gan tur saklausi draudus?
    ……”mēģinot prezidentu pārliecināt”……
    bet nu katrs saklausa, ko vēlas.

    vispār Tev interesants piegājiens:
    uzvedies tā, it kā šī valdība būtu apstiprināta jau.
    šķiet, ka nav vēl pat premjers nominēts. kur nu vēl apstiprināts.

    šie augstprātīgie, varu monopolizējušie Vienotības vēlētāji….!!

    0
    -13
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 11.10.2011. 10.51

    -> Bet
    Tavs pastāsts skaisti ilustrē manis jau izteikto tēzi par to kā visi tur tajā mēslu bedrē viens otram met virsū kakas un rāda ar pirkstu.
    Jautājums tikai – kurš tajā atejā ir pats pats smakainākais un kurš ne tik ļoti smakainais.
    Es jau visu mērītu pēc laiku, kādu katrs sēdējis pie atejas bedres, bet par tiem, kas ilgi sēdējuši pašā atejas bedrē nemaz nav vērts spriedelēt.

    vai es nepareizi domāju?
    vai arī uzskati, ka no atejas bedres kāds izkāpis arvien vēl melnas krāsas smokingā?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 11.10.2011. 10.56

    -> klejotajs
    o!!
    ļoti likumsakarīgs viedoklis izskanēja: “vajadzētu viņiem skābekli piegriezt”
    kaut ko par krievu fašismu cilvis ieminējies…..

    nu, nu……

    kādu asfikcijas metodi izvēlēsimies, cienītais?

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 11.10.2011. 10.44

    -> betijacelmale
    ak, jā. šķiet riņķī apkārt ir Visu Latvijai! vēlētājs.
    tāpat kā es….ja kas.

    tiesa gan, mūsu motīvi vēlēšanās bijuši atšķirīgi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ilziiiic > buchamona 11.10.2011. 14.39

    ->> Vientuļais Vilks
    labi, labi.
    bet tagad…
    SC neizbēgami arī nākotnē valdīs gan Rīgā, gan Dēpilī, Rēzeknē un tagad, ja Bērziņš tomēr apstiprinās šo diegiem šūto valdību, arī citās pilsētās. Ļoti iespējams tagad jau viņi paņems arī Jūrmalu un Liepāju. Un to jau varēs just riktīgi tuvāk pie ādas. Turklāt problēma tā, ka šeptēšana pašvaldībās parasti kaut kur tā pazūd. Bet esot valdībā, tas jau ir pavisam cits līmenis un skanējums, kaut arī iespējams faktiskais kaitējums pat ir mazāks.

    nu un tagad kāds ieguvums, ja mēs to visu radikalizējam?
    maziņā opozīcija šajās pilsētās varēs sašust un piketus rīkot.

    bet vispār…..Tavos vārdos izskanēja reāls nacisms.
    nacisma ideoloģija paredz vājāko/citādo/kroplo izolēšanu vai vēlams iznīcināšanu.

    vai ar šādu iekšēju sajūtu vispār iespējams kādu problēmu skatīt attālināti.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    dzintarz > buchamona 11.10.2011. 15.14

    varbūt, ka piegriezt skābekli delfos var rakstot šī vissenākdibinātā Baltijas naida un provokāciju portāla galvenajiem sponsoriem:

    Address: 2, Antonias st., Riga, LV – 1010, Latvia
    Phone: +371 7332151, 7220693
    Telex: (64) 161222 ROSKO
    Fax: +371 7830209
    E-mail: [email protected]
    www: http://www.latvia.mid.ru

    Consular department:
    Address: –
    Phone: +371 721-2579
    Telex: 538161222
    Fax: +371 721-0123
    E-mail: [email protected]

    Zīmīgi, ka tieši Latvijā šis “mēdijs” laidis visnoturīgākās saknes.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    dzintarz > buchamona 11.10.2011. 13.10

    Pats Ušakovs kopā ar norvēģu palīgskolnieka “11-tajās vēļēšanās” izmesto partiju bez jebkādām morālām problēmām turpina apkalpot/menedžēt 1/3 Latvijas (naša Riga) budžetu ar 14% deficītu..
    Varbūt tomēr tik ilgi komā gulējušai personai pienāktos mazliet ierobežot rīcībspēju.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > buchamona 11.10.2011. 10.34

    Ērik, riņķī apkārt nav V. vēlētājs.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    dace_ampermane > buchamona 11.10.2011. 10.37

    krievu fašisti ārdās krievu delfos. vajadzētu viņiem skābekli piegriezt. bet kas to izdarīs? varbūt Ušakovs, varbūt Urbanovičs kā jau Latvijas pilsoņi un atbildīgi partijas vadītāji.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > buchamona 11.10.2011. 10.38

    Tas, ka Ušakovs ir reti nekaunīgs, jau sen ir zināms, jo cik gan nekrietnam un pašpārliecinātam idiotam ir jābūt, lai uzsvērtu šādu koalīcijas iespējamību SC+V+ZRP, jo pats Ušakovs vienmēr sarunās jau vairākkārt paziņo, ka V joprojām sēž valdībā ar oligarhu partiju ZZS, taču saņem atsitienu, ka paši taču SC+ZZS vienoti balsoja 10.saeimā.
    Nu kā var pēc tādiem Ušakova regulāriem uzbraucieniem vēl uzspiest SC tik jau nu sliktus sadarbības partnerus??? ja jau tik slikti ir V, tad kāpēc Sc ar tādiem oligarhu aizstāvjiem jāveido valdība, ko, Ušakov?

    +7
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu