Medvedevs lūdz Putinu atkārtoti kļūt par Krievijas prezidentu • IR.lv

Medvedevs lūdz Putinu atkārtoti kļūt par Krievijas prezidentu

20
Krievijas prezidents Dmitrijs Medvedevs un premjerministrs Vladimirs Putins 24.septembrī valdošās partijas "Vienotā Krievija" kongresā, kurā Medvedevs lūdzis Putinu atkārtoti kļūt par Krievijas prezidentu. FOTO: AFP/LETA

Eksperts: Latvijā saasināsies nepilsoņu jautājums

Sestdien Maskavā valdošās partijas “Vienotā Krievija” kongresā līdzšinējais prezidents Dmitrijs Medvedevs lūdzis premjeru un eksprezidentu Vladimiru Putinu no jauna kandidēt uz prezidenta amatu nākamgad paredzētajās vēlēšanās, ziņo LETA/Lenta.ru.

Kā pavēstīja Medvedevs, ideja, ka 2012.gadā uz prezidenta amatu jākandidē Putinam, viņiem abiem radusies jau tad, kad veidojusies viņu “biedriskā savienība”, taču to viņi nav izpauduši, gaidot piemērotu brīdi.

Putins teica, ka piekrīt balotēties 2012.gada 4.martā paredzētajās vēlēšanās.

“Gribu jums izteikt pateicības vārdus par pozitīvu reakciju uz piedāvājumu man balotēties Krievijas prezidenta lomā, man tas ir milzīgs gods,” pavēstīja Putins. Kongresa delegāti viņa vārdus uztvēra ar ovācijām, stāvot kājās.

Pats Medvedevs paziņoja, ka pēc prezidenta vēlēšanām gatavs strādāt praktisku darbu Krievijas valdībā. Savukārt Putins izteica cerību, ka pēc viņa uzvaras prezidenta vēlēšanās Medvedevs kļūs par valdības vadītāju.

Pirms tam uzrunājot kongresa delegātus, Putins pavēstīja, ka aicina Medvedevu kļūt par pirmo numuru “Vienotā Krievija” sarakstā decembrī gaidāmajās Valsts domes vēlēšanās.

Kā paskaidroja Putins, parlamenta vēlēšanās valdošās partijas sarakstu tradicionāli vada valsts galva, un pašlaik neesot iemesla atteikties no tradīcijas. “Tas ir ļoti atbildīgs piedāvājums,” pēcāk pavēstīja Medvedevs. “Es to pieņemu.”

Nākamgad iespējamā līdzšinējā Krievijas premjera Vladimira Putina atgriešanās prezidenta amatā Latvijas ekonomikai neko neizmainīs, biznesa portālam “Nozare.lv” pastāstīja ekonomikas eksperti. “DnB Nord bankas” ekonomikas eksperts Pēteris Strautiņš, nav sagaidāms, ka Krievijas ekonomiskajā attieksmē pret Latviju kaut kas izmainītos. “Tomēr jāsaprot, ka Medvedevs un Putins ir vienas un tās pašas sistēmas cilvēki, līdz ar to gaidīt kādas kardinālas izmaiņas ekonomikas politikā nevaram,” uzskata Strautiņš.

Toties politologs Kārlis Daukšts saka, ka Latvijā saasināsies Krievijas puses spiediens nepilsoņu jautājuma risināšanā. Daukšts norāda, ka Putina ievēlēšana esot pilnīgi garantēta, jo viņš apzināti enerģiski darbojies, radot savu tēlu, kā arī izvēršot stingru, valdonīgu un “carisku” politikas stilu, kas simpatizējot vairākumam Krievijas iedzīvotāju.

 

Komentāri (20)

mary75 24.09.2011. 22.04

Laikam, maz tādu Krievijā bija, kuri “Aifončiku” neuzskatīja par smieklīgu marioneti. kurš savas prezidantūras laikā pierādīja, ka ir apaļa nulle, neko lemt nespēj un arī negrib, un bija vajadzīgs tikai lai pasildītu Putinam krēslu uz nākamajiem 12 gadiem.
Cik nožēlojama prezidentūra, tikpat nožēlojama aiziešana.
Un, visnožēlojamāk, ka vairums Krievijas iedzīvotāji ar visu to apmierināti un viņus pat nesatrauc statistu un lohu loma Kremļa spēlītes.
Tāpēc jau vajadzīgi ārējie ienaidnieki, lai kaut kā kompensētu šo absolūti pazemojošu stāvokli, kāda viņi ir nolikti no savas varas, kura pakļavusi sev visu, apzog viņus, nosmeļot krējumu no visa, jebkuru var iesēdimnāt, toties atmet kādu rubuli par mutes turēšanu un paklausību.
Totāla varas un sabiedrības degradācija.

+12
0
Atbildēt

1

    inta_ll > mary75 25.09.2011. 13.06

    Nu Putins nodrošināja sev popularitāti visas savas dzīves garumā, slēdzot tādus neatkarīgos medijus kā NTV. Pašreizējos kritiķus pasargā tikai tas ka viņu sekotāju skaits ir pārāk niecīgs.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dzintarz 24.09.2011. 20.39

1) Ja Zatlers vēlas nokļūt “politiskās slimnīcas morgā” viņš var ņemt puķinlaižu partiju savā koalīcijā.
2) ja sarkano kremļa trolli ar sātana zvaigzni pierē atkal kāds diskusiju izsalcis organisms sāks barot, tam vieta turpat.

+5
-2
Atbildēt

0

Kaspars Špūle 24.09.2011. 22.14

Сценарий фильма Терминатор–2 основан на реальных событиях. Правда, в действительности мальчик опрокинул первого терминатора ловким приемом дзюдо и разорвал на части голыми руками, а второго проглотил и растворил в своем желудке, запив 2 литрами 80–градусного самогона. Части первого терминатора он после этого вживил в свое тело и обрел Сверхсилу. Мальчика звали Володя.

+3
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu