Pētījums: augustā atbalsts pieaudzis četrām partijām • IR.lv

Pētījums: augustā atbalsts pieaudzis četrām partijām

43
Saeimas sēžu zāle. Foto: Lauris Vīksne, F64

Pirmajā vietā – SC, otrie Zatlera Reformu partija, trešā – “Vienotība”

Ja Saeimas ārkārtas vēlēšanas notiktu jau pašlaik, tajās uzvarētu Saskaņas centrs(SC), bet Zatlera reformu partija (ZRP) būtu otrā, liecina pēc portāla “Pietiek.com” pasūtījuma socioloģisko pētījumu centra “SKDS” augusta otrajā pusē veiktais pētījums.

Partiju reitingu dinamika uzrāda, ka kopš jūlija nedaudz krities gan SC, gan ZRP reitings, toties nelielu pieaugumu piedzīvo kā “Vienotības”, tā Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) reitingi. Šīs abas partijas seko reitingu līderiem.

Pētījumu centrs “SKDS” no 12. līdz 27. augustam aptaujājis 1001 respondentu. Par SC ārkārtas vēlēšanās balsis atdotu 18,8% vēlētāju, tam seko ZRP ar 14,4%.

Tuvu viena otrai reitingu tabulā ir “Vienotība” un ZZS – par pirmo gatavi balsot 9,4%, par otro – 8,6% vēlētāju.

Vēlēšanu barjeru pārvarētu arī Nacionālā apvienība VL-TB/LNNK ar 6,3%. 

“SKDS” reitings uzrāda, ka ārpus 11.Saeimas paliktu Šlesera reformu partija LPP/LC un PCTVL ar attiecīgi 2% un 1,8%.

Partiju reitingu dinamika rāda, ka augustā atbalsts kaut nedaudz pieaudzis tikai četrām partijām, kuras vai nu pārliecinoši varētu iekļūt 11.Saeimā, vai arī atrodas pie 2% atzīmes.

 

Komentāri (43)

Juris T. 09.09.2011. 10.11

Man kā cilvēkam ar eksakto izglītību, kas ir daudz mācījies par rezultātu precizitāti un kļudām, vispār liekas, ka tādas aptaujas, kur apprasa 1000 cilvēkus varētu dot rezultātus ar precizitāti +/-2%. Jo ja saka, ka atbalsts ir 18.8%, tas nozīme, ka no 1000 aptaujātajiem tieši 188 atbalsta SC, nevis 187 vai 189. Pēc nedēļas patrāpīsies 3 krievi vairāk pa ceļam tiem SKDS un šie teiks, ka atbalts ir strauji pieaudzi par 0.3%. Lai to atbalstu noteiktu ar 1 zīmi aiz komata, ir jāapjautā vismaz 10000. lai kāds statistiķis mani apgāž.

+7
-1
Atbildēt

0

raimonds_bossltd 09.09.2011. 10.36

to traductrice
Ja ne caur durvīm, logu, vai ventilāciju, tad kaut vai caur kanalizāciju, lai tikai fašisti dabon “poruļiķ”

+6
0
Atbildēt

2

    silvija_vitina > raimonds_bossltd 09.09.2011. 10.42

    “paruļiķ” SC varēs tikai mācību mašīnā, kurai ir otrs pedāļu komplekts. Jautājums, kas būs “instruktors”. Ja ZZS, tad vakars uz ezera.

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    dro > raimonds_bossltd 09.09.2011. 10.52

    Tu laikam esi no tam naivajām, kura tic, ka Putina Krievijai rūp krievu “tiesības” Latvijā? Atgādināšu, kad ANO vēlējās nosodīt Turkmenbaši režīmu par krievvalodīgo iedzīvotāju diskrimināciju, tad Krievijas pārstāvis atturējas.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

Ilona Auziņa 09.09.2011. 13.47

SC ir absolūti divkosīga partija. Viņi sakās esam vienkāršo cilvēku aizstāvji, bet Rīgas domē viņu pakļautībā esošā namu pārvalde tajā pašā laikā bez kāda pamtojuma cenšas cilvēkiem dubultot īres maksu, visādi blēdās ar elektrības maksājumiem, tāpat piestāda nepamatoti paaugstinātus rēķinus par siltumu. Māja tiek apzināti pārvērsta par graustu, bet lai tā būtu labojama vēlā, tai pat nomainīja jaunu jumtu. Tajā pašā laikā daudzos mājas parādniekus viņi liek pilnīgā mierā. Un šajā mājā nedzīvo neviens “biezais”, bet tieši vienkāršie cilvēki. Mums ir aizdomas ka cenu celšana šeit notiek apzināti, jo māja ir neliela un atrodas Rīgas zaļajā zonā. Tāpēc ar cenu celšanu pie jau esošajiem mājas parādniekiem tiek piepulcināti jauni parādnieki un kad būs parādā visa māja, tad šos “prastos” ļautiņus vienkārši izmetīs uz ielas, bet māju kāds no Rīgas namu pārvaldes, vai SC pa lēto prihvatizēs. Lūk tā strādā visi tie dolgopolovi un ušakovi no SC Rīgas domē. Citās manis aptaujātajās Rīgas pašvaldības mājās tāda īres dubultošana netiek piesolīta, tāpat tās mājas apzināti netiek tik ļoti nolaistas kā šī. Arī ar parādniekiem tajās tomēr cīnās, ne kā šeit,tie tik makslīgi radīti. Visa valsts ir šādi prihvatizēta. Šī māja arī varētu būt gards kumosiņš kādam bijušajam kompartijas darbonim. Un tas viss notiek ar SC atbalstu.

+6
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu