Konkurents IUB apstrīd pasažieru vilcienu konkursa rezultātu • IR.lv

Konkurents IUB apstrīd pasažieru vilcienu konkursa rezultātu

5
Elektriskais vilciens. Foto: Evija Trifanova, LETA

“Stadler” pieprasa izbeigt jauno vilcienu konkursu

Uzņēmums “Stadler Bussnang AG” ceturtdien iesniedzis sūdzību Latvijas Iepirkumu uzraudzības birojā (IUB), lūdzot atcelt konkursa rīkotāja lēmumu par uzvarētāju a/s “Pasažieru vilciens” izsludinātajā jauno elektrisko un dīzeļvilcienu vilcienu piegādes konkursā.

Jau ziņots, ka “Pasažieru vilciena” (PV) jauno vilcienu iepirkumu konkursā uzvarēja Spānijas kompānija “Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles, S.A.” (CAF). Savukārt Latvijas uzņēmums a/s “Rīgas vagonu rūpnīca” (RVR), kas ir CAF apakšuzņēmējs, jaunajiem vilcieniem izgatavos virsbūves.

Sūdzībā “Stadler” informē IUB, ka spāņu uzņēmuma CAF piedāvājums būtiski pārkāpis konkursa prasību par vilcienā noteikto minimālo sēdvietu un saliekamo sēdekļu skaitu, informē Stadler pārstāvis Oskars Fīrmanis.

“Stadler” arī uzskata, ka konkursa rīkotājs nav atvēlējis pietiekami daudz laika pēc šogad 11.maijā veiktajām izmaiņām konkursa nolikuma jēdzienā “vienota platforma elektriskajam un dīzeļvilcienam”, kas būtiski atšķiras no iepriekšējā nolikuma, lai konkursa dalībnieki varētu pienācīgi tām sagatavoties.

 

Komentāri (5)

janazakovica 01.09.2011. 23.40

iedomajietis kadi tie butu vilcieni ar Rigaa taisitam virsbuveem..kurus buves 25 gadus atpakal izmestie no tehnikuma maskackaa dzivojosi migranti okupanti..u katorih ruki iz zopi rastut..

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu