Andrejevs: Krievijas retorika kļūs asāka • IR.lv

Andrejevs: Krievijas retorika kļūs asāka

11
Georgs Andrejevs. Foto: Edijs Pālens, LETA

Latvijas uzņēmējiem nevajagot būt bažīgiem – amatu maiņa viņus neapdraudēšot 

Nevajadzētu gaidīt, ka turpmākos sešus gadus Krievijas politikā kaut kas būtiski varētu mainīties, uzskata bijušais Latvijas ārlietu ministrs un Eiropas Parlamenta deputāts Georgs Andrejevs. Vienīgi līdz ar Vladimira Putina nonākšanu augstākajā valsts amatā viņa retorika kļūs asāka un skaidrāka.

Pēc sestdien paziņotā, ka Krievijas valsts augstākie vadītāji vienkārši apmainīsies vietām – prezidents Dmitrijs Medvedevs būs premjerministrs un pašreizējais premjers Vladimirs Putins kļūs par prezidentu – Andrejevs norāda, ka abi skaidri likuši pasaulei saprast – turpmāk viņi apmainīsies saviem amatiem, trešdien raksta avīze “Dienas Bizness”.

Asāka retorika līdz ar Putina nākšanu prezidenta amatā sagaidāma ne tikai attiecībās ar Latviju, domā Andrejevs. Tā būs arī citos starptautiskās politikas jautājumos.

Tomēr Andrejevs nepiekrīt izskanējušajām bažām, ka līdz ar Putina nākšanau valsts vadītāja postenī tiktu radītas bažas Krievijā strādājošajam biznesam. “Latvijas uzņēmējiem, kas strādā ar Krieviju, visticamāk, tā arī nekas nemainīsies,” saka Andrejevs. Viņš norāda, ka Putins allaž esot rūpējies par Krievijas biznesa interesēm, tiesa, ar to saprotot lielo monopolu attīstību.

 

Komentāri (11)

oktaavs 28.09.2011. 11.11

Kur nu vēl “asāka un skaidrāka ” retorika ? Vēl asāka, nekā visus iepriekšējos gadus ? Tālāk vēl ir tikai kara pieteikšana. Tiešām ? NATO un ES neskaitās ?
Varbūt nevajag ņemt vērā blefu un iet savu ceļu, kā to dara igauņi ?

+6
-1
Atbildēt

1

    anita_meistere > oktaavs 28.09.2011. 12.14

    Latvieši jau sen iet savu ceļu!!!! tas ir skaidrs, un nepārprotams. tas ir arī skaidrs mūsu partneriem un sabiedrotajiem, līdzcilvēkiem, pilsoņiem.
    problēma tāda, ka Latvieši nav vienīgie, kas dzīvo LV teritorijā. un šo cilvēku virziens un ceļš ir apsolūti diametrāli pretējs. tas arī rada mānīgu priekštatu, ka Latvieši, kā nācija šaubās!!!
    skaidrs, ka svešas valsts faktiskie pilsoņi, kas te mīt…vēlas savas svešās valsts kartību te. kas nav, un nebūs…un ir tikai un vienīgi viņu pašu problēmas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

buchamona 28.09.2011. 10.45

Nav grūti iedomāties, kā šīs putinistu ” asās retorikas” kontekstās izskatīsies Latvija ar SC un arī ZRP valdošajā koalīcijā :) Sevišķi – atkal uz igauņu fona:

“…”Ierasti pragmatiskie igauņu politiķi, runājot par Igaunijas un Krievijas robežlīguma jautājumu, izslēdz jebkādu kompromisa iespēju,” raksta ASV diplomāti.

Stingru nostāju šajā jautājumā ieņēmis arī Igaunijas prezidents Tomass Hendriks Ilvess, kurš uzstāj uz “vienotu un stingrāku NATO un Eiropas Savienības nostāju attiecībās ar Krieviju”, piebilst laikraksts.

Publiski Ilvess mudinājis militāro aliansi izveidot stratēģiju attiecībā uz “kareivīgo un agresīvo” Krieviju…”

http://www.delfi.lv/news/world/baltics/wikileaks-igaunu-politiki-netic-iespejai-uzlabot-attiecibas-ar-krieviju.d?id=36128766

+6
-1
Atbildēt

0

Ilziiiic 28.09.2011. 12.42

ooookeeeiiii…
Terehovas viņā pusē muitniekiem “retorika kļūs asāka”.
Un tad?
Nabaga fūru šoperīši.
Un tad?

Lai pundurlāči plēš spalvas un lec uz ecešām. Baidīt tie vienmēr mācējuši un latvieši vienmēr baidīties naski bijuši.
Neba tādēļ vietējiem krieviem vairāk vēlētāju radīsies, toties nacionāļiem gan. Pilsonības nulles versiju krieviem neredzēt, pārējais pie kājas.

+2
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu