Infografika: 10.Saeimas labie un sliktie darbi • IR.lv

Infografika: 10.Saeimas labie un sliktie darbi

37
Sanita Jemberga

10.Saeima, kas tika ievēlēta pērn 2.oktobrī, darbu sāka 2.novembrī, ir nostrādājusi septiņus mēnešus. To nereti priekšvēlēšanu laikā uzsvērusi 10.Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība). Ir.lv atgādina, ar ko šī Saeima paliks atmiņā. Kā zināms, Saeimas atlaišanu rosināja Valsts prezidents Valdis Zatlers un tauta referendumā 23.jūlijā viņa rīkojumu akceptēja.

Komentāri (37)

lailabidzane 13.09.2011. 20.36

.
Piedod, Sanita Je, bet šī ir haltūra… :(
Mēs, tavi lasītāji, taču zinam, ka Tu vari! Vari līmenī.
Pat tad, ja tas izskatās smuki atskaitēs naudas devējiem, vārds “infografika” virsrakstā nenodrošina šī žanra klātesamību pēc būtības.

Pirmkārt. Piedāvātā informācija tikpat labi izskatītos visparastākajā teksta formātā. Jo, ja tā var teikt, tā ir viendimensionāla.
Otrkārt. Grafiski informāciju izklāstīt ir saprātīgi tad, ja dimensijas ir vismaz trīs vai četras. Vēl grafiski ir vioeglāk uztvert kvantitātīvi informāciju, ja jāsalīdzina trīs un vairāk lielumi.
Treskārt. Grafiski, neapšaubāmi, ir labi parādīt vairāku funkcionālu atkarību korelāciju laika izvērsumā.

P.S.
Ļoti ceru, ka tas nebija politisks pasūtījums.

+3
-2
Atbildēt

0

bebiekste 13.09.2011. 21.50

Nu un kā 60% deputātu tika ievēlēti pirmo reizi? Kandidātu sarakstus taču sastādīja tie paši “vecie vēži”.

0
0
Atbildēt

0

Dina Repša 13.09.2011. 16.05

>>> Autorei.
Vai ir varianti vai komentāri jautājumam: Kālab, domājot par saeimu, valdību, ierēdniecību, valsts pārvaldi izglītotiem cilvēkiem, kas runā paplašinātos teikumos, kas zina, kas ir ābece un opera, ir MILZU KAUNS. KAS ir TIE valsts pārvaldes ļaudis? Mēs kopā esam teātrī, autobusā, pirtī, pludmalē, lidmašīnā… Bet viņi nemāk netraucēt. Mēs visi vēlamies mīlēt šo valsti, bet valsts = konkrētu cilvēku personā = dara visu, lai to ienīstu. Ne tikai man ir kauns, bet NO-teicējiem tas nepielec.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu