Jaroslavļā avarējušās lidmašīnas piloti nebija reibumā • IR.lv

Jaroslavļā avarējušās lidmašīnas piloti nebija reibumā

31

Vienīgais izdzīvojušais cilvēks patlaban ārstējas Maskavā 

Eksperti nav atraduši alkohola pēdas pilotu asinīs, kas vadīja avarējušo lidmašīnu “Jak-42”, kurā bija Kontinentālās hokeja līgas (KHL) kluba Jaroslavļas “Lokomotiv” hokejisti, viņu vidū arī Kārlis Skrastiņš, otrdien paziņoja Krievijas prokuratūras Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins. 

“Tiesu ekspertu slēdzienā teikts, ka lidmašīnas pilotu asinīs alkohola pēdas nav atrastas,” viņš sacīja un piebilda, ka kriminālizmeklēšanas laikā tiks iztaujāti arī aviokatastrofas aculiecinieki, veikta degvielas un smērvielu ķīmiskā ekspertīze, kā arī daudz citu ekspertīžu, raksta BNS/Interfax. 

Izmeklēšanas grupas, kuras sastāvā ir 70 ekspertu ar pieredzi aviokatastrofu izmeklēšanā, slēdzieni tiks apkopoti ar Neatkarīgo Valstu Sadraudzības (NVS) Starpvalstu aviācijas komitejas (SAK), kas veic savu izmeklēšanu, secinājumiem. 

7.septembrī, paceļoties gaisā no Jaroslavļas Tunošnas lidostas, avarēja Krievijas aviosabiedrības “Jak-servis” lidmašīna “Jak-42”, kas veda uz KHL spēli Minskā komandu “Lokomotiv”. Avārijā dzīvību zaudēja 44 no 45 lidmašīnā esošajiem cilvēkiem, viņu vidū arī Latvijas izlases aizsargs Kārlis Skrastiņš. 

Katastrofā izdzīvoja tikai viens – bortinženieris Aleksandrs Sizovs, kas pašlaik Maskavā ārstējas. Markins norādīja, ka Sizovu nopratinās, tiklīdz to ļaus viņa veselības stāvoklis. 

Par “Jak-42” avāriju Jaroslavļā ierosināta krimināllieta par lidojuma drošības noteikumu pārkāpumu, kas izraisījis divu vai vairāk personu nāvi.

Komentāri (31)

janazakovica 20.09.2011. 18.46

krievija ar savu postpadomju bardaku nevienu un nekad neparspees..jak avarija ir mazs cernobilas avarijas modela makets.viss ko krievi dara ar rokam ir sausmigi..bet berni viniem gan skaisti.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu