Nolemts norakt smilšu kalnu pie Vanšu tilta • IR.lv

Nolemts norakt smilšu kalnu pie Vanšu tilta

45
Smilšu kaudze Ķīpsalā. Foto: Evelīna Ozola
Vita Bērziņa

Rīgas brīvosta izsludina smilšu pārdošanas konkursu 

Rīgas brīvosta nolēmusi norakt smilšu kalnu pie Vanšu tilta, kas palicis pēc osta padziļināšanas darbiem, un izsludinājusi smilšu pārdošanas konkursu, liecina paziņojums pirmdien masu medijos.

Konkursā par smilšu pārdošanu ar izvešanu no pagaidu krautnes Rīgā, pie Vanšu tilta, pieteikumi jāiesniedz līdz 19.septembrim. Smilšu apjoms tiek lēsts ap 75 000 kubikmetru.

Pēc padziļināšanas darbiem Daugava ir desmit metrus dziļa. Kopējās projekta izmaksas ir 627 000 latu.

Lai gan augustā Rīgas Brīvostas preses sekretāre Anita Leiškalne teica, ka pie Vanšu tilta izpūsti vairāk nekā 200 tūkstoši kubikmetru smilšu, patiesie apjomi esot daudz mazāki. Brīvostas bagarēšanas inženieris Toms Bērziņš Ir.lv teica, ka no dzelmes izsmelti esot 75 tūkstoši kubikmetru smilšu.

“Teorētiskajā plānā pats lielākais skaitlis, cik varētu izsmelt, bija tie 230 tūkstoši. Tik lielas vajadzības nebija. Turklāt pie Vanšu tilta vispār lielākais daudzums, cik varētu izpūst, ir 95 000 kubikmetru, kā noteikusi Rīgas dome,” informē Bērziņš.

Par smiltīm SIA “BGS” brīvosta maksājusi aptuveni Ls 1,89 kubikmetrā. “Mēs nezinām, kas un kad izvedīs smiltis. Pieņemsim izdevīgāko piedāvājumu, un tad tas, kur aizved smiltis un kā tās izmanto, vairs nebūs Rīgas Brīvostas ziņā. Ar to nodarbosies uzņēmums, kas uzvarēs izsludinātajā piedāvājumā,” saka Bērziņš.

Ir.lv jau rakstīja, ka Rīgas brīvosta upes gultnes padziļināšanas darbos no dzelmes izsūknēsjusi tūkstošiem kubikmetru smilšu, kas sagūlušas milzu kalnā Ķīpsalā iepretim Swedbank ēkai jeb tautā sauktajam Saules akmenim. Lai no milzu kalna aizvestu smiltis, nepieciešams izveidot pagaidu ceļus.

 

Komentāri (45)

laura_veze 06.09.2011. 12.35

Jebkuru smilti ,kas ir iegūta no Daugavas gultnes mēs netgriezeniski zaudējam, jo tā nenonāks Buļlusalas un Vecāķu pludmalēs.Ierosinu aizliegt šo smilti tirgot ,un bet izbērt gar jūru abos virzienos .
Šeit būtu žurnālistiem darbiņs un Jūras vides pārvaldei !

0
0
Atbildēt

0

baibakrastina88 05.09.2011. 14.30

tieši brīvdienās pablandījos pa to smilšu kaudzi un nopriecājos cik jauka Ķīpsalai pludemale. Uz tās kaudzes ir daudz foršāk nekā skatoties uz to no malas.

0
0
Atbildēt

0

anita_meistere 05.09.2011. 13.29

scenārijs bus tāds, ka tā kaudze stāvēs kādu pusgadu. jo potenciālie klienti tak saprot, ka osta būs spiesta to kādam notirgot…par jebkādu cenu. es pat pieļaju to, ka galu galā sanāks tā, ka osta vēl piemaksās, lai kāds tās smiltis aizved.

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu