Noticis kiberuzbrukums portālam Kasjauns.lv • IR.lv

Noticis kiberuzbrukums portālam Kasjauns.lv

28
Foto: Ķestutis Vanags, F64

Paralizēta portāla darbība, izdevniecība vērsusies policijā

Izdevniecības „Rīgas Viļņi” portālam “Kasjauns.lv” noticis kiberuzbrukums, pirmdien informē izdevniecības pārstāvji.  Izdevniecības vadība vērsusies policijā Kibernoziegumu apkarošanas nodaļā ar iesniegumu par uzbrukumu portālam.

Pēc izdevniecībā veiktās pārbaudes konstatēts, ka portālam „Kasjauns.lv” ir veikts nopietns kiberuzbrukums, tā darbība jau kopš rīta ir paralizēta. 

„Šāda nozieguma atklāšana ir mūsu izdevniecības un policijas goda jautājums,” saka izdevniecības, kuras galvenā redaktora vietniece ir bijusī iekšlietu ministre Linda Mūrniece, valdes priekšsēdētāja Aija Simsone. „Ikviens interneta medijs pēc šādiem notikumiem var tikt apdraudēts. Mūsu mērķis ir atrast vainīgos.” 

Patlaban portāla darbība ir apturēta un tiek veikts viss nepieciešamais, lai tas iespējami ātrāk kļūtu pieejams lietotājiem.

Izdevniecības vadība savā paziņojumā uzsver, ka tā ir pārliecināta – kiberuzbrukuma mērķis ir portāla un visas izdevniecības darba paralizēšana. Portāls ir viens no lielākajiem un ietekmīgākajiem valstī, tas bieži publicē arī daudziem neizdevīgus viedokļus un skandalozus materiālus. 

Izdevniecības vadība norāda, ka uzbrukuma dēļ ne tikai tiek traucēta brīva viedokļa paušana un ierobežota preses brīvība, bet nodarīts arī liels materiālais kaitējums. 

 

Komentāri (28)

Aivars Krauklis 10.10.2011. 15.39

“Portāls ir viens no lielākajiem un ietekmīgākajiem valstī…” Ui, pārrēcos, paldies, pirmdienās tādas anekdotes reti gadās.

+8
-1
Atbildēt

0

ilmisimo 10.10.2011. 15.34

Impērijas prettrieciens.?

Nepatika Samorodnija stāsts par Ušakovu?

+6
0
Atbildēt

7

    ievuliitis > ilmisimo 10.10.2011. 15.39

    Pastāsti sīkāk, lūdzu. Atvaino, nezinu, kas ir Samorodnijs.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > ilmisimo 10.10.2011. 15.53

    Paldies jums abiem. Man ir problēmas ar uzvārdu, skaitļu iegaumēšanu. Labi atceros tikai rakstītā domu.
    :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    gundega_heiberga > ilmisimo 10.10.2011. 21.25

    IvarsA,
    aiz TĀ stāv tie 1000 LVL, kurus “ziedoja studenti”.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 10.10.2011. 15.49

    nu lūk:
    galaktions jau pasniedzis visu tekstu.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > ilmisimo 10.10.2011. 15.47

    Kremļa propagandas kara spilgtākais piemērs: Nils Ušakovs

    Galvenais Kremļa ideoloģiskā kara Baltijas valstīs ierocis ir Pirmais Baltijas kanāls (PBK), bet uzskatāmākais piemērs šā kara ofensīvai ir Nils Ušakovs, apgalvo bijušais „Komsomoļskaja pravda” žurnālists Oļegs Samorodnijs.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Ligiña Doniña > ilmisimo 10.10.2011. 16.28

    Ir tikai viens jautājums, cik no šī visa zināja ZRP? Un visticamāk, ka lieliski zināja, tad, kas tika apsolīts par SC ievilkšanu valdībā. Un, kas aiz tā stāv?

    UZVĀRDUS UN IESTĀDES!

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    TanteSidra > ilmisimo 10.10.2011. 15.47

    Galvenais Kremļa ideoloģiskā kara Baltijas valstīs ierocis ir Pirmais Baltijas kanāls (PBK), bet uzskatāmākais piemērs šā kara ofensīvai ir Nils Ušakovs, apgalvo bijušais „Komsomoļskaja pravda” žurnālists Oļegs Samorodnijs.

    Nils Ušakovs ir visuzskatāmākais piemērs Krievijas ideoloģijas uzvarai Baltijas valstīs, apgalvo bijušais „Komsomoļskaja pravda” galvenais redaktors Samorodnijs.
    Maskavas laikraksta „Komsomoļskaja pravda” Ziemeļeiropas izdevuma kādreizējais
    galvenais redaktors Oļegs Samorodnijs pagājušajā nedēļā Tallinā prezentēja savu tikko uzrakstīto grāmatu „Divsejainais „Impressum”. Mazā informācijas kara anatomija”. („Impressum” ir Igaunijā izveidots Kremļa inspirēts mediju klubs, kura uzdevums ir atbalstīt krievvalodīgos plašsaziņas līdzekļus Igaunijā.)

    Samorodnijs savā grāmatā stāsta, kā Maskava visās trijās Baltijas valstīs īsteno informatīvo karu, lai šo valstu krievvalodīgie mediji integrētos Putina kontrolēto Krievijas mediju pasaulē, nevis būtu neatkarīgu valstu neatkarīga prese.

    Igaunijas laikrakstam „Eesti Ekspress” Samorodnijs atklāj, kā Krievija ar plašsaziņas līdzekļu starpniecību ietekmē politisko situāciju Baltijā:

    „Pats spilgtākais piemērs ir Nils Ušakovs. Viņš bija (Krievijas ziņu aģentūras) ITAR – TASS korespondents Latvijā, pēc tam kļuva par PBK ziņu redaktoru. Priekšvēlēšanu kampaņas laikā viņš ik dienu parādījās gandrīz katrā ziņu izlaidumā kā vienīgais krievvalodīgo kopienas glābējs. Tajā pašā laikā no PBK ētera pēkšņi pazuda visi konkurenti – citu Latvijas „krievu partiju” pārstāvji. PBK palīdzēja „Saskaņas centram” uzvarēt vēlēšanās, un Ušakovs kļuva par Rīgas mēru.

    Arnis Mednis mācās no jauna staigāt. FOTO (32)
    Atklāta šokējoša patiesība par Kristapa Streiča nāvi (18)
    Ozo varonis! “Dinamo” grauj “Vitjaz” kautiņiem bagātā spēlē (38)
    Eštons Kačers pagalam sašļucis. FOTO (1)
    Krievijas oligarhi un naudasmaisi bēg uz Latviju (27)

    Savukārt Igaunijā gan pirms pašvaldību, gan parlamenta vēlēšanām PBK rādīja pārraides par to, cik laba ir Centra partija ar tās priekšsēdētāju Edgaru Savisāru priekšgalā.”

    Lietuvā viens no galvenajiem informācijas kara ieročiem, pēc Samorodnija domām, ir Viļņā iznākošais krievu laikraksts „Ļitovskij kurjer”.

    Krievu žurnālists grāmatu par Krievijas realizēto informācijas karu uzrakstījis, jo viņam bija apriebies, ka ar viņu manipulē Kremļa polittehnologi un viņš ir vēlējies pastāstīt patiesību. Viņš atklāj, ka ir bijis liecinieks tam, kā tiek izstrādāts Krievijas informatīvs uzbrukums Baltijas valstīm.

    „2008. gadā ar Tallinas „Komsomoļskaja pravda” biroja palīdzību izveidoja starptautisku mediju klubu „Impressum”, kurā reizi mēnesī aicināja uzstāties ārzemju viesus. Sākumā runāja, ka tajā varēs diskutēt un spriest par Igaunijas un Krievijas sadarbību. Tomēr vēlāk izrādījās, ka tas ir tīri propagandisks mehānisms. Praktiski visi viesi bija Krievijas putinisti.”

    „Komsomoļskaja pravda” Ziemeļeiropas izdevums, kuru sākumā gribēja izdot kā nepolitisku tabloīdu, kļuva par antiigauniski noskaņotu propagandas mašīnu. Tad arī Samorodnijs saprata, ka kļuvis par propagandas marioneti, un aizgāja no darba izdevumā „Komsomoļskaja pravda”.

    +10
    0
    Atbildēt

    0

Labi vien ir, man tā tenku lapele nekad nav patikusi, kur nu vēl teikt, ka tas ir viens no lielākajiem un ietekmīgālakiem portāliem valstī. Apsmiekls!

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu