Meklē labāko Latvijas atpazīstamības variantu Facebook • IR.lv

Meklē labāko Latvijas atpazīstamības variantu Facebook

14
Konkursa rīkotāji - Zanda Šadre no Valsts kancelejas un Rihards Kalniņš no Latvijas institūta. Foto: Valsts kanceleja
Vita Bērziņa

Līdz 4.oktobrim katrs Latvijas iedzīvotājs var nobalsot par sev tīkamāko variantu

Meklējot oficiālās Latvijas Facebook lapas veidotājus, Valsts kanceleja un Latvijas institūts organizē konkursu, kurā par iesniegtajiem piecu komandu piedāvājumiem ikviens Latvijas iedzīvotājs var nobalsot līdz 4.oktobrim.

Projekta mērķis ir veicināt Latvijas starptautisko atpazīstamību un modernizēt Latvijas valsts komunikāciju. Latvijas Facebook lapā uzdots atrast efektīvu risinājumu, kā interesanti atspoguļot notikumus valstī. Tāpēc jau augustā konkursa rīkotāji uz diskusiju aicināja sociālo mediju ekspertus, blogerus un citus nozares pārstāvjus, lai lemtu par to, kam jābūt lapā.

Valsts kancelejas komunikācijas departamenta konsultante Zanda Šadre stāsta, ka ideja viņai radusies, skatoties BBC ziņas. „Ģrieķijas prezidentam jautāja, kura valsts ir veiksmes stāsts un paraugs, ka veiksmīgi tikusi ārā no krīzes, un, protams, pirmā doma būtu Latvija, bet viņš nevarēja šādu piemēru nosaukt. Tad es sapratu, ka beidzot ir nepieciešamas krasas pārmaiņas valdības komunikācijā un cilvēkiem ir jādod iespēja viegli tikt pie informācijas par Latviju – gan ārzemniekiem, gan latviešiem,” stāsta Šadre.

Viņa arī teic, ka premjerinistrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) nosūtījis vēstuli Facebook pārstāvjiem Eiropā ar lūgumu ļaut izveidot Latvijas lapu viņu sociālajā tīklā, jo patlaban piereģistrēt nosaukumu nav iespējams. Ja iecere īstenosies, Latvija būs pirmā valsts ar oficiālu Facebook lapu.

Tagad par uzvaru konkursā cīnās piecas komandas, ar kuru idejām var iepazīties Ministru kabineta mājaslapā. Ceturtdien Ministru kabinetā notika spraiga diskusija, kurā četras no piecām komandām iepazīstināja ar savām idejām Facebook lapai. Konkurenti cits citam uzdeva vairākus asus jautājumus, bet gala vārds būs žūrijai (16 cilvēkiem) un interneta balsojumam Latvijas institūta Facebook lapā.

 

Komentāri (14)

Marija 29.09.2011. 20.05

Vecie KGB arhīvi salīdzinājumā ar Facebook failos esošo informācijas apjomu ir smieklīgas pupu mizas, bet paradoksālākis ir tas, ka facebook lietotāji paši par sevi regulāri stučī kādai nezināmai onku grupai nezināmā virzienā.
http://ej.uz/j2ye

+2
0
Atbildēt

0

Ilga Jonikāne 29.09.2011. 22.45

Paskaties ar mazāku degsmi uz Facebook/Latvia kandidatūrām – daža laba mūzikas grupa spēj izveidot interesantāku, vizuāli iespaidīgāku un interaktivāku lapu. Kāpēc jau laicīgi par šo nebija visaptveroša, nacionāla konkursa? Ja jau pirmā valsts, kas pretendē uz savu lapu – kur ir tā sasodītā kampaņa, kas varētu kaut mazliet saliedēt vienam mērķim sabiedrības jaunradi? Tas noteikti būtu efektīvāk par pilsoniskās sirdsapziņas iedarbināšanu.

+3
-1
Atbildēt

0

Edzs 29.09.2011. 19.24

_”…premjerinistrs Valdis Dombrovskis (Vienotība) nosūtījis vēstuli Facebook pārstāvjiem Eiropā ar lūgumu ļaut izveidot Latvijas lapu viņu sociālajā tīklā, jo patlaban piereģistrēt nosaukumu nav iespējams. Ja iecere īstenosies, Latvija būs pirmā valsts ar oficiālu Facebook lapu.
Tagad par uzvaru konkursā cīnās piecas komandas…”_
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
tpfu, cik viss tas ir stulbi.
no ta 10 gadus barojas Ojars Kalninsh. tad Latvijas Instituta sakumlapa arzemniekiem stastija ka latvieshu nacionalais ediens ir pelekie zirnji un skabputra, tagad antikais variants – dzivo kokos un partiek no senem.
nu kadi vel satricinajumi cilvekiem vajadzigi lai pratinjsh majas atgrieztos..

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu