Dombrovskis noraida runas par "Vienotības" iešanu opozīcijā • IR.lv

Dombrovskis noraida runas par “Vienotības” iešanu opozīcijā

130
Valdis Zatlers un Valdis Dombrovskis. Foto: Nora Krevneva, F64

Viņš atgādina, ka “Jaunais laiks” savulaik divas reizes samērā vieglprātīgi aizgājis opozīcijā

Premjers Valdis Dombrovskis noraida runas par iespējamu viņa pārstāvētās partijas “Vienotība” iešanu opozīcijā pēc 11.Saeimas ārkārtas vēlēšanām un uzsvēra, ka “Vienotībai” nevajadzētu pieļaut partijas “Jaunais laiks” kļūdas un vieglprātīgi aiziet opozīcijā.

Dombrovskis trešdien intervijā Latvijas Radio atzina, ka otrdien ticies ar Zatlera Reformu partijas (ZRP) līderi Valdi Zatleru, taču šajā sarunā nav apspriesta “Vienotības” iešana opozīcijā, ja ZRP neatkāpsies no valdības veidošanas ar Saskaņas centru, kā to otrdienas vakarā ziņoja Latvijas Televīzijas raidījums “Panorāma”.

“Vārds opozīcija šajā sarunā ne reizi pat netika pieminēts ne no manis, ne no Zatlera puses,” sacīja Dombrovskis, vēsta BNS.

“”Vienotībai” pašreiz nevajag sevi centrēt uz domu, ka būtu jāiet opozīcijā vai kaut ko tamlīdzīgu situācijā, kad “Vienotībai, ZRP un Nacionālajai apvienībai kopā ir 56 balsis. Es domāju, pie šādiem vēlēšanu rezultātiem runāt par opozīciju ir bezatbildīgi,” sacīja premjers.

Viņš arī atgādināja, ka partija “Jaunais laiks”, kas šobrīd iekļāvusies “Vienotībā”, divas reizes samērā vieglprātīgi aizgājusi opozīcijā, ļaujoot krist premjera Einara Repšes valdībai un aizejot no Aigara Kalvīša valdības, un abos gadījumos sekas ir bijušas negatīvas kā valstij, tā arī pašam “Jaunajam laikam”.

“Ja kādos “Vienotības” biedros ir parādījusies vieglprātīga vēlme skriet uz opozīciju, tad es to neatbalstīšu. Es uzskatu, ka ir jāstrādā pie vienošanās ar ZRP , lai vienotos par koalīcijas modeli, kas ir abpusēji pieņemams un pie tā arī strādāt,” sacīja premjers.

Viņaprāt, joprojām labākais koalīcijas modelis ir valdība, ko veidotu “Vienotība”, ZRP un Nacionālā apvienība, kurām kopā būtu 56 no 100 Saeimas balsīm un ir kopīga ideoloģija. Dombrovskis gan sacīja, ka vēl trešdien partijas arī tiksies trīspusējos sarunu raundos ar Nacionālo apvienību un “Saskaņas centru”, lai apspriest iespēju veidot četru partiju valdību ar Saskaņas centru.

“Ja izpildīsies optimistiskais scenārijs, tad šonedēļ mēs vienošanos [par jaunu valdību] varētu panākt,” sacīja Dombrovskis.

Jau vēstīts, ka Latvijā vairāk nekā divas nedēļas norisinās koalīcijas veidošanas sarunas, taču pagaidām konkrēta vienošanās par jaunās valdības izveidi nav panākta. Partijas savstarpēji apspriedušas vairākus modeļus, no kuriem pēdējais paredz veidot četru partiju – Zatlera Reformu partijas, “Vienotības”, Nacionālās apvienības un “Saskaņas centra” valdību. Nacionālās apvienība un SC gan skeptiski vērtē šādas koalīcijas izveides iespējamību.

Prezidents Andris Bērziņš devis partijām laiku vienoties par jaunu valdību līdz šis nedēļas beigām, paredzot iespēju rīkoties, ja tomēr vienošanās par koalīciju tomēr netiktu panākta.

 

 

Komentāri (130)

Arturs Krastins 04.10.2011. 22.13

Man tiešām liels prieks par “Vienotības” un “Nacionālās Apvienības” stingro nostāju! Ir reti labi vēlešanu rezultāti! Nesaprotu tikai kāpēc Zatleram tas ir jāsabojā !?

+50
-6
Atbildēt

5

    inesite15 > Arturs Krastins 05.10.2011. 08.14

    “Man tiešām liels prieks par “Vienotības” ” – it īpaši – “stingro nostāju!”

    man arī :)))

    Te ies ar to, te ar to neies, te tur ies, te tur neies ………. :)))

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Arturs Krastins > Arturs Krastins 05.10.2011. 08.36

    Domāju, ka no portāla puses nebija korekti atstāt šos komentārus, kas tika rakstīti vakar, jo raksts bija ar citu nosaukumu un atšškirīgiu saturu. Rezultātā komentāros tagad ir tāds kokoktēlis …. Kā redzams ka daudzi komentāri ir ar datumu 04.09.2011, bet raksts ar datumu 05.09.2011

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    putekliic > Arturs Krastins 05.10.2011. 08.51

    1) krieviem daudz nerūp, ka valdībā būs NA, viņiem par visu vissvarīgāk, lai tur būtu SC. 2) kāpēc Zatleram ir jāsabojā? Tāpēc, ka viņš pilda pasūtījumu. Visa viņa izturēšanās par to liecina. Zatlers platiem soļiem tuvojas vēstures mēslainei, kur jau viņu gaida paša nīstie oligarhi.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Arturs Krastins > Arturs Krastins 04.10.2011. 23.49

    Man nekas nebūtu pretī, ja būtu kāda partija, kas pulcētu krievvalodīgos un nopietni strādātu pie integrācijas, nevis kā SC, kas izmanto Latvijas krievus savu interešu realizēšanai un noarbojas ar demagoģiju.

    +13
    -2
    Atbildēt

    0

    Nika > Arturs Krastins 04.10.2011. 23.29

    Viss ož pēc tā, ka krievi sanervozējušies, ka Nacionālā Apvienība varētu nākt pie varas. Un tākā Zatlers ir pērkama bāba (acīmredzot), viņi ar šamo slēguši kaut kādu darījumu, lai šis ar zobiem un nagiem neļauj NA iekļūt valdībā un ņem valdībā SC.
    Neticu nevienam vārdam par saliedētību. Tie krievi, kuri grib intergrēties, to jau sen ir izdarījuši. SC ir tīri etniska partija un tie krievi, kuri negrib integrēties, tikai to vien gaida, lai tāds SC nāk pie varas un “ieved te kārtību”.

    +16
    -5
    Atbildēt

    0

dro 04.10.2011. 22.22

Visu cieņu! Žēl, ka nepietika saprāta vai drosmes to paziņot pirms vēlēšanam, tad partijai būtu vismaz otrs labākais rezultāts:)

+44
-4
Atbildēt

4

    ievuliitis > dro 05.10.2011. 01.49

    …diez’ kabatas nepārbaudīja, lai pārliecinātos, ka nav noklausīšanās ierīces ienestas?….
    Vēl jau var stingri apchamdīt un likt izģērbties. Tālāk nestāstīšu, kādas vēl mēdz būt apslēptu lietu meklēšanas metodes.

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Anna > dro 05.10.2011. 01.17

    Vienotība tikai uzkāpj kalna galā un paskatās, uz kurieni vējš pūš, un tādu politiku arī ved. Nevajag saslavēt viņus par to, tas ir tikai pašsaglabāšanās instinkts, nekas vairāk. Te daži materiāli īsās atmiņas ārstēšanai:
    http://www.diena.lv/latvija/politika/aboltina-lielaka-dala-vienotibas-biedru-atbalsta-sadarbibu-ar-sc-13895632
    http://www.diena.lv/latvija/zinas/jaunups-ideala-koalicija-vienotiba-un-zrp-otra-labaka-piepulcinot-abam-partijam-sc-13895450

    +6
    -5
    Atbildēt

    0

    dro > dro 05.10.2011. 09.44

    zanE. Atkal Diena “kļeveščet”?:) Āboltiņa nav tikai individs, bet V priekšsēdētāja un Jaunups vēlēšanu kampaņas vadītājs:)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > dro 05.10.2011. 01.43

    …katram indivīdam var būt savs viedoklis…bet galvenais – kāds ir partijas kopējais lēmums….tā ir tā atšķirība, ka Vienotības deputāti nav jātur noslēgtā telpā nez cik stundas, pazemojošā kārtā atņemot telefonus…kā tas ir ZRP….diez’ kabatas nepārbaudīja, lai pārliecinātos, ka nav noklausīšanās ierīces ienestas?….

    …ja neesi pamanījis – tad KP laiki ar vienīgo un pareizo viedokli – ir pagājuši!…

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

Nika 04.10.2011. 22.10

Paldies Vienotība! Turaties! Tauta ar jums

+42
-7
Atbildēt

5

    Liene > Nika 05.10.2011. 13.39

    Bet jūs taču no sāktā gala atņēmāt mums pilsonību ar mahinācijām vēlēšanu apgabalos 1990.gada vēlēšanās, izdalot tos tā, lai mazākais latviešu vēlētāju skaits būtu vienlīdzīgs lielākajam krievu vēlētāju skaitam.

    Tātad žurnāls “Ir” pareizi vien dara, ka atbild jums ar līdzīgajiem paņēmieniem. Un Zatlers arī visu pareizi izrēķinājis. Ar skaudīgajiem vientiešiem citādi nevar, kā tikai ar viltu.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Linda Šaicāne > Nika 05.10.2011. 11.52

    Atkal jau cilvēki lasa tikai virsrakstus.

    Ziņā taču skaidri un gaiši rakstīts bija, ka ziņa nāca no Panorāmas, kur atsaucās uz “vārdā nenosauktu avotu”. Nav ko vainot ir.lv par to, ka viņi pārpublicē ziņu.

    Bet vispār jau visa šitā šūmēšanās nav nekas cits kā publicitātes ģenerēšanas medijiem — kurš nu kur kaut ko pa ausu galam padzirdēs un pagūs izkliegt, tā vietā, lai noskaidrotu faktus. Par žurnālistiku to nosaukt būtu smieklīgi.

    Iespējams, mēdiji šādi mēģina uzkurināt vismaz kaut kādus ieņēmumus tur, kur priekšvēlēšanu kampaņas bija nepietiekami ienesīgas.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Gunārs Nažinskis > Nika 05.10.2011. 13.04

    Pareizi ir agrunte – šie komentāri un atzīmes bija par rakstu “Dombrovskis izsaka Vienotības gatavību strādāt opozīcija”, tagad tie paši komentāri ir par šo rakstu (Dombrovskis noraida runas par “Vienotības” iešanu opozīcijā skat. augšā).

    Jautājums redakcijai??? Vai tā ir datora kļūda vai arī IR guvis labumu no Zatļera & SC ģenerālsponsora???

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

    Jânis Bankoviès > Nika 05.10.2011. 15.12

    Beņa nesaceries, ZRP ir lupatu lellis Gārberes ( iepriekš nekorekti viņas uzvārdu definējis) kundzes un personāla (kur visi augstie amati vēstniecībās pēc ASV tradīcijas ir valdošās partijas rokās – tagad demokrātu) . Šis pasākums vairāk izskatās pēc vietējās vēstniecības pašiniciatīvas+3.līmeņa Vašingtonas ierēdņu piespēles (ļoti amerikāniska doma ,kam Jums kaut kādu vēsturi, tradīcijas, Dzimteni, valodu taisiet taču visi kopā biznesu kā mēs amerikāņi,JUST BUSINESS, pilnībā ignorējot faktu ka LR valstiskā vēsture(Pirmskriānisma valstis,Livonijas konf., Kurzemes hercogiste utt.) ieiet daudz dziļāk laikā kā ASV, mēs esam Vecās Eiropas valsts, nevis ienācēju kokteilis, kuriem neder ASV receptes, kas savukārt der citām ienācēju valstīm, kā piemēram amerikāņu labais darbs balstot Pinočetu.
    ASV prezidenta vēlēšanas kā reiz pēc gada un demokrātiem nemaz jau tie rezultāti neizskatās spīdoši.
    Jo lielāks troksnis pacelsies, jo Gārberes iniciatīva sāks izskatīties galīgi nelāgi (noteikti bija cerēts ,ka V mierīgi un klusi pievienosies ZRP un SC), un lai lieki nedotu trumpjus(protams ASV mērogā galīgi sīkus) republikāņiem rokā, par izdabāšanu Kremlim un sabiedroto nodošanu, šo lietu pagrūdīs lielāki demokrātu bonzas zem tepiķa
    Noteikti Gārbere&Pārdaugavas bērzu birztalas personāls bija domājuši ,ka ZRP būs tomēr vinnētāji, ka SC un VL nebūs tik daudz balsu, un ka V būs nopietnāks atrāviens uz leju no ZRP, tad noteikti scenārijs būtu perfekti izpildāms bez lieka trokšņa, bet te Tavi ģeržimordas pārcentās tik intensīvi atbalstot SC , tā vietā lai balstītu ZRP, kaut kā nenokomunicēja ZRP ar Tavu elektorātu, lai tas saprastu spēli.
    Pieņemu ,ja kombinācija būtu tuva šādai – ZRP ~30 ,SC~26,ZZS-22,V~14,VL~8 tad pasākums būtu vienos vārtos, bet Latvijas patrioti parādīja , ka tik debīli nemaz nav un entuziastiem krietni kārtis paķēzija.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Andris > Nika 05.10.2011. 08.16

    IR, kas tās par nelietīgām spēlītēm? Vakar šeit bija virsraksts “Dombrovskis izsaka Vienotības gatavību strādāt opozīcija” Cilvēki sarakstīa “Paldies Vienotība! Turaties! Tauta ar jums” (+30), “Valstij ir cerība!” (+25), bet tagad virsraksts mainīts uz pretējo un iznāk, ka šie plusi ir doti par V gatavību sadarboties ar SC?
    Apgūstam zatlerīgas polittehnoloģijas, IR akcionāres?

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu