Zatlers: tikai ar tankiem var mainīt ZRP lēmumu • IR.lv

Zatlers: tikai ar tankiem var mainīt ZRP lēmumu

138
Valdis Zatlers. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

Visi ZRP Saeimas deputāti atbalstot partias valdes lēmumu

Lēmums par koalīcijas veidošanu ar Saskaņas centru (SC) netiks mainīts, pirmdien intervijā Latvijas Radio teica Zatlera reformu partijas (ZRP) līderis Valdis Zatlers. Ņemot vērā, ka jautājums par koalīcijas partnera izvēli tika izdiskutēts partijā, to mainīt nav iemesla. To mainīt var mēģināt piespiest tikai “ar tankiem”, uzsvēra politiķis.

Lai arī vairāki ZRP nākamie Saeimas deputāti nav slēpuši izbrīnu vai pat noraidošu attieksmi pret SC ņemšanu nākamajā valdībā, partijas vadība ir izplatījusi paziņojumu, kurā apgalvo, ka visi no partijas Saeimā ievēlētie atbalstot koalīcijas veidošanu ar SC.

Kā aģentūru LETA informēja partijas pārstāve Daiga Holma, svētdien sasaukta ZRP valdes ārkārtas sēde ar 11.Saeimā no ZRP ievēlēto deputātu piedalīšanos, kurā 18 klātesošie nākamie deputāti “ar saviem parakstiem” un četri klāt neesošie mutiski esot apliecinājuši atbalstu valdes 1.oktobra lēmumam par SC aicināšanu valdībā.

“Klātesošie apliecināja, ka pilnībā uzticas Valda Zatlera vadībā īstenotajai ZRP dalībai valdības veidošanas procesā,” teikts izplatītajā paziņojumā.

Kā ziņots, ZRP valde naktī no piektdienas uz sestdienu pēc daudzu stundu garas sēdes nolēma, ka jāveido plaša koalīcija no ZRP, “Vienotības” un SC un aicinājusi šīs koalīcijas vadīšanu uzņemties pašreizējam premjeram Valdim Dombrovskim (Vienotība). Savukārt “Vienotība” koalīcijas veidošanai ar SC nepiekrīt, kā arī aicinājusi ZRP savu viedokli līdz tikšanās reizei šodien vēl pārdomāt.

Premjers Dombrovskis ar sava preses sekretāra Mārtiņa Pankes starpniecību gan iepriekš norādīja, ka “Vienotība” rūpīgi iepazīsies ar ZRP valdes argumentiem, par trešo koalīcijas partneri piesaistīt SC, un apspriedīs tos pirmdien valdes un frakcijas kopsēdē, kā arī uzklausīs partijas reģionālo nodaļu viedokli.

SC ir gatavs runāt par sava atbalsta sniegšanu Dombrovskim kā premjeram, ja “Vienotība” piekritīs strādāt lielajā koalīcijā, šādu SC līdera Nila Ušakova viedokli aģentūrai LETA pauda viņa preses sekretāre Anna Kononova. “Valdis Zatlers jau otro reizi šogad pieņēmis vēsturisku lēmumu. SC augsti vērtē ZRP valdes lēmumu, kas ir pieņemts rūpējoties pirmkārt par valsts interesēm,” norāda Ušakovs.

ZRP un partijas “Vienotība” pārstāvji šodien tiksies, lai runātu par nākamās koalīcijas izveidi un iespējamo trešo koalīcijas partneri. Vispirms gan ZRP un “Vienotība” tiksies ar nacionālo apvienību “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un Brīvībai”/LNNK (VL-TB/LNNK), sekos ZRP un “Vienotības” apspriede ar partiju apvienību “Saskaņas centrs” (SC). Pēcpusdienā notiks sarunas starp ZRP un “Vienotību”. Visas trīs apspriedes norisināsies Saeimas Viesu zālē.

SC parlamenta ārkārtas vēlēšanās ieguva visvairāk jeb 31 mandātu. ZRP ieguvusi 22 mandātus, “Vienotība” – 20 mandātus, VL-TB/LNNK – 14 mandātus, bet ZZS – 13 mandātus.

 

Komentāri (138)

disassociative 03.10.2011. 08.45

Man nepielec viena lieta. Zatlers ierosināja Saeimas atlaišanu pēc balsojuma Saeimā par kratīšanu pie Šlesera. Šis balsojums tika izgāzts tieši pateicoties SC. Ar šo balsojumu SC pierādīja, ka ir tiešs oligarhu atbalsts. Tagad Zatlers gatavs kopdzīvei ar SC. Loģika pieprasa izdarīt secinājumu, ka Zatlers gatavs atbalstīt oligarhus, uzmetot lielu daļu savu vēlētāju. Vai tiešām vara tik ātri samaitā cilvēku? Jeb norādes šādai koalīcijai ir ne no iekšienes?

+47
0
Atbildēt

5

    Liene > disassociative 03.10.2011. 11.36

    Tāda ir dzīve, uzvar ne pareizais, bet veiksmīgais.

    Jūsu, latviešu, problēma ir tā, ka esat neveiksminieki un gļēvuli, tāpēc arī cenšaties paslēpties aiz savas pareizības.

    Tāda ir latviešu ēnas puse. Bet ir jūsos arī labas lietas, ko pierādīja Zatlers.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Zane Degro > disassociative 04.10.2011. 00.55

    Ideja sākās ar SC vēlēšanos labāk pakalpot Kremlim. Bet Z., kā viesiem zināms, mīl aploksnes. Taču traucēja Vienotība un ZZS.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Sanšains > disassociative 03.10.2011. 11.39

    klusais –

    Un kādi izskaidrojumi nāk prātā Jums?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    akilasulphur > disassociative 03.10.2011. 12.02

    Tak ne jau balsojums par Šleseru bija izšķirošais. Pirms slavenā rīkojuma nr. 2 Zatlers piedāvāja Vienotībai valdībā iekļaut SC. Tie atteica, un tad sekoja “vēsturiskais lēmums”…

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > disassociative 03.10.2011. 10.31

    alias – tur loģikas nav …. tapēc ir loģiski pameklēt citus izskaidrojumus.

    +12
    0
    Atbildēt

    0

Gunārs Nažinskis 03.10.2011. 09.00

Nupat Zatlers pats ir pierādījis, ka reāli pārstāv sevi un savu sponsoru un te vairs nav nekāda runa par partijas nostāju. Kā nekā pats partijas nosaukums norāda, ka tā ir Zatlera partija.

Šis cilvēks ir gatavs Latviju, savu fizioloģisko vajadzību dēļ novilkt tik zemu, cik tā vēl pēdējos 20 gadus nav bijusi.

Šajā ziņā man ir tikai emocionāla pieeja – šī maukas Zatlera dēļ mūsu valsts cietīs ļoti, ļoti. Šobrīd man nav ne mazākās nojautas, kāds varētu būt risinājums… .

+38
-1
Atbildēt

0

Ieva 03.10.2011. 08.58

Man jau liekas, ka Kangars te ir pāršāvis par strīpu. Pat ja tagad viņš ir piespiedis visus “ATBALSTĪT”, tad tādām parakstam ir nulles svars.
Daomāju, ka frakcijā ir Latvijas patrioti, kam svarīga Latvijas nākotne, un tas ir tikai laika jautājums.

+34
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu