Muitnieki notver lielāko hašiša kravu Latvijas vēsturē • IR.lv

Muitnieki notver lielāko hašiša kravu Latvijas vēsturē

24

Pie Krievijas pilsoņa atrod 400 tūkstošus eiro vērtu hašišu “Black gold” 

Muitas kriminālpārvalde septembra sākumā Grebņevā kādā automašīnā atklāja līdz šim lielāko uz robežas aizturēto hašiša kravu – aptuveni 80 kilogramus hašiša, kura vērtība ir 281 tūkstotis latu. 

Valsts ieņēmumu dienests (VID) aģentūru BNS informēja, ka muitnieki 2.septembrī Grebņevas muitas kontroles punktā uz Latvijas un Eiropas Savienības ārējās robežas apturēja “Audi” automašīnu ar Krievijas numurzīmēm, kuru vadīja 1977.gadā dzimis Krievijas Federācijas  pilsonis Mihails B. 

Apskatot automašīnu, tajā atklāts speciāli izveidots slēpnis – dubultā siena aiz auto aizmugurējā sēdekļa, bet slēpnī bija 152 ar brūnu līmlenti aptīti iepakojumi. Iepakojumos atradās 781 sapresētas augu masas brikete brūnā krāsā ar specifisku smaržu un ar iespiestu logo “Black gold”. 

Veicot atrastās vielas narkotiku eksprestestu, apstiprinājās, ka atrastā viela satur hašišu. Atsavinātās vielas kopējais svars ir aptuveni 80 kilogramu. Arī vēlāk eksperta atbilde apliecināja, ka atsavinātā viela ir hašišs. 

Krievijas pilsonim tiesa piemērojusi apcietinājumu, un VID Muitas kriminālpārvaldē sākts kriminālprocess. 

Šī ir lielākā uz Latvijas muitas robežas aizturētā hašiša krava Latvijas tiesībaizsardzības iestāžu vēsturē. 

VID Muitas kriminālpārvaldes speciālisti lēš, ka atrastā hašiša vērtība melnajā tirgū ir aptuveni 400 000 eiro jeb apmēram 281 tūkstotis latu – 5000 eiro jeb 3514 lati par kilogramu. 

Pašlaik hašišs atrodas Valsts policijas Kriminālistikas pārvaldē. Plašāka informācija patlaban izmeklēšanas interesēs netiek sniegta.

Komentāri (24)

raimonds_bossltd 09.09.2011. 11.31

Vaškēviča un Burija aizrotēšana nes savus augļus.
Varam tikai pafantazēt, cik tonnu Afganistānas heroīna caur Vaškēviča un Dāboliņa kontrolēto Latvijas Austrumu robežu krievijas teroristu ФСБ-РПЦ banda ir ievazājusi ES.

+7
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu