Portāls: "Valmieras piens" pārdots krievu investoram • IR.lv

Portāls: “Valmieras piens” pārdots krievu investoram

29
A/s "Valmieras piens" tetrapaku ražotne. Foto: Evija Trifanova, LETA

Uzņēmums noraida šo informāciju, sakot, ka turpinās sarunas ar investoriem

Piena pārstrādes uzņēmums a/s “Valmieras piens” esot pārdots kādam krievu investoram, liecina biznesa portāla “Nozare.lv” rīcībā esošā neoficiālā informācija. Savukārt uzņēmums apgalvo, ka joprojām turpina sarunas ar potenciālajiem investoriem, uzņēmums vēl nav pārdots, pastāstīja uzņēmuma lielākā akcionāra “INPO 12” īpašnieka “Privātās aktīvu pārvaldes” (PAP) mediju attiecību speciālists Juris Pētersons. 

Viņš noraidījis medijos izskanējušās ziņas, ka uzņēmums pārdots kādam krievu investoram. “Ar “Valmieras pienu” ir tāpat kā ar visiem PAP ieguldījumiem – pašlaik ir pastiprināta interese tieši par pārtikas nozari, tostarp “Valmieras pienu”. Ir vairāki interesenti, bet neviens darījums nav beidzies un neviena vienošanās pagaidām nav panākta,” BNS sacīja Pētersons.

“Nzare.lv” otrdien ziņo, ka uzņēmums pārdots krievu investoram, bet darbinieki lūgti neizplatīt informāciju par notikušo, kā arī atlaišanas gadījumā solītas kompensācijas.

Iespējams, investors varētu būt Aleksandrs Bezhmeļņickis, kurš šā gada martā iegādājās a/s “Rīgas piena kombināts” akcijas un ir darbojies piena nozares biznesā Krievijā, NVS valstīs un starptautiskajos tirgos, norādīja informācijas avots.

“Valmieras piena” valdes priekšsēdētājs Rolands Gulbis “Nozare.lv” sacīja, ka nav informēts par notikušo darījumu. “Neesmu akcionārs, tādēļ jautājumu nekomentēšu. Savulaik teicu, ka strādāšu uzņēmumā, kamēr tas tiks pārdots. Tā kā es vēl te sēžu, izmaiņas nav notikušas.”

Kā ziņots, uzņēmuma akcionāru pārstāvis Juris Pētersons jau 5.septembrī “Nozare.lv” norādīja, ka par uzņēmumu pastiprinātu interesi izrādījuši vairāki investori.

“Sarunas par ieguldījuma veikšanu, investīciju pirkumiem un pārdošanu ir regulāras, un patlaban par “Valmieras pienu” ir pastiprināta interese no vairākiem potenciālajiem ieguldītājiem. Patlaban nevaram apstiprināt, ka investoru interese noteikti iegūs darījuma formu,” sacīja Pētersons, piebilstot, ka pirms gala vienošanās panākšanas detalizētāki komentāri netiek sniegti.

Kā sacīja Pētersons, “Privāto aktīvu pārvalde” ir finanšu investīciju kompānija, kura savus līdzekļus investē atsevišķos, savstarpēji nodalītos projektos, un arī “Valmieras piens” ir viens no tiem. “Katra no investīcijām, arī “Valmieras piens”, ir pieejama kā investīciju objekts gan vietējiem, gan arī ārzemju investoriem,” norādīja Pētersons.

“Valmieras piens” ražo pilnu piena produktu klāstu – pienu, biezpienu, sieru, sviestu, krējumu, skābpiena produktus, kā arī dehidrētos piena produktus.

2010.gadā “Valmieras piena” apgrozījums bija 29,6 miljoni latu, kas ir par 9% vairāk nekā 2010.gadā, kad uzņēmums apgrozīja 27,24 miljonus latu. “Valmieras piena” zaudējumi pērn bija 885 000 latu pret 108 167 latu peļņu 2009.gadā.

“Valmieras piena” akciju kontrolpakete pieder SIA “Inpo 7”, tā īpašniece ir “Privāto aktīvu pārvalde” (PAP), savukārt PAP īpašniece ir SIA “Sabiedrība privātajiem ieguldījumiem” (SPI). Pērn SPI īpašnieku sarakstā notika izmaiņas – 10% kapitāldaļu no ekspremjera Andra Šķēles biznesa partnera Edgara Šķendera pārņēmusi cita viņa partnera – finansista Harija Krongorna – dzīvesbiedre Iveta Smilga-Krongorne.

Līdz ar to patlaban SPI, kas pārvalda investīcijas dažādos projektos, pieder Šķēles dzīvesbiedrei Kristiānai Lībanei-Šķēlei – 30%, meitām Madarai Šķēlei – 25% un Anetei Šķēlei-Pētersonei – 25%, Šķenderim – 10% un Smilgai-Krongornei – 10%.

 

Komentāri (29)

archoftriumph 20.09.2011. 13.39

kopsh Valmiers Piens pieder skeelem es censos nepirkt taa produkciju. skjiet ka taa paariesana krievu rokaas nemainiis manu nostaaju.

+14
0
Atbildēt

0

dro 20.09.2011. 13.41

Šķēle un co ir Latvijas tautsaimniecības vēzis.

+14
0
Atbildēt

0

mary75 20.09.2011. 13.24

Cik tad Latvijā vispār tie ražošanas un pārstrādes uzņēmumi, un viss, pamqazām, nonāk Krievijas rokās, jo neviens kaut cik pieklājīgs krievu biznesmenis bez Kremļa kontroles darboties nevar.
Ja tā papēta, Šķēle privatizējis un vēlāk pārdevis, pārsvarā Krievijai, turpat pus Latvijas pārtikas uzņēmumu.
Nu vēl nepaspēja bonusā iedod arī to, kas palicis pāri.
Un par to, kā krievi taisa biznesu, jau nav jāstāsta, te neviens KNAB nelīdzēs, jau korumpējuši pus Eiropas, Latvija tiem sīka vienība, sevišķi, ņemot vērā mūsu tiesībsargājošo orgānu un politiķu vispārējo tizlumu.
Tagad SC organizē Latvijas finiera nonākšanu krievu rokās.
Drīz vien pamodīsimies tādā Krievijas rietumu guberņā.
Un kur krievu bizness, tur nevienam pieklājīgam biznesam darīt nav ko.

+11
-2
Atbildēt

4

    inta_ll > mary75 20.09.2011. 14.09

    Eiropā krievu uzņēmēji darbojas pēc Eiropas paražām un ierastās prakses, tāpēc lūsdzu neizplati savu fobiju virtuālajā vidē. Man, ja godīgi vienalga, vai Valmieras pienu būtu nopirkuši krievu, dāņu vai ķīniešu uzņēmēji.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    lindamarisfam > mary75 21.09.2011. 02.51

    @Dzeris

    Gāze un piens nav viena un tā pati matērija (ekonomiskā).

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.09.2011. 15.19

    Šodien jau arī viens samērā divdomīgs ECT lēmums attiecībā uz Jukosu – Jukosa tiesa neesot bijusi taisnīga, un akcionāriem pienākas kompensācija, bet, politisku motivāciju tiesa tur nesaskata, kas ir liels pārsteigums daudziem, un daži arī šinī lēmum saskata Krievijas roku un ietekmi, jo taisni no tā, ka tiesa atzīs acīmredzamo – politisko motivāciju Jukosa sagraušanai Kremlis baidījies vairāk par visu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    mary75 > mary75 20.09.2011. 14.32

    Cik tev viss ideāli.
    Krievija caur savu biznesu šķeļ ES valstis un ietekmē to politiku, nodrošinot dažām milzīgus bonusus, dažas ignorējot, kā arī tiešā vai netiešā veidā korumpē un ietekmē politiķus, žurnalistus, presi, utt.
    Te jau neiet runa tikai par atklātu korupciju, bet, par politikas ietekmi ar biznesa starpniecību.
    Formāli jau viņi strādā pēc att. valstu likumiem, savādāk jau būt nevar.
    Šrēders ir uzskatāmākais piemērs, un Francija un Vācija, arī Itālija, ir tās valstis, caur kurām Krievija ietekmē visas ES politiku, un izdara spiedienu uz pārējām ES valstīm.
    Igauņi ne visai labprāt laiž pie sevis krievu biznesu, Lietuvai ar krievu “investoriem” arī bija visai bēdīga pieredze.
    Un ir liela starpība, vai tādā mazā un vājā valstī, kā Latvija, ienāk skandināvu, krievu, vai ķīniešu bizness.
    .

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu