Brigmanis: ZZS opozīcijā vieglāk sastrādāsies ar Nacionālo apvienību • IR.lv

Brigmanis: ZZS opozīcijā vieglāk sastrādāsies ar Nacionālo apvienību

25
Augusts Brigmanis. Foto: Jānis Saliņš, F64

Zatlers ZZS gribot ierādīt viņam zināmu vietu un „degot” no milzīgā sabiedrības spiediena

Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) opozīcijā būtu vieglāk sastrādāties ar Nacionālo apvienību, intervijā laikrakstam “Neatkarīgā” atzinis ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Augusts Brigmanis.

Ar Nacionālo apvienību ZZS ir tuvas nostājas gan nacionālajos, gan ekonomiskajos jautājumos, raksta BNS. “No tāda viedokļa mums vieglāk ar viņiem,” teicis Brigmanis.

Taču ZZS šķiet interesantas arī atsevišķas Saskaņas centra (SC) idejas ekonomikas jautājumos, un tās ZZS var atbalstīt. “Katrā ziņā nebūsim nekādi destruktīvie cilvēki, bet pragmatiski skatīsimies, kā labāk valstij,” viņš teicis.

“Vēl jau nav teikts, ka būsim opozīcijā. Bet jebkurā gadījumā ir jātur sava līnija un pielāgoties otram opozicionāram nevar. Bet, ja man jautā, ar ko labāk palikt opozīcijā, tad tas ir tā paša jautājuma spoguļattēls, ko tagad uzdod Zatleram. Ar ko iet kopā valdībā? Mēs ar Zatleru esam katrs savā pusē. Viņš ņemas un mokās ar valdības taisīšanu, un mēs gatavojamies sēdēt opozīcijā. Katrai lietai ir savi plusi un mīnusi. Paliekot opozīcijā ar SC, mums būs grūti ar viņiem runāt par nacionālajiem jautājumiem. Tur nekāda kopā strādāšana nevar būt. Tur mēs atbalstīsim tēvzemiešu idejas. Ekonomiskā bloka jautājumos SC ir atsevišķas interesanta idejas un mēs tās varam atbalstīt,” stāstījis Brigmanis.

Ja opozīcijā tomēr paliks Nacionālā apvienība, pēc Brigmaņa uzskata, izveidosies ļoti stingrs nacionālais bloks, bet, ja SC, tad, “par spīti visām birkām par Maskavas roku utt.”, tomēr ir 31 mandāts, kas ir iespaidīgs spēks.

Brigmanis arī teicis, ka “tēvzemieši” īsti nemaz negrib būt valdībā, tikmēr SC ir gatavs uz visu, lai tikai viņus paņemtu.

“Viņi piekrīt pilnīgi visam iespējamajam. Okupācija ir bijusi, pie pieminekļa neies, ar SVF nerunās utt. Savukārt, ja tēvzemiešiem liks mest ārā Iesalnieku vai solīt neiet 16. martā, tad es domāju, ka viņi to nedarīs. Izveidojot ZRP un “Vienotības” kodolu, viņi trešo partneri padara par tādu kā piedēkli. Mūsu nonākšana valdībā būs iespējama tad, kad šis kodols sapratīs, ka ir sapuvis,” uzskata ZZS līderis.

Vērtējot politisko situāciju kopumā, Brigmanis tēlaini izteicies, ka “Zatlers deg”.

“Viņš iekšēji deg savās atriebības alkās. Viņš grib ZZS ierādīt kaut kādu sev zināmu vietu un deg arī ārēji no milzīgā sabiedrības spiediena. Sabiedrība no viņa gaida reālus darbus, nevis runas. Viņam tagad ir jāizšķiras starp SC un Nacionālo apvienību,” teicis Brigmanis. “Ja nebūtu Zatlera savilkto sarkano līniju, tad bez šaubām koalīcijā būtu mēs. Tas būtu vissaprātīgākais variants visiem,” viņš uzskata.

 

Komentāri (25)

AUTOEXEC.BAT 29.09.2011. 09.19

ZZS opozīcijā vieglāk sastrādāsies ar Nacionālo apvienību ….
———————————————————————

Kā tad, Brigmani, kā tad ! Labu gan tev provokāciju Lembis izdomājis, lai izgāztu normālo, dabisko koalīciju. Nevajag tikai … irst.

Un pats smieklīgākais ir šis te : ” “Vēl jau nav teikts, ka būsim opozīcijā. Bet jebkurā gadījumā ir jātur sava līnija … ”

SAVA līnija ??? Was ??? Kad zaļzemniekiem VISPĀR ir bijusi davismaz kaut kāda SAVA “līnija”, izņemot to, ko Aivars ir uzzīmējis ? Kuru tu te, Brigmani, uzskati par muļķi ?

+7
0
Atbildēt

0

mary75 29.09.2011. 08.16

Raivis jau arī nez cik sen izteica komplimentus Lembergam un uzstājas kā oligarhu advokāts, tikai, atšķirībā no ZZS, NA, pagaidām, tiesiskuma graušanā valstī savu pirkstu nav pielikusi.

+8
-4
Atbildēt

6

    AUTOEXEC.BAT > mary75 29.09.2011. 13.56

    Džeris … bet, stādīt viņus augstāk par V, kā “morālākus un godīgākus” – nu nevajag jau vēlamo uzdod par esošo.
    ————————————————————————

    Piedod, Džeri, par muļķīgu jautājumu, bet kur tu šo te “stādīšanu” esi pamanījis ? :))

    (es gan esmu pamanījis, ka tu, cienītais, nepalaid garām nevienu gadījumu pilnīgi nepamatoti nomelnot NA, taviem vārdiem – “stādīt” viņus ZEMĀK par V, tagad jau laikam arī par ZRP – tas, tavuprāt, protams IR pilnīgi normāli, vai ne ? :))

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Sanšains > mary75 29.09.2011. 11.35

    Manuprāt, var piekrist KATRAM vārdam citātā, ko ievietoja Arts.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > mary75 29.09.2011. 10.27

    Džeri, pirms sākt SEKLI argumentēt, varbūr derētu izlasīt “pilno tekstu” ? :)

    Lūk Dzintara atbilde uz jautājumu, kuru tu piesauc – KAS te ir “ķecerīgs” tavuprāt ? Vai viņš saka, ka tūlīt sadarbosies ar Lembi ? Viņš runā par naudas ietekmi VISPĀR. Var pat teikt, ka viņš skatās uz situāciju daudz plašāk.
    R.Dzintars – ” … Trīs oligarhi ir tikai simbols konkrētai politiskajai situācijai. Kāpēc tikai trīs, nevis vairāk? Vai Saskaņas centram nav neviena turīga cilvēka, kas ietekmē viņu lēmumus? Vai tad Vienotībai nav šādu cilvēku? Vai tad Latviju neietekmē arī ārvalstīs mītoši turīgi ļaudis? Protams, ietekmē. Jārunā par naudas ietekmi politikā vispār. Visi aizgūtnēm klaigā par oligarhiem un valsts nozagšanu, bet, kad Saeimā vajadzēja nobalsot par to, lai naudas varu politikā mazinātu, proti, lai četrkārt samazinātu pieļaujamos priekšvēlēšanu izdevumus, tad vairums nobalsoja citādi. Sanāk, ka reāli pret naudas varu neviens negrib cīnīties, populārāk ir cīnīties pret tēliem: daudziem ir vajadzīgs ienaidnieka tēls, šajā gadījumā – trīs oligarhi, un tas mobilizē. Bet, piedodiet, Zatlera nosauktie Šķēle un Šlesers … Ko viņi var izdarīt ar savām astoņām vietām opozīcijā? Es nepiekrītu daudz kam, ko dara Lembergs vai Šlesers, pats balsoju par pēdējā izdošanu kratīšanai, taču vajag skatīties uz lietām objektīvi: šo cilvēku ietekme ir pārspīlēta.”

    Un nevajag arī …irst par kopīgām interesēm ar SC – bija daži gadījumi, kad sakrita domas, bet tās NAV kopīgas intereses. Un arī pamatojums no tās pašas intervijas ir vienkāršs un loģisks – nedrīkst noraidīt NORMĀLU opozīcijas priekšlikumu TIKAI TĀPĒC, ka tas nāk no opozīcijas. Bet tieši tas arī notiek, jo kā intervijā saka Dzintars – partju robežas Saeimā ir svētas. Nu, kas te neloģisks ?

    Starp citu – tajā pašā intervijā Dzintars arī ir KATEGORISKI pret SC valdībā – un arī ar loģisku pamatojumu.
    Toties pēc tevis, Džeri, gan izskatās, ka tu esi par to.

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 29.09.2011. 12.53

    Nu, nu, kopīgas intereses ar SC NA ir gan, un vēl kādas – nacionālo problēmu saasināšana un aktualizācija, tur viņi kā divi viena pāra zābaki, viens bez otra nevar, un viens otram palīdz, kaut vai tas referendums par apmācību valodu, tikai un vienīgi ar mērķi uzjundīt šīs tēmas un pacelt savu reitingu, jo iznākums bija skaidrs jau iepriekš, kurš izraisīja pilnīgi gaidāmu konsolidāciju ap SC.
    Un arī taktikā daudz kas kopējs, un tas ir populisms, tikai, katram ir savs mērķa elektorāts un savs populisms.
    Neviens jau te neapgalvo, ka NA ir kādi ekstremisti un ļaunuma iemiesojums, un būtu sliktāks variants par SC, bet, stādīt viņus augstāk par V, kā “morālākus un godīgākus” – nu nevajag jau vēlamo uzdod par esošo.
    Par tādiem NA biedriem kā Bērziņš, Kiršteins, Rasnačs, un vēl daži, neatkārtošos, neviena normāla partija šos te savās rindās uzņēmusi nebūtu, V, vismaz, vienu – otru “ar pagātni” izstrīpoja, VL elektorāts izstrīpoja tikai krieviskos uzvārdus, un šos te liekuļus un blēžus mierīgi atstājis.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    AUTOEXEC.BAT > mary75 29.09.2011. 09.24

    … tikai, atšķirībā no ZZS, NA, pagaidām, tiesiskuma graušanā valstī savu pirkstu nav pielikusi.
    ——————————————————————–

    Protams, protams, Džerīt,un to ka NA 100% konsekventi balsoja par kaut vai Šleškera kratīšanu, to tu , pats par sevi saprotams, esi “aizmirsis” ? Nu jā, tas jau tāds sīkums … :)

    Es jau tevi vienreiz brīdināju, ka tiklīdz runa sākas par NA, tev kauč kas tur augšā atslēdzas – un atkal mēs novērojam to pašu, nu jau sāk šķist – medicīniski interesanto – gadījumu … :)

    +7
    -5
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 29.09.2011. 09.45

    Un vai tad es apgalvoju ko pretēju?
    Tiesiskuma graušanā NA nav piedalījusies, bet, Lemberga nodarīto ļaunumu uzskata pārspīlētu, dažās ir vienās pozicijās ar Lembergu, pie kam pret V un ZRP izturas daudz kritiskāk, kā pret ZZS – lūdzu, atsauce http://zinas.nra.lv/latvija/politika/50495-raivis-dzintars-oligarhu-ietekme-ir-parspileta-pilns-intervijas-teksts.htm uz interviju NRA.
    Ir jau NA arī kopīgas interses ar SC, piemēram, tas populistiskais referendums par pabalstu griestiem, kopīgs ar SC, tā ka nevajag caur rozā brillēm skatīties arī uz šo partiju, savi trūkumi katram.

    +7
    -4
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 29.09.2011. 10.10

Jā, jā. Brigmanis vēl varētu atcerēties laikus, kad Zaļā partija bija ībernacionāli;)

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu