Sudraba gribējusi dibināt savu partiju • IR.lv

Sudraba gribējusi dibināt savu partiju

34
Inguna Sudraba. Foto: Mārtiņš Zilgalvis, F64

ASV vēstniecība Latvijā viņas politiskās izredzes vērtējusi labākajā gadījumā kā apšaubāmas

Valsts kontroliere Inguna Sudraba pirms 10.Saeimas vēlēšanām vēlējusies dibināt savu partiju, teikts “Wikileaks” publiskotajā ASV vēstniecības Latvijā ziņojumā Valsts departamentam.

ASV vēstnieces ziņojumā atzīmējusi, ka Sudraba sākusi virkni uzbrukumu valdībai par darbu ekonomiskās krīzes apkarošanā. Diplomāti šos uzbrukumus saistījuši ar politiskajām ambīcijām, ziņo LETA.

Kā teikts 2010.gada janvārī tapušajā ziņojumā, Sudraba 2009.gada novembrī inicējusi konfidenciālu tikšanos ar vēstniecību, kurā atklājusi, ka viņas plānos ir dibināt jaunu politisko partiju, sevi piedāvājot kā premjerministri. Sudraba gan neesot spējusi izklāstīt konkrētus piedāvājumus ekonomiskās situācijas uzlabošanai. Vēstniecības vērtējumā, lai arī Sudraba sabiedrībā ir mīlēta, viņas politiskās izredzes esot vērtējamas kā labākajā gadījumā apšaubāmas.

Līdz ar Sudrabu vēstniecībā ieradies kāds “Ivars Markods”, kurš ziņojumā nodēvēts par “Latvijas pirmā pēcpadomju premjera Kārļa Ulmaņa bijušo ārpolitikas padomnieku”. Acīmredzot, domāts ekprezidenta Gunta Ulmaņa ārlietu padomnieks Aivars Markots, kurš bijis saistīts ar Latvijas Zemnieku savienību un Jauno partiju. Tieši Markots vēstniecībai šķitis jaunās partijas galvenais virzītājspēks.

Sudraba un Markots vēstniecībai izklāstījuši iecerētās partijas platformu, piemēram, uzlabot attiecības starp krieviem un latviešiem, turpināt proeiroatlantisku ārpolitiku, īstenot ekonomikas politiku, kas būtu vērsta pret korupciju, taču detaļās neesot ieslīguši. Markots esot stāstījis, ka viņi ir saņēmuši atbalstu savai iecerei no liela skaita valsts amatpersonu.

Komentāri (34)

kkristaps 03.09.2011. 10.04

Sausais atlikums: šis sievišķis ir izmantojis savu amatu, lai nomelnotu iespējamos konkurentus, tādējādi radīdams pamatotas šaubas par Valsts Kontroles kā institūcijas darbības objektivitāti. Kā teica Ābrams “Skroderdienās Silmačos”: Pindacīš, tu ir viena šmucīga mātīte.

+23
-1
Atbildēt

0

austrisv 03.09.2011. 10.33

Tēlot jau tēloja Sudraba baigo tautas kontrolieri, bet sausais atlikums no tā visa ir tikai pliks čiks un vairāk nekas.
Kā sabiedrības interešau aizstāvi viņu nekad neesmu uztvērusi, jo pārāk jau viņa ir savaldzināta no Stepašina un Krievijas . Lai nu neblefo ar visu savu Markotuun G. Ulmani. Zināms, kas jau aiz viņiem stāv. Manuprāt, Sudrabu ātri atšifrēja, kas tai sievietei patiesi ir aiz muguras un tā nu nav ASV, bet gan Krievijas vēstniecība, kura te visu koriģē , ieliekot par prezidentu arī uzticamu komuņagu! Ceru, ka Sudrabu vairs neizvilks laukā , kā trusi no azotes, lai gan jau viņa ir Krievijas trešā spēka rezerves variants, ne jau par velti tā aģitē par tautu draudzību Latvijā.
Kur tad vēl Sudrabai labais Parekss viceprezidentes amats savulaik…. utt

+18
-2
Atbildēt

0

garausiitis 03.09.2011. 10.47

Vispār nekā pārsteidzoša, jo par to kuluāros jau tika mēļots.

+13
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu