Premjers liedz iekļaut mērķdotāciju sadali pedagogu algām • IR.lv

Premjers liedz iekļaut mērķdotāciju sadali pedagogu algām

21
Skolēni klasē. Foto: Gatis Gierts, F64

Valdības vadītājs ministram: dokumenti jāiesniedz savlaicīgi

Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) otrdien neatļāva izglītības un zinātnes ministram Rolandam Brokam (ZZS) iekļaut valdības darba kārtībā jautājumu par mērķdotāciju sadali pedagogu darba algām, vēsta LETA.

Dombrovskis ministram norādīja, ka dokumenti valdības darba kārtībai ir jāiesniedz laikus, nevis pirms sēdes, turklāt Izglītības un zinātnes ministrijai (IZM) dokumenti par mērķdotāciju sadali pedagogu darba algām līdz nākamajai valdības sēdei 4.oktobrī ir jāsaskaņo ar Finanšu ministriju, kā arī jārod risinājums, kā privāto izglītības iestāžu skolotāju algām paredzēto finansējumu pārskaitīt šīm iestādēm, nevis vispirms pašvaldībām, kuras to tālāk pārskaita privātajām izglītības iestādēm. 

20.septembrī IZM izveidotā komisija apstiprināja mērķdotācijas sadalījumu pašvaldību izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām šā gada četriem mēnešiem. Mērķdotācijas apmērs pašvaldību pamata un vispārējās izglītības iestādēs nodarbināto pedagogu darba samaksai no šā gada septembra līdz decembrim ir 46 311 836 lati jeb 678,96 lati vienam skolēnam. 

IZM sagatavoto rīkojuma projektu par mērķdotācijas sadali valdībā bija plānots apstiprināt otrdien, taču jau 23.septembrī IZM sasauca komisijas ārkārtas sēdi, kurā tika nosaukta cita summa – 677,40 lati. Līdz ar to summa, kas seko vienam skolēnam, ir samazinājusies par 1,08 latiem, bet kopā par 2,5 miljoniem latu un pašvaldības nevarēs nodrošināt pedagogiem atalgojumu iepriekšējā mācību gada apmērā par to pašu darbu. 

Savukārt internātskolu uzturēšanas izdevumiem šā gada pēdējiem četriem mēnešiem ir plānoti tikai 52,69% no nepieciešamā finansējuma. 

Kā aģentūru LETA informēja IZM Komunikācijas nodaļā, esošais valsts budžeta līdzekļu apjoms gadam ir nepietiekams, lai nodrošinātu speciālās izglītības iestāžu uzturēšanas izmaksas pilnā apmērā, taču IZM pašlaik strādā, lai rastu risinājumu esošajai situācijai.

Komentāri (21)

Una Grinberga 27.09.2011. 13.34

Kā tas vispār var būt iespējams, ka IZM nezina, kur ņemt naudu internātskolām? Kur viņi bija veselu gadu, ja budžeta plānošana sākās jau pagājušā gada septembrī? Vienkārši atbildīgie departamenti ir jāatlaiž, un viss!

+2
0
Atbildēt

2

    Aivars Krauklis > Una Grinberga 27.09.2011. 16.03

    Ko piesienieties? IZM jānodarbojas ar īpašumu ap(iz)saimniekošanu un visādu „projektu” naudu pārdali, a te ar kaut kādām internātskolām…

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Māris Engers > Una Grinberga 27.09.2011. 17.18

    nebūt ne pirmā reize, kad IZM sakarā nākas teikt “kā tas vispār var būt iespējams”, diemžēl.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu