ZRP kandidātes Skaburskas iesniegumu izvērtēs Ģenerālprokuratūra • IR.lv

ZRP kandidātes Skaburskas iesniegumu izvērtēs Ģenerālprokuratūra

16
Loreta Skaburska. Publicitātes foto

11.Saeimas vēlēšanu rezultātus var apstrīdēt triju dienu laikā 

Ģenerālprokuratūra izvērtēs Zatlera Reformu partijas (ZRP) kandidātes Loretas Skaburskas iesniegumu saistībā ar neiekļūšanu parlamentā, paliekot pirmajai aiz svītras.

Prokuratūras preses sekretāre Laura Pakalne aģentūrai BNS apstiprināja, ka Skaburskas iesniegums ir saņemts, Ģenerālprokuratūra izvērtēs tajā minēto informāciju un tad lems par tālāko rīcību.

1985.gadā dzimušās Skaburskas politisko iekļūšanu Saeimā izšķīris viens pluss. “Būtu man viens pluss šajā Aizputes iecirknī, es būtu Saeimas deputāte. Kad Aizputes iecirknis vērtēja [vēlēšanu biļetenu], tā nebija atbilstoša plusa zīme, kādai ir jābūt, tas bija skrebelīgāks pluss nekā jābūt. Šajā vēlēšanu iecirknī tikai par mani bija zīme izdarīta, acīmredzot vēlētājs bija devies uz iecirkni, lai novēlētu par mani,” TV3 ziņu raidījumam pastāstīja Skaburska.

Jau vēstīts, ka Centrālā vēlēšanu komisija (CVK) otrdien, 4.oktobrī, apstiprināja oficiālos 11.Saeimas vēlēšanu rezultātus. Pēc 11.Saeimas vēlēšanu rezultātu izziņošanas tos triju dienu laikā varēs apstrīdēt sarakstu iesniedzēji.

CVK bija vērsusies Skaburska, lūdzot izskaidrot, kāpēc viņa palikusi aiz svītras, ja sākotnēji tika ziņots, ka viņa ir ievēlēta.

Vēlēšanu komisija secināja, ka balsu samērs starp Skabursku un ZRP pārstāvi Edmundu Demiteru mainījās, kad vienā no Saldus novada vēlēšanu iecirkņiem pārbaudītas vēlēšanu zīmes, jo bija saņemta informācija par kļūdainu svītrojumu skaitu. Viens iecirknis bija saskaitījis arī iepretim kandidāta vārdam ievilktos mīnusus, lai gan negatīvā attieksme pret kandidātu ir jāizsaka ar svītrojumu.

 

Komentāri (16)

austrisv 05.10.2011. 17.09

Skaburska, nomierinies , jo gan jau tiksi tajā saeimā, kad aizies prom daži deputāti par ministriem.
Nu gan baisā karjeriste! Ka tik ne trakāka par to eksemplāru no ZZS, laikam Gribule!

+10
-4
Atbildēt

0

aldis_grunde 05.10.2011. 18.14

Jā, laikam palikt aiz strīpas vēlēšanās tikai vienas balss dēļ ir tas pats kas nokavēt vilcienu tikai par 1 minūti, nevis par pusstundu…
Tik nesaprotu kāda daļa tur prokuratūrai, ja reiz ir Saeimas vēlēta Centrālā vēlēšanu komisija un ir noteikta kārtība, kā CVK lēmumus apstrīdēt tiesā.

+6
-1
Atbildēt

0

Anna 05.10.2011. 17.11

Štrunts par Skabursku, bet ja arī Demiters sāks meklēt drebelīgos plusus un apstrīdēt drebelīgos svītrojumus, varētu būt diezgan izklaidējoši. Būs interesants juridisks kāzuss — kas izšķir to, vai ar roku vilkta atzīme ir gana nozīmīga. Tāds filosofisks jautājums, es pat teiktu.

+6
-1
Atbildēt

2

    ilmisimo > Anna 05.10.2011. 17.37

    Savairojušie tik daudz gribētāju, ka vietas saeimā pietrūks
    _____________________________________________–
    Tāpēc jau Zatleram vajag reformēt satversmi.

    Avenam ar varētu būt kāda čina apsolīta?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > Anna 05.10.2011. 17.16

    Vispār šinī saimā kļūst arvien jautrāk, ja tā var teikt. Visi bija sašutuši, ka Valdis Ģirts gribēja sev ārlietu m.krēslu saeimā, bet, kas notiek tagad. izskatās, ka te viens otram pārgrauzīs kaklu, lai tik tiktu pie siles.
    Par SC tā lobē vietējie latvijiskie polittehnologi, ka noriebies jau līdz kaklam un gribas, lai vienreiz beidzas šis murgs.
    Savairojušie tik daudz gribētāju, ka vietas saeimā pietrūks.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu