Arhibīskaps: politiķim svarīgs godīgums un darba kvalitāte • IR.lv

Arhibīskaps: politiķim svarīgs godīgums un darba kvalitāte

21
Zbigņevs Stankevičs. Foto: Gatis Gierts, F64

Viņš uzskata, ka baznīcai nav jānodarbojas ar politiku

Politiķu darbā ir divi svarīgi kritēriji – godīgums un profesionālisms jeb darba kvalitāte, intervijā “Latvijas Avīzei” saka Romas katoļu baznīcas arhibīskaps metropolīts Zbigņevs Stankevičs.

Ja cilvēkam ir izglītība un augsts intelekts, bet zināms, ka viņš strādā tikai sava grupējuma vai savas partijas labā, tad nodara milzīgu postu, tāpēc darbā jābūt arī godīgumam, caurspīdīgumam, uzskata Stankevičs. Profesionālisma kritēriju nodrošina augstākās mācību iestādes, kvalifikācijas celšanas kursi, profesionālās asociācijas, konkursi.

Uz jautājumu, par kādiem politiķiem viņš ieteiktu balsot, par kādiem ne, Stankevičs atbildēja ka baznīcas uzdevums nav nodarboties ar politiku un izlemt pilsoņu vietā. “Baznīcas uzdevums ir dot izvērtēšanas kritērijus, parādīt, kādas ir morāles normas, kurām kandidātiem būtu jāatbilst. Izlemt – tas jau ir pašu vēlētāju uzdevums jeb mājas darbs, ko esam uzdevuši,” skaidro Stankevičs.

Stankevičs no politiķiem gaidot izglītības sistēmas pārveidi, lai bērni apgūtu vērtības un atbildības izjūtu. “Bērniem jāieaudzina solidaritāte, lai viņi ar cieņu izturētos arī pret klasesbiedru ar īpašām vajadzībām, pieņemtu kā pilnvērtīgu sabiedrības locekli,” uzsver Stankevičs.

 

Komentāri (21)

mario1 02.09.2011. 09.35

Patīkamu iespaidu atstāj jaunais katoļu baznīcas galva Latvijā – silti ieteiktu Stankēviča kunga rakstīto pārlasīt arī viņa amata brālim Jānim Vanagam no LELB – tas visai Latvijai nāktu par svētību.

+4
-1
Atbildēt

0

kkristaps 02.09.2011. 09.01

Ui, Šleser, ko nu?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu