Kolāts nopietni apsver LTV Ziņu dienesta vadīšanu • IR.lv

Kolāts nopietni apsver LTV Ziņu dienesta vadīšanu

19
Dzintris Kolāts. Foto: Lauris Vīksne, F64
Māra Miķelsone

Iemesli Kolāta izlemšanai par labu LTV varētu būt atalgojums un “jauni izaicinājumi”

Pašreizējais Latvijas Radio ģenerāldirektors Dzintris Kolāts “nopietni apsver iespēju” vadīt Latvijas televīzijas Ziņu dienestu.

To pirmdien Ir.lv apstiprināja pats Kolāts, sakot, ka tas vēl nenozīmē pilnīgu un galīgu līguma parakstīšanu.

Uz šo amatu Kolātu uzaicinājis LTV vadītājs Edgars Kots. Par to Kolāts arī informējis savu tiešo vadību – Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes priekšsēdētāju.

Vaicāts, kā varēs sadarboties ar Kotu, Kolāts teica, ka viņiem “saskanēs gan”.

Pirmais, ko viņš darīšot, ja kļūs par LTV Ziņu dienesta vadītāju, tikšoties ar kolektīvu. Kā iemesli, kādēļ Kolāts apsver domu kandidēt uz LTV Ziņu dienesta vadītāja amatu, tiek minēti atalgojums un “jauni izaicinājumi”, vēsta “Nozare.lv”.

Tomēr Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome, kas ir informēta par šo iespējamību, patlaban lūgusi vēl divas nedēļas laika, lai izvērtētu iespēju paaugstināt Kolāta atalgojumu.

Kleckinam situācija nepatīkama

Pašreizējā situācija saistībā ar Latvijas Radio (LR) ģenerāldirektora Kolāta iespējamo aiziešanu uz LTV Ziņu dienestu ir nepatīkama. Turklāt būtu nepareizi, ja vecais Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) sastāvs vēlētu jaunu LR vadītāju, aģentūrai BNS sacīja NEPLP vadītājs Ābrams Kleckins.

Vērtējot Kolāta iespējamo aiziešanu, viņš uzsvēra, ka pašreizējā situācijā nebūtu pareizi “tādas maiņas darīt”.

“Nebūtu pareizi, ja Latvijas Radio ģenerāldirektoru vēlētu vēl vecā padome. Jaunajam padomes sastāvam to vajadzētu darīt,” norādīja Kleckins.

NEPLP ir obligāti jāizsludina konkurss uz LR vadītāja amatu. Norādot, ka ir iespējams uz laiku iecelt pienākumu izpildītāju, Kleckins atzina, ka ir jāapsver visādi varianti, taču lēmumi vēl nav pieņemti.

“Situācija ir nepatīkama,” viņš teica.

Kleckins, atstāstot sarunu ar Kolātu, pavēstīja, ka LR ģenerāldirektors apsver iespēju pamest LR, jo viņu neapmierina atalgojums. Taču NEPLP nevar solīt algas palielinājumu, kamēr nav zināmas nākamā gada budžeta aprises. NEPLP vadītājs arī aicinājis pagaidīt dažas nedēļas līdz jaunās valdības izveidei.

Saskaņā ar amatpersonas deklarāciju, kas iesniegta Valsts ieņēmumu dienestā, Kolāts pērn algā Latvijas Radio saņēma 14,4 tūkstošus latu.

LTV kandidātu meklēs līdz 17.oktobrim

Tikmēr LTV izplatītajā informācijā teikts, ka patlaban sadarbībā ar Ziņu dienesta pārstāvjiem aktīvi tiek meklēts jaunais Ziņu dienesta vadītājs.

“Šobrīd pārrunas tiek veiktas ar vairākām personām. Ja piemērots kandidāts netiks atrasts līdz 17.oktobrim, tad tiks izsludināts publisks konkurss, ko plānots noslēgt līdz 1.decembrim,” LTV paziņojumā tiek citēts LTV vadītājs Edgars Kots.

Vienlaikus pirmdien speciāli sasauktā preses konferencē Kots apgalvoja, ka Kolāts patlaban ir vienīgais LTV uzrunātais Ziņu dienesta vadītāja amata kandidāts.

 

 

Komentāri (19)

silvija_vitina 10.10.2011. 16.36

ja atmetam “jaunus izaicinājumus”, tiešām LR1 ģenerāldirektora amats “sver” mazāk par TV ziņu dienesta vadītāja amatu? Turklāt, aizgājušais Mareks kā reiz algas faktoru minēja kā vienu no būtiskajiem. Šajā mozaīkā kāds fragmentiņš ir nepareizs. Atalgojuma shēma valsts uzņēmumos? Ne līdz galam skaidri motīvi? Kas?

+4
-1
Atbildēt

0

mh 10.10.2011. 16.27

Labāk nivajaga. Vai tiešām Latvijā jaunu,talantīgu cilvēku trūkst?

+3
-1
Atbildēt

1

    oktaavs > mh 11.10.2011. 04.20

    “Jaunie un talantīgie” bieži vien ir vēl lielāki konformisti, nekā vecie.Dzīve gara priekšā. Daudz ko vajag..
    Smuks dzīvoklītis un jauna mašīnīte ir svarīgāka par kaut kādiem tur principiem un tautas interesēm.

    0
    0
    Atbildēt

    0

Ieva 10.10.2011. 13.54

Kolāts jau sevi pierādījis, un gan jau, ka būt gana labs.
Tikai…
Kota dienas ir skaitītas, un Kolāts varētu būt viņa vietā.
Es Kolāta vietā padomātu par to, vai nav vērts drusku paciesties..

+3
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu